واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تشديد انفجارات و گسترش بحران هاي كارگري در امارات
خبرگزاري فارس: افزايش اغتشاشات كارگري و انفجارات در امارات از يك طرف بيانگر جنگ قدرت، مافياي اقتصادي و سياسي موجود در امارات و از سوي ديگر ناشي از جنگ بين اماراتهاي مختلف (دبي - ابوظبي) و همچنين مافياي نفوذي در حاكميت است كه در كسب اموال و ثروت حد و مرز نميشناسد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از منابع مطلع، كليه 4700 نفر كارگر مشاركت كننده در اعتراضات جبل علي در طول 3 روز دستگير و مورد بازجويي قرار گرفتهاند. اين تعداد با مشاركت كليه واحدهاي پليس پس از دستگيري ابتدا در چادرهاي بزرگي كه در محموله فرماندهي پليس دبي بر پا شده بود به مدت يك شب نگهداري شده و پس از تخليه و آمادهسازي زندان مركزي دبي به آنجا منتقل شدهاند.
از كليه بازداشت شدگان تعهد عدم تكرار اعمال مشابه و برخورد قانوني مورد نظر در صورت مشاهده هر گونه تخطي از قوانين كار اخذ شده است و از مجموع 4700 نفر كارگر بازداشت شده، تعداد قابل توجهي همچنان در بازداشت به سر ميبرند.
نمايندگان سركنسولگريهاي چند كشور از جمله هند، پاكستان، نپال و سريلانكا تاكنون اقدام به برگزاري جلسه و وساطت جهت رفع مشكل كارگران كشورهاي خود در بين آشوبگران با مقامات امنيتي قضايي دبي كردهاند و ديدارهايي را هم با زندانيان در سطح محدود و صرفاً جهت كمك به انجام تحقيقات پليس و شناسايي عوامل اصلي اعتراضات براي رهايي مجموعه اصلي و كليه كارگران نمودهاند.
وضعيت بحراني محيطهاي كارگري و اعتصابات انجام شده در ساير شركتها مجال اقدام تند و چكشي را از مقامات دبي گرفته است.
با توجه به حملات خشمآلوده و بدون ملاحظه كارگران معترض به پليس و فرار نيروهاي پليس از صحنه در ساعات اوليه اعتراضات و پناه بردن برخي از آنها به خودروهاي شخصي جهت خروج از معركه، ترس و وحشت زيادي در بين نيروهاي پليس براي حضور در صحنههاي مشابه و احتمال سرايت بحران ايجاد گرديده است.
در انفجار و آتش سوزي چندي قبل نيز 88 انبار بزرگ مواد شيميايي و مواد محترقه و كالاهاي چيني، در منطقه صنعتي القوز دبي، تاكنون 9 نفر كشته و 16 نفر مفقود شدهاند كه در آمار رسمي تنها دو كشته و 28 زخمي ذكر شده است.
بنابر اين گزارش، مقامات پلس دبي، از انتشار آمار واقعي تلفات انساني اين حريق جلوگيري نموده و سعي در كاستن از ابعاد و تلفات آن بخاطر عدم تاثيرگذاري منفي بيشتر بر وضعيت اقتصادي و تجاري دبي دارند. همچنين مردم ساكن در اين منطقه نيز از وضعيت موجود وحشت زده شده و بسياري نيز قصد ترك اين منطقه را دارند.
بيش از 750 ميليون درهم خسارت ناشي از اين آتش سوزي بوده و عمده انبارهاي آتش گرفته متعلق به يك تبعه ايراني بنام زمين پيما بوده است. گستردگي حريق به حدي بوده كه از نيروهاي مسلح و پليس ابوظبي براي فرونشاندن حريق كمك خواسته شده است.
تعداد كشته شدگان كم سابقه بوده و مقامات پليس معتقدند بسياري از مفقود شدهها هم در اين حريق كشته شدهاند.
اين حريق و حريقهاي چند ماهه اخير در دبي، شارجه و عجمان به آتش سوزيهاي زنجيرهاي شهرت يافته و تأثيرات منفي بر اقتصاد منطقه داشته و خسارتهاي مادي و معنوي آن نيز بسيار چشمگير است.
عوامل و دلايل آتشسوزي بازار بزرگ نايف حاكي از دست داشتن گروهي از مافياي چيني شاغل در تجارت پارچه و پوشاك دبي و رقابتهاي تجاري بين تجار چيني با تجار هندي و پاكستاني است. اخيراً تنشهايي بين تجار چيني و هندي به دليل قيمتهاي پائين كالاهاي چيني و بويژه پارچه و پوشاك توليدي و عرضه شده توسط آنها در بازار دبي و رقابتهاي جدي بين آنها براي تصاحب بازار افزايش يافته و در مواردي به درگيريهاي محدود منتهي شده است كه دو طرف براي ضربه زدن به يكديگر انگيزههاي لازم را داشتهاند.
برآوردها حاكي از دست داشتن گروهي از عناصر شرور وابسته به مافياي چيني در آتش زدن عمدي بازار قديمي نايف دارد و تحقيقات گستردهاي براي شناسايي عوامل اجرايي در دست اقدام ميباشد.
بازار قديمي نايف در 1986 تأسيس شده است و داراي 200 مغازه پارچه و پوشاك فروشي است كه چندي قبل در نيمه شب دچار آتشسوزي شده است و عليرغم تلاشهاي نيروهاي پليس و امداد، حدود 184 مغازه آن به طور كامل در آتش سوخته است.
اين آتش سوزي در كنار چند حريق بزرگ ديگر در دبي، موجب وارد شدن خسارتهاي مادي بسيار هنگفت و بازتابهاي اجتماعي منفي در دبي شده است.
مسئولين سياسي و امنيتي دبي از قدرت گرفتن هنديها و چينيها در بازار و رقابتهاي ناسالم و غيرقانوني اين دو مليت و تبعات امنيتي آن نگران هستند.
هم اكنون چينيها در حال رقابت جدي با هنديها هستند كه داراي سابقه و قدمت بسياري بيشتري در بازار و تجارت دبي هستند، ميباشند و به نظر ميرسد با توجه به مشكلات موجود در بحرانهاي كارگري توسط هنديها و اعلام مواضع مسئولين امارات در آن مقطع، براي رويكرد جديد به كشورهاي آسيايي جنوب شرقي و نيروي كار آنها، فراهم ساختن مجال و بستر فعاليت بيشتري براي چينيها، هنديها را دچار مشكل كرده و اين رقابت هر روز بيشتر شده و به مراحل حادتري نيز برسد.
بنا بر گزارش واصله، برخي از شيوخ ابوظبي كه به دنبال خريد و تملك چند كارخانه و انبار صنعتي در منطقه صنعتي القوز دبي بودهاند و به دليل مخالفت مقامات دبي با فروش اين املاك به آنان و مانعت از انجام معاملاق از سوي مالكين با شيوخ ابوظبي از اين اقدام به شدت ناراحت شدهاند، از طريق عوامل خود و به شكل عمده سلسله حريقهاي منطقه القوز را ايجاد نمودهاند تا به دبي ضربه زده و انتقام خود را بگيرند.
بنابراين گزارش شيوخ ابوظبي گفتهاست، حكومت دبي حاضر است خاك امارات را به اجانب و غير اماراتيها بفروشد ولي در مقابل سرمايهگذاري و خريد املاك و كارخانه توسط ما سنگاندازي ميكند.
در فاصله اين آتش سوزي، چند آتش سوزي بزرگ در منطقه صنعتي القوز دبي به وقوع پيوسته است كه تلفات انساني و خسارتهاي مادي بسيار سنگيني بر جاي گذاشته است، در اين سلسله اتش سوزيها 2 نفر كشته و بيش از 25 نفر از جمله نيروهاي پليس و آتش نشاني زخمي شدهاند.
شدت و وسعت آتش سوزيها بگونهاي بوده كه از ارتش اتحادي جهت كنترل و مهار آتشسوزي در خواست كمك شده است و در مجموع 88 انبار صنعتي و چندين كارخانه مواد شيميايي و رنگ سازي و انبارهاي مواد محترقه در آتش سوخته است و بنا بر برآورد انجام شده، بيش از 750 ميليون درهم خسارت مالي اين آتش سوزيها بوده است.
پس از وقوع آتش سوزيها، شايعات زيادي مبني بر عمدي بودن و دست داشتن برخي طرفهاي مشخص در بين مردم و مسئولين دبي مطرح شد كه مدير كل آگاهي پليس دبي طي مصاحبهاي اين شايعات را مردود اعلام كرده است.
مقامات امنيتي دبي سعي در سرپوش گذاشتن بر ابعاد و حواشي اين آتش سوزي ها داشتهاند و عليرغم بازتابهاي منفي بسيار زياد آن در بين سرمايه گذاران و خسارتهاي گسترده مادي، از تقويت و پخش شايعات بيشتر در اين خصوص ممانعت كردهاند ولي به نظر ميرسد فارغ از اينكه برخي سرمايهگذاران ابوظبي از ممانعتهاي حكومت دبي ناراضي بوده و انگيزه داشتهاند، اين آتش سوزيها تنها يك حادثه صرف نبوده است.
انتهاي پيام/
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]