واضح آرشیو وب فارسی:موج: تحليل واشنگتن پست از ورود ايراني هاي مشهور به عرصه تبليغات
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد بين الملل .
روزنامه واشنگتن پست در شماره 2 جولاي خود به ارائه گزارشي تحليلي در مورد رضازاده و ورود ساير ايراني هاي مشهور به عرصه تبليغات پرداخته است.
به گزارش موج ، حسين رضازاده برنده دو مدال طلاي المپيك و كسي كه شايد بتوان نام قوي ترين مرد دنيا را روي او گذاشت ، در كمال ناباوري از شركت در مسابقات المپيك پكن كناره گيري كرد.
مانند بسياري از ستاره هاي دنياي ورزش ، رضازاده، هركول ايراني، از طريق تبليغات براي خود درآمد كسب مي كرد.
چند سال پيش او در يكي از تيزرهاي تلويزيون ظاهر شد و براي يك روغن موتور به تبليغ پرداخت. اما زماني كه او براي يكي از آژانس هاي املاك مستقر در دوبي و از طريق يكي از تلويزيون هاي ماهواره اي ممنوع در ايران، به تبليغ پرداخت،خود را در مقابل مسئولان كشور قرار داد.
رضازاده به خاطر اعتقاد مذهبي بالايش مشهور است، وي به هنگام بالا بردن وزنه ها، نام يكي از افراد مقدس مذهب تشيع يعني (حضرت) ابوالفضل (ع) را فرياد مي كشد.
بعد از موفقيت هاي بزرگ ، او تصوير رهبر كبير انقلاب آيت اله خامنه اي را در دستان خود مي گيرد. وي در سال 2003 در مكه ازدواج كرد و مراسم ازدواجش نيز از تلويزيون به صورت زنده پخش شد .
اما رضازاده در تيزر تبليغاتي آژانس املاك دوبي كاملا متفاوت به نظر مي رسيد. در اين تبليغ او در حالي نشان داده مي شود كه وارد يكي از دفاتر اين آژانس شده و مسئول آژانس كه يك ايراني است در مورد فرصت هاي سرمايه گذاري در بازار رو به رشد مسكن دوبي براي وي توضيح مي دهد .
او نيز سرش را به نشانه تاييد تكان مي دهد.
بسياري از مردم ايران با ديش هاي غير مجاز ماهواره به ديدن اين تبليغ كه توسط قهرمان قهرمانان كشورشان انجام شده بود، پرداختند اما مسئولان ايراني كه به شدت به موفقيت دوبي در جلب سرمايه هاي ايران حساس هستند، اصلا از اين كار خوششان نيامد .
پيشتر در اوايل همين ماه ، دولت ايران اعلام كرد نبايد از افراد مشهور در تبليغات تلويزيوني استفاده كرد و همچنين نبايد از چهره اين افراد بر روي بيلبوردها نيز بهره برد. اين مسئله باعث ناراحتي بازيگران ايراني شده است .
علي رضا كريمي يكي از مسئولان وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران در اين باره مي گويد: اين چهره هاي فرهنگي و ورزشي بايد براي كشور نمونه هايي از افتخار باشند.
آن ها بايد روح دلاوري را تبليغ كنند و نه فرهنگ مصرف گرايي را .
با اين وجود بايد گفت پايتخت ايران به شدت دچار فرهنگ مصرف گرايي شده به طوري كه در سراسر سطح شهر مي توان تبليغات و بيلبوردهاي تبليغاتي براي بسياري از كالاهاي غربي همچون ، پوشاك ، عطر و خودرو را مشاهده كرد .
در سال 2004 نيز دولت ايران نصب بيلبوردهايي را كه عكس ديويد بكهام بر روي آن ها بود، به دليل اشاعه فرهنگ غربي ، ممنوع كرد .
اين در حاليست كه 4 سال پيش از آن، در برخي بيلبوردهاي شمال تهران، عكس هايي از جورج كلوني براي تبليغ ساعت هاي امگا وجود داشت .
مدير برنامه هاي يكي از بازيگران ايراني مي گويد : چرا يك بازيگر خارجي مانند كلوني مي تواند در بيلبوردها حضور داشته باشد اما يك ايراني نمي تواند؟
مهتاب كرامتي نيز مي گويد: بازيگرها تنها به كمك اين كارها مي توانند درآمد جانبي داشته باشند .
البته در بسياري از تبليغات تلويزيوني در ايران، از خانم ها نيز استفاده مي شود و آن ها به صورت خانم هاي ايده آل خانه دار معرفي مي شوند.
با اين وجود استفاده از خانم ها در تبليغات عطر ، كرم هاي بدن و حتي شامپو ممنوع است .
تاكيد بر عنصر زيبايي نيز در تبليغات ايراني ممنوع است .
اين در حاليست كه شبكه هاي ماهواره اي اماراتي و آمريكايي به تبليغ كالاهاي مختلف و بهره گيري از عنصر بانوان مي پردازند.
مدير يكي از شبكه هاي ماهواره اي ايراني مي گويد : من ترجيح مي دهم به جاي استفاده از تيزرهاي ايراني با بازيگران داخلي كه به شدت كيفيت ساخت پاييني دارند، تيزرهاي تبليغاتي شركت هاي معتبري چون سوني و سامسونگ را پخش كنم.
مهتاب كرامتي مي گويد : من تبليغ رضازاده را ديدن و فكر مي كنم جالب بود.
وي در ادامه مي افزايد: اين اولين گام توسط ايراني هاي مشهور در دنياي تبليغات است.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]