واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون برنامه ريزي استانداري قزوين: فني و حرفهاي با روشهاي سنتي نميتواند بازار كار را جذب كند
خبرگزاري فارس: معاون برنامه ريزي استانداري قزوين گفت: فني و حرفهاي با روشهاي سنتي نظير آموزش خياطي، تراشكاري و غيره نميتواند بازار كار را جذب كند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، علي اصغر حمزهاي بعداز ظهر امروز در همايش روز ملي مهارت و ترويج آموزشهاي فني و حرفهاي كه در اداره كل فني و حرفهاي شهر صنعتي البرز برگزار شد، بيان داشت: فني و حرفهاي براساس روشهاي سنتي نظير آموزش خياطي، تراشكاري و غيره نميتواند بازار كار را جذب كند و لازم است نگاه خود را تغيير دهد.
وي ادامه داد: فني و حرفهاي بايد ببيند كه بازار كار چه مهارتهايي نياز دارد و براساس آن آموزش دهد و سرمايه گذاري كند و اين امري ضروري است تا به چشمانداز 20 ساله استان قزوين كه استاني امن، پويا با هويت اسلامي و ارائه دهنده خدمات نوين ديده شده برسيم.
معاون برنامه ريزي استانداري قزوين اضافه كرد: در استان ما 10 تا 15 شركت بيوتكنولوژي وجود دارد و در سال جاري نيز تعداد واحدهاي رباتيك ما به پنج واحد ميرسد، ولي نيرويي نداريم كه در اين بخشها آموزش ديده باشند و همچنين در جوشكاري پلاسما، كشاورزي مدرن، توليد كمپوست و حتي جذب گردشگر نيروي آموزش ديده نداريم.
وي تصريح كرد: فني و حرفهاي بايد به سمت مهارتهاي مورد نياز، تقاضا محور و مهارتهايي كه بازار فرد است حركت كند تا افراد پس از آموزش بلافاصله جذب بازار كار شوند.
حمزهاي خاطر نشان ساخت: امروز بايد در آموزش مهارتها نگاه به آينده داشته و منطبق با سند چشمانداز 20 ساله استان در اين زمينه نيز پيشرو باشيم.
در ادامه رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان قزوين اظهار داشت: مهارت تأثير مستقيمي در اشتغال دارد و در استان قزوين 70 درصد جويندگان كار فاقد مهارت هستند و اين مشكل بزرگي است.
عليرضا مظهري اضافه كرد: ما در صف جويندگان كار تعداد زيادي از زنان تحصيلكرده را داريم كه جذب بازار كار نشدهاند چراكه بخشي از آموزشهاي آموزش و پرورش و دانشگاهها منطبق با بازار كار نيست.
وي با اشاره به لزوم تقويت مهارت در كارگران توضيح داد: كارگران با مهارت در محيط كار، بها داشته و صاحب قيمت هستند و كشورهايي مانند استراليا كه بيشتر نيروي كار ميگيرند به مدرك فني ايران توجه دارند.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان قزوين ادامه داد: با شركت در كلاسهاي فني و حرفهاي روح كارآفريني در افراد دميده ميشود و بهرهوري و روحيه تعاون نيز افزايش مييابد البته برخي كارگران تمايل به شركت در كلاسهاي فني و حرفهاي ندارند از اين رو بايد روحيه كارآفريني و يادگيري فن و حرفه را در آنها بالا ببريم.
وي تأكيد كرد: ما هشت هزار مقرري بگير در استان داريم كه 90 درصد مقرري بگيران ما فاقد مهارت هستند كه بايد آنها را به سمت آموزشهاي فني و حرفهاي سوق دهيم و همچنين براي فارغالتحصيلان دانشگاهها آموزشهاي توسعه يافته داشته باشيم.
مظهري اعلام كرد: وظيفه ما در وزارت كار و امور اجتماعي تنظيم بازار كار به لحاظ عرضه و تقاضا و تنظيم روابط كار است كه علاوه بر اين اقدامات، در بخش مسكن كارگران نيز فعاليتهايي داريم و در برنامه است كه بين زنان سرپرست خانوار نيز سهام توزيع كنيم.
وي در خصوص بنگاههاي زودبازده گفت: 600 ميليارد ريال در سال 84، 85 و 86 به بنگاههاي زودبازده اختصاص يافته است كه تاكنون 106 درصد سهميه توسط بانكها تصويب و 80 درصد وجوه پرداخت شده است.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان قزوين عنوان داشت: تاكنون 800 ميليارد ريال طرح به صحن كارگروه اشتغال آمده است كه 640 ميليارد ريال تصويب شده كه 85 درصد آن سرمايه در گردش است.
وي يادآور شد: يكي از مشكلات امروز صنايع كمبود نقدينگي است كه بايد تلاش شود تا سرمايه در گردش را براي واحدهاي صنعتي و توليدي جاگذاري كنيم.
مظهري افزود: امروز اگر بنا باشد ماشين آلاتي را از كشورهاي ديگر خريداري كنيم به دليل خباثت استكبار هيچ خريدي نميتواند به صورت تقسيط انجام شود.
وي تأكيد كرد: ما امروز نياز به نقدينگي در واحدهاي صنعتي و توليدي داريم كه اميدواريم با تنظيم سود بانكها شاهد گشايشي نيز در توزيع نقدينگي باشيم.
رئيس سازمان كار و امور اجتماعي استان قزوين خاطر نشان ساخت: استان قزوين صنعتيترين استان كشور به نسبت جمعيت است و كمترين تنش را در بين استانهاي صنعتي داشتهايم و داراي سه هزار كارخانه در سطح استان هستيم كه در سال جاري 500 تا 600 كارخانه ديگر نيز اضافه ميشود.
انتهاي پيام/ب
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 341]