تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر که بر خدا توکل کند دشواریها برایش آسان شده و اسباب برایش فراهم گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833068155




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به پيشواز ششم مرداد روز ترويج آموزش هاي فني و حرفه اي عبور از مدرك گرايي...


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: به پيشواز ششم مرداد روز ترويج آموزش هاي فني و حرفه اي عبور از مدرك گرايي...
گروه اجتماعي- عباس محتشمي: ششم مرداد ماه به عنوان روز ترويج آموزش هاي فني و حرفه اي نام گذاري شده است كه متولي اصلي اين مهم سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور وابسته به وزارت كار و امور اجتماعي مي باشد. اين سازمان از ادغام سه نهاد آموزشي در سال 1359 و به منظور ارائه آموزش هاي فني و حرفه اي تشكيل گرديد و بر اساس بيش از 10 قانون موضوعه و ماده 151 قانون برنامه سوم و تنفيذ آن در برنامه چهارم، متولي آموزش هاي فني و حرفه اي كوتاه مدت در دو بخش دولتي و غيردولتي مي باشد.
آموزش هاي فني و حرفهاي انجام فعاليت هايي است كه مي تواند فرد را براي احراز شغل، حرفه و كسب و كاري آماده كند يا كارايي و توانايي وي را در انجام آن افزايش دهد. اين آموزش ها كسب مهارت ها را در راستاي تكنولوژي و علوم وابسته به همراه دانش هاي خاص مربوط به مشاغل بخش هاي مختلف اقتصادي و اجتماعي ارائه مي دهد.
امروزه تربيت نيروي انساني ماهر و متخصص و كارآمد از عوامل كليدي و انكارناپذير در توسعه اقتصادي و اجتماعي هر كشور محسوب مي گردد و هر نوع سرمايه گذاري كلان در بخش هاي مختلف اقتصادي نيازمند برنامه ريزي و سرمايه گذاري در بخش نيروي انساني و توسعه منابع اين نيرو مي باشد. ضرورت تربيت و توسعه منابع انساني در قالب آموزشهاي فني و حرفهاي از اواخر قرن 19 مورد توجه بسياري از كشورها قرار گرفت، به طوري كه توسعه اين برنامهها جزو اهداف ملي اغلب كشورها واقع شد. از سوي ديگر، در دنياي كنوني يكي از عوامل و شاخص هاي توسعه يافتگي، بخصوص عاملي كه وجه تمايز كشورهاي توسعه يافته از كشورهاي توسعه نيافته يا كمتر توسعه يافته است، ميزان بهره گيري از علم و دانشهاي نوين و بهره مندي از تكنولوژي پيشرفته است و كشوري توسعه يافته تلقي مي شود كه در امور جاري خود از فن آوري نوين استفاده كند. بنابراين ريشه توسعه بسياري از كشورها را مي توان در آموزش مهارتهاي فني و حرفهاي مورد نياز جست و جو كرد. در ايران براي تحقق اين هدف، توسعه مبتني بر دانايي در برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي مورد تاكيد قرار گرفته است كه مهمترين عامل دستيابي به توسعه را مي توان ميزان مهارت و مهارت آموزي جوانان و شاغلين بخش هاي صنعت، كشاورزي و خدمات نام برد. مهارت آموزي هم از نظر كمي طيف گستردهاي از افراد جامعه را در بر مي گيرد و هم به لحاظ پيامدهايي مانند رفع بحران بيكاري از اهميت بالائي درسطح ملي برخوردار است. به طوري كه در برنامه چهارم توسعه 2/5 درصد از نرخ رشد سالانه مربوط به بهره وري است. 60 درصد از اين بخش بهره وري مربوط به نيروي كار و 40 درصد بهره وري سرمايه مي باشد.
امروزه بيكاري به عنوان يك معضل اجتماعي از جمله دغدغههاي ملي است كه توجه همه انديشمندان و صاحبنظران را به خود معطوف داشته است. به طوري كه تمام تصميم گيري هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، با معضل مهمي به نام بيكاري مواجه مي باشد. جمعيت انبوهي از فارغ التحصيلان به دليل پايين بودن ميزان جذب در اين بخشها، بيكار بوده يا در كاري كه هيچ گونه ارتباط با رشته تحصيلي آنها ندارد، مشغول مي باشند. بنابراين رويكردي كه بايد در آموزشهاي فني و حرفهاي در پيش گرفت كاستن از عرضه محوري و پيوند بين نيازهاي جامعه و آموزش نيروي انساني است. بايد بهبود كيفي آموزشها مدنظر قرار گيرد تا خروجي به سمت يافتن سازوكار نسبي با بازار پيش رود. آموزشهاي فني و حرفهاي بايد به سمتي حركت كند كه به محصول و توليد تبديل شود. متاسفانه اكثر افراد آموزشهاي فني و حرفهاي را فقط آموزشهاي فني و حرفهاي غيررسمي مي دانند كه اين نگاه نادرست باعث مي شود اهميت و جايگاه اين آموزشها در بازار كار و توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور مورد بي توجهي قرار گيرد كه در اين بخش هم نياز به تحول و تغييرات اساسي در نگرش مي باشد. براي افزايش بهره وري و آشنائي با تكنولوژيهاي جديد توليدي و خدماتي، بسياري از شاغلين اين بخش ها نياز به گذراندن دورههاي آموزش كوتاه مدت و ميان مدت دارند كه براي اين مهم سازمان آموزش فني وحرفهاي نقش اساسي و مهمي را ايفاد مي كند. سازمان فني و حرفهاي مي تواند با افزايش و ارتقاي سطح آموزشها و تربيت نيروهاي ماهر نياز جامعه را برآورده كند و نقش مهم و اساسي در كاهش ميزان بيكاري ايفا كند. به طوري كه هرم شغلي موجود در بازار كار كه به شكل مخروطي است، تغيير يابد.
متاسفانه در چند دهه گذشته، كشور بيشتر به سمت مدرك گرايي سوق پيدا كرده است. لذا در بحث ترويج آموزشهاي فني و حرفهاي نيازمند يك فرهنگ و بسترسازي بر اساس قوانين و مقررات هستيم. تجربيات موجود در زمينه ايجاد اشتغال و فرصتهاي شغلي در كشور بيانگر اين واقعيت است كه تنها با تكيه بر سرمايه گذاري مالي و حمايت دولت نمي توان از پس بحران بيكاري برآمد، بلكه با توجه به زيرساختها و ارائه تعريفي جديد از مقوله كار و اشتغال و گذر از كارجويي و كاريابي به كارآفريني و نيز اشاعه آن از طرق مختلف، مي توانيم شاهد تحولات ساختاري در زمينه ايجاد اشتغال باشيم. بنابراين در راستاي مفاهيم و ضرورت هاي عنوان شده، شناسايي معضلات و روش ها يا راه حل هاي عملي توسعه كارآفريني در افراد و دانش آموختگان رشته هاي فني و كاردانش از اهميت ويژهاي برخوردار مي باشد. پس با توجه به تجربيات گذشته براي ريشه كني اين معضل راهي جز عزم راسخ خودجوش و كسب مهارت و حرفه آموزي كه زمينه ساز اشتغال پايدار و حفظ و امنيت شغلي مي باشد، وجود ندارد.
 شنبه 5 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن