تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853883870




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاثير تغييرات آب و هوايي در زندگي شما


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تغييرات آب و هوايي در زندگي شما چه تاثيري داشته؟

در گزارشي كه گروه پژوهشي "تيم بين المللي ناظر بر تغييرات محيط زيست" در ماه فوريه منتشر كرده، آمده است: "با توجه به شواهد بدست آمده از افزايش دماي متوسط هوا و اقيانوس و همچنين آب شدن يخ و برف و بالا رفتن سطح آب درياها، ديگر در مورد گرم شدن محيط زيست ترديدي وجود ندارد."

در مناطقي از بسياري از كشورهاي جهان تهديد سيل رو به افزايش است.
اگر چه مردم عادي، ممكن است به دليل ابعاد گسترده اين تغييرات متوجه آن نشوند اما در ابعاد كوچكتر مي توانند تغييرات آب و هوايي غير عادي را كه در اطراف محل زندگيشان پديدار شده احساس كنند.

سايت انگليسي بي بي سي در طي يك نظر سنجي كه از ماه دسامبر تا ماه مارس ادامه داشت، از مخاطبان خود در اقصي نقاط جهان خواسته بود تا مشاهدات خود را از تغييرات آب و هوايي در محل زندگيشان بازگو كنند.

انستيتو استراتژي هاي جهاني محيط زيست به درخواست بي بي سي، پيامهاي ارسالي مخاطبان را با در نظر گرفتن داده ها و تحقيقات علمي مربوط به تغييرات آب و هوايي مورد بررسي قرار داد.

اگر چه بسياري از مخاطبان نظرهاي علمي و سياسي خود را در مورد تغييرات آب و هوايي و نقش انسان در اين مسئله ابراز كرده بودند، اما هدف اصلي از تحليل نظرات اين بود كه مشخص شود علايم مشهود تغيير آب و هوا در زندگي روزمره مردم چه بوده است، فارغ از اينكه عامل اين تغييرات انسان يا پديده هاي طبيعي بوده است.

ارتباط گرم شدن زمين و تغييرات آب و هوايي محلي

نظرات مخاطبان نشان مي دهد كه بسياري از مردم در گوشه و كنار جهان تغييرات مشهود آب و هوايي در محيط زيست و محل زندگي خود را مربوط به پديده گرم شدن كره زمين مي دانند.

در برخي از موارد اطلاعات و تحقيقات علمي چنين ارتباطي را تاييد مي كند اما در موارد ديگر شواهد كافي وجود ندارد كه بتوان گرم شدن زمين را عامل مستقيم اين تغييرات دانست.

اكثريت نظرات ارسالي از آمريكاي شمالي و اروپا - خصوصا از بريتانيا، از زمستانهاي گرمتر، كاهش بارش برف، آب شدن يخچالها و تغييراتي در حياط وحش و پوشش گياهي حكايت دارد. تغييراتي كه اغلب دانشمندان آنرا مربوط به گرم شدن زمين مي دانند.

از جمله موضوعات ديگري كه در پيامهاي مخاطبان مطرح شده، اما به نسبتي كمتر، مي توان از تغيير زمانبندي فصول، سرد و گرم شدن شديد هوا و بارش غير عادي برف و باران نام برد. هرچند مطالعات علمي نشان مي دهد كه تاثير گرم شدن زمين روي اين پديده ها چندان قطعي نيست.

تغييرات مشهود در باغچه هاي خانگي

يكي از موضوعاتي كه مورد توجه خاص مخاطبان ساكن آمريكاي شمالي و اروپا قرار گرفته بود، گرماي بي سابقه زمستان گذشته بود. بسياري از آنها در پيامهايشان از مشاهده گل و ميوه و حشراتي چون زنبور و پروانه در اواسط فصل زمستان صحبت مي كنند.

اغلب دانشمندان براي ارزيابي گرم شدن زمين و پيامدهاي آن، به جاي مطالعه دوره اي كوتاه مدت، دوره اي به مدت چندين سال و يا چند دهه را مورد نظر قرار مي دهند. اما با اين حال اداره هواشناسي بريتانيا مي گويد زمستان گذشته در اين كشور بطور كم سابقه اي سرد بوده بطوري كه با توجه به اطلاعات ثبت شده موجود، تنها يك زمستان سردتر از آن وجود داشته است. اين موضوعي است كه با پيشبيني هاي مربوط به گرم شدن زمين و تغييرات آب و هوايي همخواني دارد.

اداره ملي هواشناسي آمريكا نيز روند گرم شدن كره زمين را يكي از عوامل مسبب گرماي بي سابقه تابستان سال 2006 در اين كشور دانسته است. تابستان سال گذشته در آمريكا گرمترين تابستاني بود كه در تاريخ اين كشور ثبت شده است.

پروژه اينترنتي "اسپرينگ واچ" كه هدف از آن گرداوري مشاهدات مردمي از نخستين علايم فرارسيدن بهار است، نيز مشاهده زودرس برخي گونه هاي حيواني و گياهي از جمله انواعي از زنبور عسل و پروانه را تاييد مي كند.

"اسپرينگ واچ" كه توسط بي بي سي و دو سازمان ديگر بريتانيايي اداره مي شود، مي گويد كه ظهور برخي از انواع زنبور عسل آنقدر زودرس است كه آنها فرصت مي يابند دو نسل از خود بر جاي بگذارند. به علاوه محيط زيست آنها نيز طي30 سال گذشته به مناطق شمالي تر بريتانيا گسترش يافته است.

همچنين تحقيقات متعدد نشان مي دهد كه با گرم شدن آب و هوا محدوده جغرافيايي مناسب براي حيات پشه گسترش يافته است. مسئله اي كه مي تواند باعث گسترش بيماري هايي همچون مالاريا شود.

يك تحقيق زيست شناسان دانشگاه اورگون آمريكا كه در سال 2001 منتشر شد، نشان مي دهد كه پشه ها به دليل گرم شدن آب و هوا دچار تغييرات ژنتيكي شده اند كه باعث طولاني تر شدن بقاي آنها در طول زمستان شده است.

ناپديد شدن يخ و برف

آمريكايي ها و كانادايي ها از زمستانهاي گرمتر و كاهش بارش برف خبر مي دهند.

در حالي كه اين موضوع شامل حال خيلي از مناطق آمريكا مي شود، اما بارش برف در سال گذشته در برخي از مناطق غربي اين كشور و همچنين غرب نيويورك كم سابقه بوده است.

برخي از ساكنان كشورهاي اروپايي و آمريكاي شمالي در پيامهاي خود گفته اند كه دوره يخزدگي سطح درياچه ها و رودخانه هاي اطراف محل زندگيشان نسبت به گذشته كوتاهتر شده است. در تاييد اين مشاهدات مي توان به تحقيقات يك گروه بين المللي از دانشمندان كه در سال 2000 منتشر شده اشاره كرد. تحقيقات اين دانشمندان نشان داد كه نسبت به سالهاي 1850 يخ سطح رودخانه ها و درياچه هاي نيم كره شمالي ديرتر شكل مي گيرد و زودتر هم آب مي شود.

گرم شدن آبهاي روي زميني با مشاهدات يك كشاورز اهل پنسيلوانيا نيز همخواني دارد كه كاهش ماهي سردسيري غزل آلا و افزايش ماهي سردسيري كپور را گزارش داده بود.

در همين حال، كوهنوردان مي گويند طولاني تر شدن دوره گرمي هوا باعث ناپديد شدن يخ در مناطقي مانند كوههاي آلپ فرانسه شده است. تحقيقات متعددي وجود دارد كه ارتباط ميان آب شدن يخچالها و گرم شدن آب و هوا را تاييد مي كند. دانشمندان در دانشگاه زوريخ در سوييس پيشبيني كرده اند كه تا سال 2100 به دليل گرم شدن زمين 80 تا 100 در صد يخ رشته كوههاي آلپ ممكن است آب شود.

خشكسالي و سيلاب

مخاطبان ساكن برخي مناطق انگلستان، غرب آمريكا، آفريقا و استراليا روايتهايي را از كاهش باران و افزايش خشكسالي نقل مي كنند. اين موضوع بخصوص در مورد استراليا صدق مي كند كه در آنجا خشكسالي باعث محدوديت و قطع آب در برخي مناطق شده است.

تحقيقات مركز مطالعات صنعتي و علمي استراليا نشان مي دهد كه خشكسالي در اين كشور عمدتا به دليل تغيير و تحولات طبيعي در آب و هواست اما شدت آن ممكن است به دليل گرم شدن زمين افزايش يافته باشد.

اين تحقيقات با مطالعات مشابه ديگري كه در ساير مناطق جهان در مورد ارتباط گرم شدن زمين و خشكسالي انجام گرفته سازگاري دارد.

بر عكس، نظر دهندگان ساكن زلاندنو و بخشهايي از آسيا به جاي خشكسالي، از باران شديد و سيلاب حرف مي زنند.

تحقيقات مختلف نشان مي دهد گرمتر شدن آب اقيانوسها در اثر گرم شدن زمين ممكن است هم اكنون باعث تشديد بارش باران در برخي مناطق شده باشد. هر چند در مورد برخي وقايع خاص، مانند سيلاب هاي بي سابقه اي كه نمونه آن در ماه دسامبر و ژانويه در مالزي رخ داد، استفاده از چنين توجيهي دشوار است.

آب و هواي طوفاني و عجيب و غريب

چيزي كه توجه ساكنان سواحل غربي آمريكا و كانادا را به خود جلب كرده آب و هواي طوفاني و عجيب و غريبي است كه در محل زندگي خود شاهد آن بوده اند. مانند سرماي ناگهاني كاليفرنيا در زمستان گذشته كه با بارش كم سابقه برف در بخشهايي از لس آنجلس همراه بود. نمونه ديگر آن طوفاني است كه در ايالت بريتيش كلمبياي كانادا، بيش از 3000 درخت را از جا كند.

با اين حال اغلب دانشمندان هم عقيده اند كه يك موج گرما يا سرماي بخصوص يا يك طوفان بخصوص را نمي توان مستقيما به گرم شدن زمين ارتباط داد.

در واقع، يك تحقيق جديد آلودگي ناشي از كارخانه هاي آسيايي را مسبب اصلي طوفانهاي شديد در ناحيه اقيانوس آرام دانسته است.

اگر چه مربوط دانستن آب و هواي عجيب و غريب و گرم شدن كره زمين چندان هم بي جا نيست. همانطور كه تحقيقات مركز ملي هواشناسي آمريكا و دانشگاه واشنگتن پيشبيني مي كند كه گرم شدن كره زمين احتمالا باعث ايجاد شرايط آب و هوايي غير عادي بيشتري خواهد شد





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن