واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب و نشريه
مكتب اسلام
سال 48، شماره 5 ماهنامه منتشر شد، در شماره جديد اين مجله كه ويژه مردادماه است، مطالب زير به چاپ رسيده است:
پيروزي بزرگ دولت قانوني حماس (مهدي پيشوايي)، حديث ثقلين و متن صحيح آن (آيتالله سبحاني)، مكتبهاي اخلاقي در فرهنگ تشيع (دكتر سيدمحمد ثقفي)، آينه عبرت (فرجالله فرجالهي، ستايشگران اين فروش (محمود حكيمي)، پيمان آتلانتيك شمالي (غلامرضا گليزواره)، سالك راه حق، آيتالله ملكي (پيام آيتالله العظمي سبحاني)، تبعيض در رفتار مربيان (اسماعيل اخلاقي)، سهم بنياميه در گسترش اسلام و تمدن اسلامي؟ را (عباسعلي براتي)، رحلت عالمي با تقوا و فضيلت، ضايعه اسفناك.
اين نشريه به صاحب امتيازي موسسه تعليماتي و تحقيقاتي امامصادق(ع) و مدير مسئولي فرجالله فرجاللهي انتشار مييابد.
گوهر اخلاق
رحمتالله عليرحيمي نطنزي
ناشر: انتشارات پرشكوه
چاپ اول: 1387
105 ص -1400 تومان
كتاب حاضر مجموعه مقالات و پژوهشهايي است كه مؤلف در دروس رشته اخلاق مقطع كاشناسي ارشد دانشكده فرهنگ و معارف اسلامي (حوزه علميه قم) تهيه و تنظيم كرده است.
عناوين مطالب اين كتاب بدين شرح است: اخلاق، زهدو زهدگرايي، تأثير مكتب اخلاقي غيرديني كانت، عرفان و اخلاق، ابوسعيد ابوالخير، اخلاق به زبان ساده، نظريه استاد مطهري در مورد اخلاق، مديريت و اخلاق، اخلاق و آزادي اجتماعي، بررسي كاربرد علم اخلاق و مقايسه با ساير علوم، نظريه حسن و قبح عقلي و شرعي.
در بخشي از اين كتاب آمده است: منابع اخلاق اسلامي عبارتند از: وحي (قرآن كريم)، سنت، عقل و شهود. قرآن كريم بر اساس آيات متعدد، معيار فعلي اخلاق را قرب به حق تعالي دانسته است. قرآن براي تبيين مسائل اخلاقي در چند قالب زباني ارشاد ميكند: امر و نهي، جملات خبري با ذكر عاقبت عامل و جملات خبري با ذكر خصلت عمل. مدل اخلاقي قرآن، اخلاق ايماني است؛ يعني نظام اخلاقي با حوزههاي چهارگانه؛ اخلاق بندگي، اخلاق فردي، اخلاق خانوادگي و اخلاق اجتماعي، پس از ميان و مشروط به آن است.همچنين از مؤلف كتب جوانان و كيمياي سعادت و سي مقاله اقتصادي منتشر شده است.
النبي الاعظم
مؤلف: علامه شيخ عبدالحسين احمد امينينجفي
تنظيم و تحقيق: محمدحسن شفيعيشاهرودي
ناشر: سنابل، قم
چاپ اول: 1427 هـ .ق
896 ص - 7000 تومان
كتاب حاضر جلد نخست از مجموعه موضوعي الغدير ميباشد كه به بحث پيرامون پيامبر اعظم(ص) ميپردازد. نويسنده در مقدمه كتاب، انگيزه خود از نگارش اين كتاب را معرفي كتاب ، علامه اميني بين مردم و به ويژه جوانان ميداند. عناوين مطالب اين كتاب ميباشد: فضله، زواجه، استحباب التيمه باسم النبي الاعظم، كلمات و روايات تستلزم حطّاً من مقام النبوه، الاجتهاد في مقابل رسولالله، سلسله الكّذابين و الوضّاعين، النبي(ص) في مناقب الخلفاء، رحلته(ص) و ماحري علي اله بقيه(ع) بعده، حديث الغدير، حول زيارته(ص)، كلماته(ص)، وصاياه(ص) في اهل بقيه و ....
صحيفه مبين
شماره چهلم فصلنامه علمي - پژوهشي منتشر شد. فهرست مقالات اين شماره: احقاف نمونهاي از افزايش وضوح در روند تاريخي تفسير، تحقيقي در ساختار، نظم و مفردات آيه بسمله، تحليلي بر روند تفسيرنويسي فقهي در دوره صفوي، جلوههايي از هنر تصويرآفريني در قرآن، دريافتي از تعبير هنر اسلامي، معاني واژه سلام در قرآن كريم، معيارهاي نيازسنجي در فرهنگ قرآني، مروري بر ترجمه كتاب .
صحيفه مبين، وابسته به معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي، به نشر انديشههاي صاحبنظران و پژوهشگران در زمينه قرآن و حديث ميپردازد.
زرتشتيان ايران پس از
اسلام تا امروز
دكتر كتايون نميرانيان
ناشر: مركز كرمانشناسي
چاپ اول: 1387
540 ص - 6800 تومان
وابستگي زرتشتيان به ايران، ريشه چندين هزار ساله دارد. تاريخ همواره شهادت ميدهد بر همزيستي مسالمتآميزي كه اساس آن با احترام متقابل زرتشتيان و مسلمانان حاكم بوده است و اين اقليت مذهبي نيز همواره، همگام و همراه ساير اقشار ملت ايران، در شاديها و غمها، جنگها حضور فعال داشتهاند. اگر تنها نظري به دوران معاصر بيندازيم، تقديم دهها شهيد در راه حفظ اين آب و خاك، خود دليلي است بر اين مدعا. در حال حاضر ايران اسلامي، حمايت از اقليتهاي ديني را يك اصل مهم ميداند و عليرغم توطئه دشمنان ملت ايران فراتر از مرزهاي عقيدتي در ايراني بودن، بدون كوچكترين احساس بيگانگي، دست در دست يكديگر مشغول سازندگي كشورمان ميباشند.
اثر حاضر در چهار فصل تدوين يافته است: فصل اول به شناخت زرتشتيان فرهنگ و باورهايشان و همچنين آخرين آمار زرتشتيان پراكنده در سطح ايران اختصاص دارد. فصل دوم شامل اوضاع ايران قرون اوليه اسلامي تا حمله مغول است كه پس از بررسي اوضاع تاريخي به شكل كلي و مختصر، ورود اسلام به ايران، پيامدهاي آن و واكنش مردم در برابر آن بررسي شده است.
در بخش دوم از فصل سوم به دو مسئله به خريد و شرايط اجتماعي زرتشتيان، پارسيان و مهاجرت ايشان پرداخته ميشود. بخش سوم از فصل دوم به آثاري از وجود زرتشتيان، موبدان، آتشكدهها و ... در نقاط مختلف ايران براساس منابع تاريخي مدرن فارسي پرداخته است و در نهايت در بخش چهارم از اين فصل، ادبيات زرتشتي پس از اسلام، آن دسته از ادبيات فارسي ميانه و فارسي نو كه پديدآورندگانشان زرتشتي بودند و به ويژه در آنها مسائل زرتشتيان، پس از ورود اسلام عنوان شده است، بررسي شده است.
فصل سوم اوضاع زرتشتان از دوره مغول تا دوره قاجار را دربر ميگيرد.
فصل چهارم به اوضاع زرتشتيان ايران از دوره قاجار تا دوره پهلوي ميپردازد. سپس به نهادها، مؤسسات، انجمنها و نيز مدارس زرتشتي فعال تا امروز پرداخته شده است و نيز در هر مقطع زماني، عكسهايي به تناسب بر نوشتار افزون شده است.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]