واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: واكنش وزير ارشاد به بازتاب سخنان اخيرش درباره سينما در كمين نشستگان قدرت براي بازگشت به كرسي هاي رياست آماده شده اند
بخش فرهنگي ـ چندي پيش صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در تشريح وضعيت فرهنگي كشور در جمع دانشجويان بسيجي ضمن اشاره به نقاط قوت و ضعف سينما به نكته اي اشاره كرد كه واكنش هاي مختلفي را به دنبال داشت . وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به سينماي ايده آل نظام مقدس جمهوري اسلامي و وضعيت كنوني آن گفت : « اگر دنبال ايده آل مطلق باشيم در سينماها بسته خواهد شد » . اين سخنان در حالي عنوان شد كه چند شب قبل دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور علي رغم اعلام هاي مكرر مسئولان سينمايي از وضعيت خوب و رو به جلوي سينماي ايران در مصاحبه اي تلويزيوني صريحا از وضعيت سينماي كشور ابراز ناراحتي و نگراني كرد.
همانگونه كه اشاره شد جمعي از هنرمندان در واكنش به سخنان دير هنگام اما قابل قبول وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي انتقاداتي را چون : « سينماي ايران هميشه در سطح دنيا از اعتبار بسيار خوبي برخوردار بوده » و يا « سينماي ايران پيام آور صلح ومعنويت در دنيا است » مطرح كردند كه موجبات پاسخگويي وزير ارشاد را فراهم آورد. آنچه در اين ميان بايد به آن اشاره كرد آنكه شكي نيست كه در تاريخچه سينماي ايران بعد از انقلاب اسلامي شاهد درخشش آثار متعالي و قابل تقديري بوده ايم كه چشم بستن بر آنها شرط انصاف نيست اما آيا اين قبيل آثار در برابر سيل عظيم توليداتي كه تنها با تفكر گيشه و فارغ از اين حقيقت كه سينما پيش از « هنر » « صنعت » و يا « گيشه » بودن يك « رسانه » است بر پرده سينماها به نمايش درآمده اند قابل مقايسه است و يا اينكه هيچ كس حق انتقاد و بيان حقايق را ندارد
آنچه درپي مي آيد پاسخ محمد حسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به برخي اظهارنظرها و تحليل ها درباره سخنان اخير خود درباره سينما است .
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سينماي ايران در اين يادداشت آمده است : اگر دنبال ايده آل مطلق باشيم در سينماها بسته خواهد شد. اين جمله شرطي بخشي گزيده از مطلب مفصلي بود كه چند روز پيش به نقل از يك خبرگزاري در برخي روزنامه ها به اينجانب نسبت داده شد و مطابق معمول بهانه اي شد براي آن كه نفراتي از حاشيه نشستگان ابراز لحيه و اظهار فضل نمايند! از قضا يكي از معدود جملاتي كه در آن مطلب سراسر مغلوط و تحريف شده با حرف و نگاه واقعي بنده تطبيق مي كرد همان جمله صدر كلام بود. البته اين اولين بار است كه در طول ساليان پس از مسئوليت خدمتگزاري در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نيز پيش از آن به عنوان يك فعال عرصه فرهنگ و سياست اقدام به پاسخگويي رسمي در قبال تضييع دائمي سخنانم در محافل يا مصاحبه ها مي كنم ....
محمد حسين صفارهرندي در ادامه آورده است : بيان اين نكته را هم خالي از لطف نمي دانم كه احساس و دغدغه برخي از حضرات نشسته در كمين قدرت را درك مي كنم كه مي پندارند لابد تا انتخابات فرصتي باقي نمانده است لذا از يك سال و اندي پيش از پايان عمر اين دولت موتور دل پراشتهاي خود را براي بازگشت به كرسي هاي رياست روشن كرده و پروژه انتخاباتي خويش را كليد زده اند از همين رو بازار سوداگري برسر عناوين و اعتبارها هر روز گرم تر مي شود كه يكي از اين موارد استفاده ابزاري از هنر و بازي با عواطف اهالي فرهنگ است .
در اين يادداشت مي خوانيم : و اما حرف هايي كه اخيرا از من منتشر شد برداشت هاي ناشيانه ـ و احتمالا بدون غرض ـ يك خبرگزاري از تحليل جامع و حساب شده اي بود كه اين برادر كوچك در جمع دانشجويان نخبه از تشكل هاي مختلف دانشجويي بيان كردم و پس از آن در گفت وگوي متقابل و مخاطبه با آن عزيزان نكاتي هم در باب مسائل فرهنگي روز بيان شد كه از زمره آنها همان جمله شرطي بود كه از بخت خوش بنده تيغ تحريف و تشويش بر آن چندان كارگر نيفتاد. اين جمله در پاسخ به ادعاي برخي از حاضران درباره هنجارشكني در اكثر فيلم ها و مطالبه برخورد جدي با اهالي سينما مطرح شد و بنده ضمن دفاع از سينماي متعهد و اخلاقي در كشورمان از روند روبه رشد اصلاح در سينما طي سال هاي اخير سخن گفتم و به معترضين يادآور شدم كه در ميدان عمل دنبال ايده آل هاي خود به طور مطلق نباشند زيرا چنين چيزي حاصل نخواهد شد و اگر اين هدف را تعقيب كنيم بايد در سينماها را بست و البته ما چنين حقي را نداريم . كسي اجازه به ما نمي دهد كه به بهانه رساندن سينما به ايده آل مطلق از لحاظ سلامت محتوايي چنين كاري را بكنيم .
در ادامه مي خوانيم : اكنون ضمن تاكيد مجدد بر آنچه در جمع دانشجويان گفته شد عرض مي كنم اگر در جاهاي ديگر هم ملاك ايده آل مطلق باشد درها بسته خواهد شد. نه فقط سينما كه دانشگاه و حوزه علميه نيز چنين است . في المثل قرار است در دانشگاه ها اهالي علم و بصيرت و انسان هاي شريف متخلق به اخلاق پسنديده پرورش يابند اما مگر همه پرورش يافتگان اين مكان هاي مقدس داراي چنين خصوصياتي هستند مگر نه اين است كه هم در دانشگاه و هم در حوزه عناصر فاسد بيسواد متكبر و غيرمهذب كم نبوده و نيستند آيا به اين بهانه مي توان در دانشگاه و حوزه را بست در طبيعت هم اين طور است . آيا مي توان به خاطر اينكه ايده آل ما در پرورش درختان ميوه محقق نمي شود گاه در ميان ميوه هاي مرغوب و درشت ميوه كال و كرمو و آفت زده هم وجود دارد باغ داري را يكسره تعطيل و مردم را از خوردن ميوه محروم كرد و آيا مثلا به خاطر عدم انطباق خودروهاي ساخت كارخانجات داخلي با استانداردهاي ايده آل و بروز برخي نقايص در آنها مي توان در كارخانجات خودروسازي را بست
در ادامه اين يادداشت آمده است : اساس حرف اين است كه ضمن تلاش براي اصلاح موارد خرابي يا فساد و آفت زدگي و كاستن از ميزان آنها تا حد ممكن و نيز كوتاه نيامدن از آرمان ها در مقام عقيده و نظر بايد توجه داشت كه دسترسي به ايده آل مطلق در عرصه عمل اگر محال نباشد لااقل با توجه به محدوديت هاي مادي و معنوي ما آدميان امري بعيد به نظر مي رسد. پس بايد بر انتظارات مهار زد و از درافتادن به ورطه توقعاتي كه برآورده نشدن شان موجب نااميدي مي شود اجتناب كرد و الا بايد دكان يك يك فعاليت ها را تخته كرد چون منطبق با ايده آل مطلق ما نيستند.
وزير ارشاد نوشته است : به همين مختصر در ايضاح مطلب واضح ! بسنده مي كنم اما نمي توانم تاسف خود را از عادت ناپسند برخي رسانه ها در انعكاس مغلوط و بعضا تحريف شده سخنان اشخاص پنهان سازم . همچنان كه نبايد ترحم و دلسوزي خود را از كساني دريغ كنم كه به توهم پيدا كردن سوژه دست اول ! از ميان مطالبي كه عاجز از درك مفهوم آنند دچار ذوق زدگي كودكانه مي شوند.
به اين دوستان قابل ترحم دوستانه عرض مي كنم :
دكان كيد برو جاي ديگري بگشا
فروش نيست در اينجا كه من دكان دارم
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]