واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: متأسفانه برخي از اين مدعيان در حيطههايي كه مردم گرفتارند و بيماريهايي كه گاهي درمان آنها با پزشكي نوين و مدرن به آساني ميسر نيست يا مشكل است وارد ميشوند و از اين طريق سوء استفاده ميكنند، در مورد عطاريها هم همين طور است، عطاري جاي تجويز و درمان بيماري نيست، البته بسياري از داروهاي امروزي منشأ گياهي دارند اما تجويز گياهان دارويي از سوي افراد غيرمتخصص و فاقد صلاحيت، دخالت در امور پزشكي و خلاف است.
سلامت نیوز: معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ادعاهاي عجيب و غريبي مانند ضرر داشتن چاي، نمك تصفيه يا استفاده از نعل اسب به جاي قرص آهن هيچ ربطي به طب سنتي ندارد و وزارت بهداشت مدعيان طب سنتي را كه با بيان ادعاهاي غيرعلمي، سلامت مردم را به بازي ميگيرند به دادگاه معرفي ميكند.
به گزارش فارس، حسن امامي رضوي،در برنامه نبض با موضوع « طب سنتي از واقعيت تا عمل» كه از شبكه خبر پخش شد، افزود: ادعاهايي مثل استفاده از نمك دريا و ضرر داشتن نمك تصفيه يا مضر بودن چاي يا استفاده از نعل اسب به جاي قرص آهن و از اين قبيل حرفها كه توسط برخي مدعيان طب سنتي ابراز ميشود، هيچ ربطي به طب سنتي ندارد.
وي ادامه داد: طب سنتي جايگاه خاص خودش را دارد اما براي اينكه از علمي بودن مطالب آن مطمئن شويم و سلامت مردم را با حرفهاي غيرعلمي به خطر نيندازيم، دانشكده طب سنتي در دانشگاه علوم پزشكي تهران تشكيل شده است كه هر ادعاي مرتبط با طب سنتي را بعد از كارآزمايي باليني و مطمئن شدن از علمي بودن آن معرفي ميكند.
معاون وزير بهداشت گفت: علم پزشكي امروز از اصول دقيق علمي پيروي ميكند و نميتوان از اصولي كه مربوط به 2 هزار سال پيش است و امروز جايگاه علمي آنها مورد تأييد نيست و منسوخ شده است، پيروي كرد. توصيههايي مانند اينكه ميگويند مردم نمك غيرتصفيه دريا بخورند آيا در شرايطي كه ميدانيم نمك خاك آلود آلودگي ميكروبي دارد باز هم بايد اصول علمي را كنار بگذاريم و سلامت مردم را به خطر بيندازيم.
وي پس از مشاهده فيلمي از فردي كه در آن مدعي بود بايد مردم نمك تصفيه شده را كنار بگذارند يا چاي نخورند افزود: افرادي كه چنين ادعاهايي مي كنند متأسفانه در جامعه كم نيستند و ادعا ميكنند كه با چنين روشهايي ميتوانند برخي بيماريها را مداوا كنند، وزارت بهداشت از مردم ميخواهد قبل از مراجعه به اين افراد با افراد مطلع و مراجع قانوني و علمي مشورت كنند.
امامي رضوي گفت: متأسفانه برخي از اين مدعيان در حيطههايي كه مردم گرفتارند و بيماريهايي كه گاهي درمان آنها با پزشكي نوين و مدرن به آساني ميسر نيست يا مشكل است وارد ميشوند و از اين طريق سوء استفاده ميكنند، در مورد عطاريها هم همين طور است، عطاري جاي تجويز و درمان بيماري نيست، البته بسياري از داروهاي امروزي منشأ گياهي دارند اما تجويز گياهان دارويي از سوي افراد غيرمتخصص و فاقد صلاحيت، دخالت در امور پزشكي و خلاف است. صرف نابهجا و به ميزان نادرست همين گياهان هم حتماً عوارض دارد ضمن اينكه فرد بيمار را از درمان علمي دور مي كند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: معاونت غذا وداروي وزارت بهداشت نيز چندي پيش ورود عطاريها را به حوزه درمان چاقي، لاغري يا درمان اعتياد و هر گونه درمان ممنوع كرد و بر اساس اين ابلاغيه با عطاريهايي كه در حوزه درمان وارد ميشوند، برخورد ميشود.
امامي رضوي در پاسخ به اين پرسش كه چرا اين مراكز پلمب نميشوند، گفت: البته عطاريها در يك حيطه محدود و فروش مواد بيضرري مثل گلاب، عرق نعنا و نبات كه بيضرر هستند ميتوانند وارد شوند اما تجويز دارو براي درمان بيماريها در صلاحيت اين مراكز نيست و خلاف است، عطاريها مجوز ورود به كار پزشكي را ندارند.
* آييننامه طب سنتي ابلاغ ميشود
وي ادامه داد: تشكيل دانشكده طب سنتي نيز به همين خاطر بوده است كه محدوده هاي قانوني و مجاز طب سنتي تعريف شود و به زودي با همكاري اين دانشكده آييننامه مربوط به خدمات طب سنتي از سوي وزارت بهداشت تدوين و ظرف چند ماه آينده ابلاغ ميشود. خدمات طب سنتي متأسفانه فقط محدود به اين نميشود كه فلان ماده غذايي را بخوريد يا نخوريد بلكه اعمال مسائلي مانند حجامت، ماساژ درماني و ... هم انجام ميشود كه بايد ساماندهي شود.
معاون وزير بهداشت در پاسخ به اين پرسش كه چرا وزارت بهداشت در برابر مدعيان طب سنتي سكوت كرده است گفت: ما سكوت نكردهايم و برخي از اين مدعيان به دادگاههاي صالحه معرفي شدهاند و ما منتظريم كه مراجع قضايي در اين زمينه رأي صادر كنند.
وي گفت: بنده واقعاً از اين وضعيت نگراني دارم و نميدانم اگر اين مدعيان كه چنين ادعاهايي را به نام طب سنتي ميكنند اگر فردا فردي به توصيههاي غيرعلمي آنها گوش داد و بيماريش تشديد شد، چگونه در برابر خدا ميخواهند پاسخگو باشند.
محمدرضا شمس اردكاني، رئيس دانشكده طب سنتي نيز در اين ميزگرد گفت: ادعاهايي كه به نام طب سنتي ميشوند مانند ضرر داشتن چاي، انداختن نعل اسب در آب و خوردن آب آن به جاي قرص آهن يا حذف نمك تصفيه شده، ادعاهاي عجيب و غريبي است و مورد تأييد طب سنتي نيست.
وي گفت: طب سنتي مبناي خاص خودش را دارد و در مواردي ميتواند در كنار طب نوين امروز و مكمل آن باشد اما ما نميتوانيم دستاوردهاي عظيم طب نوين را كه بر مبناي اصول علمي و كارآزمايي باليني است نفيكنيم . توصيههاي طب سنتي نيز بايد بر مبناي علمي و بعد از كارآزمايي باليني علمي مورد استفاده قرار گيرد.
وي افزود: دانشكده طب سنتي هم آمده است تا با آموزش علمي اصول طب سنتي و پذيرش دانشجو از بين پزشكان عمومي كه با اصول علم پزشكي آشنايي دارند اين مشكلات را حل كند.
وي افزود: اگر ابنسينا يا رازي هم امروز زنده بودند حتماً از دستاوردهاي عظيم علم پزشكي امروز و تجهيزات دقيق تشخيصي، آزمايشگاهي و درماني امروز استفاده ميكردند و دانش خود را به روز ميكردند.
به گزارش فارس، برخي مدعيان طب سنتي با انتشار سيديهايي در سطح جامعه به ترويج برخي روشها مانند تيغ زدن پشت لاله گوش براي درمان زردي نوزاد، انداختن نعل اسب در آب و خوردن آب آن به جاي مصرف قرص آهن يا منع مصرف چاي و برخي موضوعات ديگر درباره بهداشت زنان پرداختهاند كه برخي از موارد آن موضوع بحث اين ميزگرد خبري بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 684]