واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: زن جوان سراسيمه و آشفته به دادسراي امور جنايي تهران مراجعه كرد. ساعتي قبل چند مرد با لباس ماموران نيروي انتظامي خودروي او را متوقف كرده بودند و زماني كه او براي پاسخ دادن به سئوالات آنها از اتومبيل پياده شد، وي را به كنار خيابان برده و در فرصت مناسب اتومبيل را به سرقت بردند. با چهره نگاري سه مرد، عمليات پليسي آغاز شد. با دستگيري سارقان اتومبيل، آنها به چندين فقره زورگيري از اين دست اعتراف كردند. آنها ادعا كردند به دليل ضعف جسماني زنان، آنها را مورد حمله قرار مي دادند.
نتايج بررسيهاي آماري مركز اطلاع رساني فرماندهي انتظامي استان تهران در خصوص اخبار حوادث حاكي از آن است كه بيشتر جرايم سرقت به عنف در داخل خودروها و اخاذي تحت عنوان جعلي مامور بيشتر به دليل ناآگاهي برخي از شهروندان رخ داده، از اين رو اين جرايم با توجه به آسيب هاي جدي كه مي تواند در زمينه فشارهاي رواني و ايجاد بي بند وباري، بي اعتمادي و عدم احساس امنيت به دنبال داشته باشد، در الويت هاي ماموريتي پليس قرار گرفته است.
زورگيري به عنوان يك جرم و ناهنجاري اجتماعي در حالي در شهرستانهاي استان تهران، بالاترين درصد جرايم را طي ماهها به خود اختصاص داده كه بنا بر نظر كارشناسان، اين دسته جرايم عمدتا در مناطقي كه ساكنان آنها از سطح سواد و تحصيلات كمتري برخوردار هستند، به وقوع مي پيوندد، چرا كه بي توجهي به برخي مناسبات اداري، قانوني و بي اطلاعي از قوانين موجب مي شود، مجرمان با سوءاستفاده از خلأ هاي موجود مرتكب جرايمي همچون زورگيري تحت عناوين «مامور» ، «مسافركش» ، «مسافر» و ... شوند.
سرهنگ حميد اندرز چمني، معاون اجتماعي و ارشاد فرماندهي انتظامي استان تهران در اين باره مي گويد: مشاهده بيشتر اين حوادث در شهرستانهاي كرج، شهريار و ... حاكي از آن است كه شهروندان در رويارويي با مجرمان زورگير آگاهي لازم را ندارند و از اين رو مجرمان با غصب عناوين جعلي اقدام به اخاذي و زورگيري مي كنند.
وي با اشاره به انواع زورگيري ها در تشريح زورگيري تحت عنوان «مامور» ، مي گويد: اخاذي و زورگيري تحت عنوان جعلي مامور و كارمند ادارات دولتي و امنيتي يكي از شايعترين جرايم وقوعي در استان تهران است، به طوريكه برخي از سارقان و تبهكاران براحتي مي توانند لباس پليس را با پرداخت ۲۵۰۰ تومان تهيه كرده و از اين رو اقدام به اخاذي و زورگيري كنند.
سرهنگ چمني بهترين راه پيشگيري از وقوع اين جرم را تقاضاي ارائه كارت شناسايي هويت از مامور مي داند و اذعان مي كند: در صورتيكه شهروندان پيش از انجام هر اقدامي صحت و سقم ادعاي فرد مراجعه كننده را بررسي كرده و يا از طريق مركز فوريت هاي پليسي ،۱۱۰ موضوع را پيگيري كنند، با كاهش چشمگيري از اين جرايم مواجه خواهيم شد.
به گفته معاون اجتماعي نيروي انتظامي استان تهران، اين در حاليست كه در برخي حوادث، مجرمان با شگرد مسافركش نما و يا مسافرنما اقدام به زورگيري از مسافر يا راننده مي كنند و در اين ميان اخاذي تحت عنوان مسافركش بيشترين اخبار حوادث را طي سالهاي اخير به خود اختصاص داده است. بدين ترتيب اين دسته از مجرمان تحت عنوان مسافركش با استفاده از خودروهاي شخصي اقدام به اخاذي و زورگيري از مسافران مي كنند و در اين ميان زنان اصلي ترين طعمه هاي اين افراد هستند و از آنجا كه در اغلب موارد، زورگيري در پوشش مسافركش نما با دو يا سه تن از همدستان راننده در خيابانها و مسيرهاي كم رفت و آمد به وقوع مي پيوندد، گاه منجر به تجاوز به عنف نيز مي شود.
از سوي ديگر در برخي موارد نيز مجرمان به صورت گروههاي دو يا سه نفره اقدام به دربست گرفتن خودروها كرده و با تهديد چاقو و اسلحه، راننده خودرو را به مكانهاي خلوت كشانده و سپس نيات پليد خود را عملي مي كنند.
توصيه پليس
سرهنگ چمني اضافه مي كند: در صورتيكه فردي در پوشش نيروي انتظامي، شما را تهديد به تحويل كلانتري، پليس آگاهي و اداره مبارزه با مفاسد كرد و بعضا در بين راه قصد اخاذي از شما را داشت، هرگز از حضور در مراكز ياد شده واهمه نداشته باشيد و تسليم خواسته هاي غيرقانوني و غيرموجه آنها نشويد و شماره تلفن، يگان و مقر آنها را بخواهيد و قبل از پاسخگويي به آنها مراتب را از طريق شماره تلفن كلانتري محل پيگيري كنيد.
معاون اجتماعي و ارشاد فرماندهي انتظامي استان تهران تأكيد مي كند: استفاده از وسايط نقليه عمومي مانند اتوبوس، تاكسي و .... به منظور ترددهاي داخل يا خارج شهري اطمينان بخش تر است، از اين رو توصيه مي شود، بويژه زنان در صورتيكه تنها بودند از وسايط نقليه عمومي استفاده كنند و در صورت استفاده از خودروهاي شخصي وضعيت و حركات راننده را زير نظر گرفته و در صورت مشاهده هرگونه حركت مشكوك از خودرو پياده شده و از ماموران انتظامي و يا مردم استمداد بطلبيد، در صورت استفاده از خودروهاي شخصي، قبل از سوار شدن وضعيت داخل خودرو از قبيل دستگيره باز و بستن درها و شيشه بالابر و غيره را بررسي و در صورت مشاهده موارد مشكوك از خودرو پياده و با به خاطر سپردن شماره پلاك، رنگ و مشخصات خودرو، نيروي انتظامي را مطلع كنيد.
هنگام استفاده از خودروهاي شخصي در صورت مشاهده تغيير مسير بي تفاوت نبوده و سريعا به راننده متذكر شويد، در صورت استفاده از خودروهاي شخصي در بين راه از قبول هر گونه خوردني و نوشيدني از راننده و سرنشينان خودداري كنيد.
براي رفت و آمد به مناطق حاشيه اي و خلوت شهر تا جايي كه امكان دارد، از وسايط نقليه شخصي مسافركش استفاده نكنيد. شبها از سوار شدن به خودروهاي شخصي جهت تردد اجتناب كنيد. شب هنگام و صبح زود در اطراف پايانه هاي مسافربري (ترمينال ها) و ورودي شهر از خودروهاي مسافركش شخصي استفاده نكنيد. در صورت استفاده از خودروهاي شخصي زيورآلات، اشياء قيمتي و وجوه نقد خود را در معرض ديد راننده و سرنشينان آن قرار ندهيد. به هنگام انتظار تا رسيدن خودرو سعي كنيد، در محلهاي خلوت و كم تردد قرار نگيريد. از انتقال مسافراني كه مشكوك به اخاذي و سرقت به عنف هستند، خودداري كرده و موارد مشكوك را سريعا به نيروي انتظامي اعلام كنيد. شبها و صبح زود از انتقال مسافران جوان و مشكوك كه كرايه بالاتري پيشنهاد مي كنند، خودداري كنيد. حين انتقال مسافران مواظب حركات مشكوك آنها بوده و مراقب حملات احتمالي آنان باشيد.
حتي الامكان از انتقال مسافر به مناطقي كه آشنايي نداريد، خودداري كرده و در صورت انتقال سعي كنيد از مسيرهاي اصلي و پرجمعيت تردد كنيد.
سارقان گاه تحت پوشش خانوادگي، رانندگان را به مناطق خلوت و زير پل ها مي كشانند، از اين رو به محض برخورد با اين قبيل مسافران هوشيارانه عمل كنيد. سارقان بعضا در مناطق خلوت و كم تردد به بهانه تمام كردن بنزين، از رانندگان عبوري تقاضاي بنزين مي كنند، سپس در يك فرصت مناسب به همدستان خود كه در فاصله كمتري قرار دارند، ملحق شده و آنها را به مناطق خلوت سوق مي دهند و مبادرت به سرقت به عنف مي كنند.
به گفته معاون اجتماعي نيروي انتظامي استان تهران، گروهي از سارقان به منظور اغفال راننده در يك مسير و در فواصلي اندك قرار گرفته به عنوان مسافر سوار مي شوند و در فرصت مناسب و با همكاري يكديگر مبادرت به سرقت خودرو و اخاذي از راننده مي كنند.
توصيه هاي ايمني براي رانندگان
سوئيچ را به خارج از خودرو و محلي كه پيدا كردن آن مشكل است پرتاب كنيد. در صورت داشتن سوئيچ مخفي دور از ديد متجاوزان آن را بكار اندازيد. در نقل و انتقال مسافران بين شهري، به خصوص شبها، به هيچ وجه بنا به درخواست آنان از مسير اصلي خارج نشويد. رانندگان بين شهري بهتر است از طريق ترمينال ها و شركت تعاوني تاكسيراني اقدام به پذيرش مسافر كرده و حتي المقدور از پذيرش مسافر در بين راه خودداري كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]