واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بورس، پل مشاركت جامعه در بازار سرمايه
بورس ميتواند تا حدي شكاف بين غني و فقير را پر و به تقويت طبقه متوسط جامعه كمك كندوبه پل مشاركت جامعه در بازار سرمايه تبديل مي شود.
به گزارش روابط عمومي بورس، دفتري مدير بورس منطقهاي كرمانشاه در مورد اهداف همايش نقش بورس اوراق بهادار و اتاق بازرگاني در گسترش مالكيت عموم مردم با ذكر مطلب فوق گفت: اين همايش با اهداف شناخت نقش بورس به عنوان يكي از زيرساختهاي موثر گسترش مالكيت عموم مردم، آشنايي با نهادهاي مالي و كاركردهاي آنها در بازار سرمايه، ارائه راهكارهايي در زمينه جذب عموم مردم به بازار سرمايه و تعامل بورس اوراق بهادار و نهادهاي ديگر به ويژه اتاق بازرگاني در اجراي سياستهاي كلي اصل 44 برگزار شده است تا بتواند نقش نهادهاي مختلف به خصوص بورس اوراق بهادار را در اين امر خطير يادآوري كند.
وي با اشاره به اينكه بورس ميتواند تا حدي شكاف بين غني و فقير را پر كند، و به تقويت طبقه متوسط كمك نمايد افزود: بورس امكان تجميع منابع مالي طبقات ضعيف و متوسط را فراهم كرده تا اين منابع در طرحهاي بزرگ سرمايهگذاري شوند. فوايد اين تجميع نصيب خانوارهاي با درآمد پايين نيز شود و از انباشت ثروت در دست عدهاي محدود بكاهد. به اين ترتيب امكان مشاركت عمومي مردم در طرحهاي سرمايهگذاري را فراهم ميآورد.
دفتري با تأكيد بر اينكه شناخت نقش و اهميت بورس اوراق بهادار در گسترش مالكيت عموم ميتواند به نقش آن در تسريع امر خصوصيسازي كمك كند افزود: در صورت عملي شدن خصوصيسازي به درستي و واگذاري مالكيت از سوي دولت به مردم و بخش خصوصي، ميتواند زمينه تحقق اهداف بسيار مهمي از جمله سرعت يافتن روند رونق اقتصادي و توسعه، اجراي عدالت اجتماعي، فقرزدايي و از همه مهمتر دستيابي به اهداف سند چشمانداز 20 ساله را فراهم كند.
وي ادامه داد: با اجراي اين سياستها بدون ترديد نقش دولت از مالكيت و مديريت مستقيم بنگاهي به سياستگذاري، هدايت و نظارت تغيير خواهد يافت و براي تحقق هرچه بهتر و سريعتر امر خصوصيسازي مناسبترين ابزار بورس اوراق بهادار است. ابزاري كه هرگز از نظر دور نمانده و مقام معظم رهبري نيز بر اين امر تأكيد نمودهاند و بورس را به عنوان اصليترين محور واگذاري سهام بخش دولتي به بخش خصوصي معرفي كردند.
مدير بورس منطقهاي كرمانشاه فرهنگسازي و اطلاعرساني عمومي را مهمترين اهداف اين همايش خواند و تأكيد كرد: فرهنگسازي ميتواند تأثير بسيار چشمگيري در افزايش سطح آگاهيهاي مردم داشته باشد و بدون ترديد به عنوان يك راهكار بسيار اساسي در زمينه جذب مشاركت عموم مردم در بازار سرمايه محسوب شود.وي تصريح كرد: بورس اوراق بهادار و توسعه فعاليتهاي آن به نقاط مختلف كشور از جهات مختلفي حائز اهميت است. اول اينكه با توجه به محوريت بورس و واگذاريهاي سهامهاي دولتي به بخش خصوصي امكان سهامدار شدن افراد بيشتري در سراسر كشور مهيا شده كه اين خود به معني جلب مشاركت تعداد زيادتري به سمت سرمايهگذاري در فعاليت مولد اقتصادي و بازار سرمايه است كه به گسترش هرچه بيشتر فرهنگ سهامداري و آشنايي عموم مردم با بازار سرمايه و بورس منجر ميشود. و دوم اينكه يكي از سياستهاي هميشگي دولت توزيع عادلانه ثروت بين آحاد مردم است و بورس از طريق گسترش دامنه نفوذ خود در سراسر كشور به تسهيل اين امر كمك شاياني ميكند.
دفتري با اشاره به اينكه از طريق ساز و كار بورس امكان بهرهمندي افراد زيادي از واگذاريها مهيا ميشود گفت: در واقع اين امر به افزايش سطح درآمد عمومي مردم و در نتيجه سهيم شدن آنها در سود حاصل از فعاليتهاي اقتصادي شركتها و در نهايت افزايش قدرت خريد و درآمد سرانه آنان منجر ميگردد. و سوم آنكه با توجه به امكان سرمايهگذاري در بورس حتي با منابع پساندازي اندك در مقايسه با ساير سرمايهگذاريها از قبيل مسكن، خودرو و... اين امر ميتواند به عنوان مشوقي براي جلب مشاركت عمومي مؤثر باشد و افراد را به سمت پسانداز كردن هدفمند سوق دهد.
توصيههاي فني به خريداران سهام
يك كارگزار بورس شرايط كنوني بازار سهام كشور را تحليل و به سهامداران چند توصيه مهم كرد.
مازيار حقيقي مهماندار در گفتگو با فارس در خصوص شرايط كنوني بازار سرمايه اظهار داشت: بازار سرمايه از اسفند سال گذشته تا 15 روز پيش با رونق كوتاه مدت و رشد قابل توجه نرخ سهام برخي از شركتها مواجه بود كه نميتوان انتظار به ادامه چنين روندي در ميان و يا بلند مدت داشت.
وي با بيان اين مطلب كه رشدهاي چندين درصدي و مستمر سهام شركتها هر بازاري از جمله بازار سهام كشور را از منطق و تعادل خارج ميكند تصريح كرد: متعدد شدن بازيگران و شركتها در بازار سرمايه در چند سال گذشته اين حسن را داشت كه تحليلها و شناخت بيشتر شود به طوري كه بازار نسبت به چند سال گذشته هوشيارتر عمل ميكند.
وي افزود: با توجه به رشد 70 تا 100 درصدي برخي از سهام و پيشخور كردن اطلاعات شركتها توسط سهامداران، توقف و كاهش قيمت سهام شركتهاي پربازده طبيعي و قابل انتظار است و جا دارد اطلاعات جديدي از حوزههاي سياسي و اقتصادي و همچنين اطلاعات مالي شركتها ارايه شود تا حركت بازار با تكيه بر تعادل و عاقلانه ادامه يابد.
وي با بيان اين مطلب كه اكثر شركتهاي بورسي در ماههاي اخير تعديل سود قابل توجهي داشتهاند گفت: در شرايط كنوني بازار در حال استراحت بوده كه اين شرايط طبيعي است اما بازار در بلندمدت با چشمانداز مثبتي مواجه خواهد شد.
اين كارگزار بورس با بيان اين مطلب كه تحولات سياسي و بينالمللي نيز به نوعي در استراحت كردن بازار تاثير داشت ادامه داد: بازارهاي جهاني در حالي تحت تاثير تنشها و شوكهاي متعددي هستند كه اين تنشها به نوعي در شركتها و بازار سهام كشور اثرگذار است چرا كه برخي از شركتهاي بزرگ كشور كه باعث رونق بورس هستند نيز از مسائل جهاني تاثير گرفتهاند.
حقيقي ادامه داد: از سويي ديگر تصميمات داخلي و موضوعات طرح تحول اقتصادي و حذف يارانهها حساسيتهايي را در بازار سرمايه ايجاد كرده چرا كه اين تصميمات در روند شركتهاي بورس تاثيرگذار خواهد بود.
وي در رابطه با ديگر عامل موثر در روند نزولي شاخص بورس اظهار داشت: عامل ديگر عرضههاي سازمان خصوصيسازي است كه مربوط به واگذاري سهام شركتهاي مخابرات و پالايشگاه اصفهان است كه اين شركتها سرمايه قابل توجهي را جذب خواهند كرد و هرچند با توجه به نقدينگي بازار، توانايي خريد چنين سهامي وجود دارد اما تاخيرهاي متعدد در عرضه سهام اين شركتها باعث سردرگمي سرمايه گذاران شده است.
حقيقي با بيان اين مطلب كه مجموعهاي از عوامل در كاهش شاخصها و قيمت سهام شركتها در چند روز اخير موثر بود تصريح كرد: سهامي كه كوچكتر و محدودتراند راحتتر كنترل شده ولي سهام شركتهاي بزرگ به دليل حجم سهام شناور آزاد با مشكلات بيشتري مواجه هستند اما با اين همه پيشبيني ميشود با كاهش چند درصد ديگر از نرخ سهام و شاخص، روند نزولي بازار به اتمام رسيده و از اين شرايط خارج شود.
وي با اشاره به اين نكته كه توقف و استراحت بازار خوش يمن است افزود: بازار سهام هر چند در وضعيت حبابي قرار ندارد اما اين وضعيت باعث ميشود كه بازار سهام در شرايط غير حبابي كنترل شود.
حقيقي در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به شرايط كنوني چه توصيهاي براي سهامداران وجود دارد اظهار داشت: تجربه سالهاي گذشته نشان داده كه اكثر سهامداران حقيقي كه بدون تحليل اقدام به معامله ميكنند با ايجاد نوسان دچار اضطراب شده و با يك شوك ناگهاني سهام خريداري شده را ميفروشند و در واقع اين گروه پيرو روند بازار هستند.
وي ادامه داد: سهامداران بايد با استفاده از تحليل و شناخت از شرايط پيراموني بازار و شركتها و همچنين با ديد بلند مدت و يا ميانمدت و از سوي ديگر با استفاده از منابع مالي بلند مدت در بازار سهام حضور داشته باشند تا از نوسانهاي كوتاه مدت بازار در امان باشند.
وي افزود: تجربه سالهاي گذشته بازار نشان ميدهد افرادي كه با ديدگاه بلند مدت و يا ميان مدت در سهام سرمايهگذاري كردهاند به راحتي سالي 40 تا 50 درصد سود به دست آوردهاند اما در كوتاهمدت با توجه به نوسانهاي غير قابل پيشبيني با ضررهاي متعددي مواجه شدهاند.
وي تصريح كرد: سهامداران بايد بدانند كه چه منابع نقدينگي را با چه ديدگاهي وارد بورس ميكنند و از طرف ديگر بايد از تحليل كارشناسان بهرهمند شوند و در غير اين صورت اقدام به سرمايه گذاري در صندوقهاي سرمايه گذاري و يا استفاده از سبدگرداني شركتهاي كارگزاري كنند.
وي افزود: بررسي صفهاي فروش سهام نشان ميدهد كه هم اكنون افراد حقيقي و شركتهاي سرمايهگذاري كوچك اقدام به فروش سهام كردهاند.
اين كارگزار بورس گفت: با اين اوصاف سهامداران حقيقي و غير حرفهاي بايد به سه نكته محل تامين نقدينگي، زمان و ديدگاه سرمايه گذاري و استفاده از تحليلهاي كارشناسي براي حضور پايدار در بازار سرمايه توجه كنند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]