واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسلح ساختن سران قومي تجربه شكست خورده در افغانستان است
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كابل - سخنگوي وزارت دفاع افغانستان گفت: مسلح ساختن سران قومي يك تجربه شكست خورده و درعين حال همراه با خاطره تلخ و دردناكي در اين كشور است.
به گزارش روز يكشنبه ايرنا، در بيانيه اين وزارتخانه به نقل از ژنرال "محمدظاهر عظيمي" آمده است كه افغان ها خود شاهد مسلح شدن نيروهاي نامنظم در حكومت كمونيست ها بودند كه از آن زمان بسيار به تلخي ياد مي كنند.
نيروهاي غربي درصدد هستند همانند عراق رهبران قومي را براي تامين امنيت مسلح كنند كه به اعتقاد مقام هاي افغان نيز طرح نه تنها باعث تقويت صلح نخواهد شد، بلكه مانعي براي تحكيم قدرت دولت خواهد بود.
وي افزود: فكر مي كنم با توجه به وضعيت فعلي ، آنچه درحال حاضر به عنوان يك طرح همه جانبه براي تامين امنيت عملي باشد شامل چهار مرحله است كه توجه به آن باعث دستيابي به نتايج سريع تر خواهد شد.
عظيمي اين مراحل را شامل حمله به منابع توليد و تجهيز تروريسم، تقويت سريع كميت و كيفيت نيروهاي افغان و اجراي تعهد عدم مداخله كشورهاي همسايه ذكر كرد.
وي اظهار داشت: در بعد داخلي توجه به اداره حكومت خوب ، مبارزه با فساد اداري ، فقر و مواد مخدر بايد مورد توجه قرار گيرد.
سخنگوي وزارت دفاع از لحاظ جهاني بر تسريع در بازسازي كشورش و فراهم ساختن زمينه كار و توسعه اقتصادي و ايجاد تغييرات در زندگي مردم تاكيد كرد.
وي تصريح كرد تا زماني كه منابع تروريسم و سايه امن براي آن در خارج اين كشور وجود داشته باشد، آنان بدون هيچ مخالفتي براي خرابكاري به خاك افغانستان نفوذ مي كنند، امنيت تامين نخواهد شد، هرقدر هم كشته شوند، باز هم بيشتر خواهند شد.
وي افزود: تجربه نشان داده است كه همكاري صادقانه اي در اين مورد وجود نداشته است ، يگانه راه حمله به مراكز تامين ، تجهيز و آموزش تروريسم در آن سوي مرز ديورند است.
اين مقام افغان بر تقويت نيروهاي افغان به ويژه ارتش تاكيد كرد و اظهار داشت: درحال حاضر ارتش به عنوان يك موسسه دفاعي، اعتماد ملي و جهاني را بدست آورده و از حمايت مردم برخوردار است.
وي يادآور شد: زيربناها ، تاسيسات و تسهيلات آموزشي مجهز ايجاد شده و مي توان به آساني ظرفيت ها را افزايش داد.
وي افزود: اگر جامعه جهاني از نظر منابع مالي و تجهيزات كمك كنند با توجه به توانايي موجود، در سال اول ماهانه پنج هزار نفر و در سال بعد ماهانه هشت تا ده هزار نفر را در يك دوره سه ماهه مي توان آموزش داد.
وي تقويت ارتش براي تامين امنيت را در بلندمدت براي كشور و منطقه و ايجاد فضاي اعتماد به آينده بسيار مهم دانست.
عظيمي گفت: اگر ارتش مستقيما مسووليت جنگ را به عهده گيرد و توانايي عمليات مستقل را داشته باشد، از نظر اقتصادي - سياسي - اجتماعي و فرهنگي به نفع ما و جامعه جهاني است و بهانه هاي مختلف از دشمن گرفته مي شود.
وي يادآور شد: اين عملكرد از لحاظ اقتصادي ارزان ، از جهت سياسي با توجه به وضعيت موجود، كشورها تحت فشار مردم و پارلمان و اپوزيسيون و مطبوعات خويش قرار نمي گيرند.
وي در ادامه گفت: از بعد فرهنگي و اجتماعي موقعي كه افغان ها خود مستقل عمل كنند بار دوش جامعه جهاني كم شده ، بخصوص خيلي مشكلات مثل نوع برخوردها، دستگيري ها و تلفات مردم جلوگيري مي شود.
در بخشي از بيانيه مطبوعاتي وزارت دفاع افغانستان آمده است كه توافق نامه عدم مداخله توسط همسايه امضاء گرديد، ولي به بايگاني سپرده شد، بايد در عملي كردن آن اقدامات لازم و جدي صورت گيرد.
اين مقام افغان در ادامه گفت: جامعه جهاني نيز بايد در رشد اقتصادي ، فقر زدايي و بازسازي كمك هاي خويش را به افغانستان افزايش دهد.
عظيمي در مورد وضعيت فعلي ارتش گفت كه ارتش درحال جنگ است و از يك طرف فشار زيادي به ارتش وارد مي گردد درحالي كه وظايف اصلي آن جنگ ، تعليم و تربيت، استراحت و كمك در شرايط اضطراري است .
وي يادآور شد كه تحت تاثير وظايف جديد كه كار ارتش نيست مثل تامين امنيت شاهراه ها، زندان ها، مشكل كوچي هادر بهسود، امنيت دهها شهر بار سنگيني بر دوش آن گذاشته شده است .
وي تاكيد كرد كه از طرف ديگر با كمبود تجهيزات مواجه هستيم بگونه اي كه در تمام واحدهاي منطقه اي ارتش ملي يك جين تانك وجود ندارد و واحد كماندو به استثناي قندهار كه دو فروند بالگرد دارد، فاقد اين وسيله مي باشند.
آساق **332**1392
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]