واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: مقدمه :
رشته دندانپزشكي هدفش از تربيت دانشجو پيشگيري و درمان بيماريهاي دهان و دندان و تامين بهداشتي عمومي دهان و دندان است.
علاوه بر اين رشته، دو رشته ديگر نيز وجود دارد كه ارتباط نزديكي با اين رشتهها دارند: پرستاري دندانپزشكي و پروتزهاي دنداني .
پرستاري دندانپزشكي در مقطع كارداني ارائه ميشود و فقط خانمها در آن پذيرفته ميشوند. دانشجويان در اين رشته در طول دوره تحصيل با اصول و كليات مربوط به دندانپزشكي آشنا شده ، در پايان دوره تحصيل مي توانند به عنوان دستيار در مطب هاي دندانپزشكي مشغول كار شوند.
پروتزهاي دنداني نيز در مقطع كارداني ارائه ميشود. دانشجويان در اين رشتهها در طول دوره تحصيل با روش ساخت انواع دندانهاي مصنوعي آشنا ميشوند و در مطب دندانپزشكان به عنوان دستيار مشغول كار ميشوند ضمن اينكه ميتوانند مجوز لابراتوار دندانسازي نيز دريافت كنند.
طول دوره تحصيل رشته دكتري دندانپزشكي حداقل 5/5 و حداكثر 8 سال است دانشجويان اين رشته مقطع خود را در دو بخش سپري ميكنند. مقطع قبل از علوم پايه و مقطع بعد از علوم پايه. يعني پس از ورود و سپري كردن دروس پايه عمومي در مدت 2 سال، براي ورود به دوره نيمه تخصصي و تخصصي بايد در امتحان جامع علوم پايه كه هر سال از سوي وزارت بهداشت برگزار ميشود شركت و نمره قبولي دريافت كرد در حال حاضر حدود 14 دانشگاه براي دوره دكتراي حرفهاي دانشجو ميپذيرند.
ضريب دروس زيست 4 ، فيزيك 2 و شيمي 3 براي اين رشته در نظر گرفته شده است.
درسهای رشته :
رديف نام درس
1 آسيبشناسي دهان
2 آمار پزشکي
3 آناتومي
4 ايمونولوژي
5 بافتشناسي
6 بهداشت دهان و دندان
7 بهداشت عمومي
8 بيماريهاي دروني
9 بيماريهاي دهان و تشخيص
10 بيماريهاي رواني
11 بيوشيمي
12 بيولوژي دهان
13 پاتالوژي عمومي
14 پاياننامه
15 پروتز پارسيل
16 پروتز ثابت
17 پروتز کامل
18 پريودنتولوژي
19 جراحي فک و دهان
20 جنين و بافتشناسي فک و دهان
21 جنينشناسي
22 دندانپزشکي اطفال
23 دندانپزشکي ترميمي
24 رايولوژي
25 روان شناسي
26 زبان تخصصي
27 ژنتيک
28 فارماکولوژي
29 فيزيولوژي
30 گوش و حلق و بيني
31 مواد دنداني
32 ميکروبشناسي
33 نظام پزشکي و طب قانوني
34 کالبدشناسي و مرفولوژي دندان
بازار کار :
امروزه بيماريهاي مربوط به دهان و دندان يکي از بيماريهاي شايع در جامعه است. به همين دليل زمينۀ کاري دندانپزشکان، گسترش فراواني يافته است. نياز روز افزون جامعه به اين رشته باعث شده که هر روز توجه بيشتري به اين رشته و ايجاد زمينه کاري مناسب براي آن انجام پذيرد. فارغالتحصيلان اين رشته علاوه بر کار در بخش دولتي مثل بيمارستانها، درمانگاهها و مراکز بهداشتي و درماني ميتوانند پس از انجام خدمات قانوني به کار در بخش خصوصي نيز مشغول شوند، به عبارتي ميتوانند در کلينيکها و يا مطبهاي شخصي فعاليت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]