واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش خبري / روابط اجتماعي موفق
تهران / واحد مركزي خبر / فرهنگي 1387/05/05
همه ما بخش عمده اي از زندگي خود را با ديگران مي گذرانيم . پژوهشگران به اين نتيجه رسيده اند كه هر فرد 70 درصد اوقات روزانه اش را صرف روابط اجتماعي مي كند. پس مي توان اين طور نتيجه گرفت كه بيشتر از 70 درصد موفقيت هاي ما هم به روابط موفق اجتماعي بستگي دارد . دنياي روابط اجتماعي دنياي پيچيده اي است و براي بهره وري از چنين دنيايي بايد روش هاي مناسب ايجاد روابط و نفوذ و اثر گذاري بر ديگران را به خوبي شناخت و از آن استفاده كرد . در اين مطلب سعي داريم راههايي عملي براي بهبود روابط اجتماعي به شما نشان دهيم .
.........................................................................................................................................
روابط اجتماعي از چه زماني شكل مي گيرد و به رشد و شكوفايي مي رسد ؟ پاسخ به اين سوال بسيار تعيين كننده است .
دكتر اسلامي ( مدرس دانشگاه ) مي گويد :" ارتباط مانند همه مقوله ها آموختني است . در نتيجه خانواده ها و مدارس و مكانهاي آموزشي مي توانند برنامه هاي آموزشي خاصي را تدوين كنند. در واقع ما مي توانيم روي مهدهاي كودك و مدارس و رسانه ها و روزنامه ها برنامه ريزي داشته باشيم ."
دكتر شكاري ( جامعه شناس ) هم معتقد است :"ما بايد در هر موقعيتي به آدمها احترام بگذاريم وقتي ما در خانواده ياد مي گيريم كه به يكديگر با ديده احترام بنگريم و نخست حرف همديگر را گوش كنيم و بعد درموردش فكر كنيم و پاسخ دهيم ، اين گامي است كه كودك از خانواده ياد مي گيرد و اول ميان گروه دوستان و بعد در جامعه بزرگتر تكرار مي كند و برايش الگو مي شود . "
اما علاوه بر اين ، روابط اجتماعي مانند پلي است كه بايد به طور مستمر به آن رسيدگي كنيم تا مبادا روزي فرو بريزد و آدمها را به اعماق دره پرتاب كند .
روان شناسان راههايي عملي براي اين موضوع پيشنهاد مي كنند : "راه نخست اين است كه براي داشتن روابط موفق بايد جستجو كنيد كه فرد مقابل به چه چيزهايي علاقه دارد . هر فردي تمايل دارد كه از موضوعات مورد علاقه خود صحبت كند .شما هم اين فرصت طلايي را از دست ندهيد و با دقت به حرفهاي وي كه مورد علاقه شماست گوش دهيد و در صورت لزوم از او سوال كنيد . "
"راه دوم ان است كه بحث هايي كه مربوط به وظايف و زندگي روزمره افراد است مطرح نكنيد.
مردم دوست ندارند درباره آنچه كه به نظر آنها وظيفه مي آيد صحبت كنند و يا به سوالاتي كه در اين زمينه مطرح مي شود پاسخ دهند . اين سوالات نه فقط باعث ايجاد صميميت نمي كند بلكه فرد را آزرده خاطرمي كند . بنابر اين بهتراست بيشتر در مورد جنبه هاي ذوقي و هنري و تفريحي فرد از او سوال كنيد . "
" راه سوم اين است كه وفادار باشيم . فرض كنيد همكار هستيم و داريم درباره شخص سومي حرف
مي زنيم اين فكر براي شما پيش نمي آيد كه در غياب شما هم همين اتفاق بيفتد ؟"
" راه چهارم اين است كه براي اشتباهاتتان عذر خواهي كنيد و ادب و نزاكت و تواضع داشته باشيد".
" راه پنجم آن است كه رازدار باشيم .رازداري از صفات پسنديده اي است كه در روابط اجتماعي باعث اعتماد و حسن نيت مي شود . "
اما همه اين موارد به اين شرط است كه انسان ها حاضر باشند روابط مثبتي داشته باشند.
انيشتين در اين مورد جمله هشدار دهنده اي گفته است :
" اگر 5 دقيقه ديگر كره زمين از بين برود همه تلاش مي كنيم با كساني كه دوستشان داريم صحبت كنيم اما براي اين كار نبايد منتظر نابودي زمين ماند بلكه بايد از زمان موجود بهترين بهره را برد . "
(گزارشگر: لبافي )
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]