واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: عكس قبل از خبر در صفحات روزنامه مي نشيند/ عكس خبري بايد هنري هم باشد/ بايد نام عكاسان خبري در ذيل عكس آنها در خبرگزاري ها آورده شود
عكس خبري در مطبوعات امروز از ارتباط خوب و منطقي برخوردار است در حاليكه در گذشته فقط در صورت داشتن فضاي اضافه عكس را چاپ مي كردند ولي اكنون عكس قبل از خبر در صفحات روزنامه مي نشيند.
مجيد سعيدي، عكاس خبري، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: عكس خبري و عكاس خبري در گذشته هيچ جايگاهي در مطبوعات نداشته ولي در سالهاي اخير با رشد فزاينده مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي عكس و عكاس خبري در بهترين جايگاه خود از آغاز پيدايش عكاسي تا به امروز قرار دارند.
وي افزود: عكس خبري خوب بر خلاف عكس خوب نيازي به تركيب بندي و رنگ و كادر مناسب ندارد كه اگر داشته باشد بهتر است ولي رساندن پيام و ارتباط با بيننده حرف اول را در عكس خبري مي زند، بدين صورت عكس خبري اي خوبست كه در كمترين زمان ممكن به بيننده خبر را منتقل كند.
* عكاسي ايران رشد چشمگيري داشته است
كارن فيروز، عكاس خبري رويترز، نيز در مورد عكاسي خبري ايران گفت: در 15 سال گذشته عكاسي ايران رشد بسيار خوبي داشته و عكاسان امروز ديگه مانند گذشته عكاسي نمي كنند و اين موضوع تبديل به يك هنر و حرفه شده و اين نتيجه پيشرفت مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي است.
وي در مورد ارتباط عكس خبري با بيننده تصريح كرد: اصولا براي فهميدن دقيق اتفاقي كه در يك عكس رخ داده شرح عكس لازم است يك عكس خبري علاوه بر اين كه بايد گويا باشد و نظر بيننده را جلب كند بايد هنري هم باشد.
وي افزود: كيفيت عكاسي خبري براي خبرگزاري ها و روزنامه هاي ايران مهم شده قبلا عكس فقط قسمتي از صفحات روزنامه را پر مي كرد ولي اكنون به خاطر پيشرفت دبيرها و سردبيرهاي جوان در مديريت روزنامه ها و خبرگزاري ها رشد خوبي داشته است تا جايي كه عكس خبري مي تواند به عنوان يك رسانه مستقل فعاليت داشته باشد.
فيروز گفت: يك كتاب حتي اگر بهترين عكسها را داشته باشد باز هم متن دارد البته در جاهاي مختلف داراي اولويت متفاوتي است مثلا در مجله نشنال جغرافي عكس و عكاس حرف اول را مي زند و اين عكاس است كه خبرنگار را هدايت مي كند ولي در روزنامه اي مثل نيويورك تايم اصولا خبرنگار است كه مسير عكاس را مشخص مي كند.
* خبرگزاري ها به عكس به خاطر حضور سردبيران جوان توجه ويژه اي دارند
بابك برزويه، عكاس خبري، نيز در ادامه اين گفتگو به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: عكس خبري در خبرگزاري هاي ايران از جايگاه خوبي برخوردار است، ولي خود عكاس خبري كار خود را جدي نمي گيرد و اين اجازه داده مي شود كه عكس ها بدون پرداخت به ارزش واقعي آنها صرفا به خاطر كارمند خبرگزاري بودن از عكسها بدون ذكر نام عكاس در مطبوعات استفاده شود.
وي در مورد ارتباط عكس خبري با بيننده تصريح كرد: نوشتن شرح عكس در ايران به صورت حرفه اي كه در خبرگزاري هاي دنيا وجود دارد، اجرا نمي شود، در عكس خبري چون بيننده در اتفاق حضور ندارد براي ارتباط برقرار كردن با تصوير بايد توضيحي راجع به عكس آن اتفاق وجود داشته باشد تا مخاطب اطلاعات را درست دريافت كند، در حالي كه طراحان گرافيك معتقدند كه عكس بايد خود گويا باشد عكس هنري بايد يك مباني سواد بصري را داشته باشد تا بتواند به صورت گويا پيام خود را به بيننده برساند./ح
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]