واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس اتاق بازرگاني تهران: صنعت حمل و نقل نقش كليدي در اقتدار جهاني دارد
خبرگزاري فارس: رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران گفت: صنعت حمل و نقل نقش كليدي در اقتدار جهاني دارد.
به گزارش فارس به نقل از اتاق ايران، "يحيي آل اسحاق" رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران در همايش"حمل و نقل، ترانزيت و امور گمركي - چالشها و فرصتها" گفت: اتاق بازرگاني، اتاق همه فعالين اقتصادي است و همه علاقمندان به اقتصاد ميتوانند از اتاق بازرگاني براي شكوفايي اقتصاد كشور استفاده كنند.
وي افزود: حمل و نقل و ترانزيت از موضوعات اساسي و تاثيرگذار در همه حوزههاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي، امنيتي و حتي عاملي براي گسترش تمدنهاي بشري است.
آل اسحاق با بيان اين مطلب كه تمدنهاي بشري قسمت زيادي از اثربخشي خود را از حمل و نقل ميگيرند، تصريح كرد: اگر بگوييم شكلگيري تمدنها در سايه حمل و نقل صورت گرفته، گزاف نگفتهايم و امروزه نيز قسمت عمدهاي از مهندسي جهاني از حمل و نقل تاثير ميگيرد.
وي صنعت حمل و نقل را داراي نقش كليدي در اقتدار جهاني دانست و گفت: با وجود اينكه در دوران هخامنشي ايران قويترين ناوگان تجاري و حمل و نقل را داشته است، اما الان در منطقه و خاورميانه، وزن و جايگاه ما در اين رشته متناسب نيست.
رييس اتاق بازرگاني تهران مهمترين و اساسي ترين استراتژي ايران را "استراتژي تجارت" عنوان كرد و افزود: اگر استراتژي تجارت درست شكل گيرد، الزامات آن نظير گمرك و حمل و نقل نيز بايد تغيير كند.
وي همچنين براي توسعه تجارت، توجه به زيرساختهاي حمل و نقل، آموزشهاي دانشگاهي و ارتباطات بينالملل را امري ضروري دانست.
آل اسحاق در خصوص گمرك كشور خاطرنشان كرد: گمرك يكي از بخشهاي مغفول جامعه است كه در حال حاضر نگرش به آن از لحاظ در آمدي است كه بايد اين نگرش به سمت عاملي براي تسريع امور تجاري تغيير پيدا كند.
وي ادامه داد: اگر قرار است تحولي صورت گيرد بايد از ساختار گمرك شروع شود و آن را به وزارت دارايي يا نهادي كه امور تجاري را تنظيم ميكند وصل كند.
آل اسحاق اظهار كرد: عزم جدي و همراهي در به ثمر رساندن تحول جديد اقتصادي آثار خوبي خواهد داشت، چرا كه بدون حضور در باشگاههاي منطقهاي در اقتصاد جهاني موفق نخواهيم شد.
وي با اشاره به اين مطلب كه "تعامل بدون حضور امكانپذير نيست" تاكيد كرد: توسعه و همگرايي منطقهاي، اساس كار است، اگر هم جهت بودن سياستهاي خارجي و منطقهاي با محوريت توسعه اقتصادي شكل گيرد، ميتوانيم بگوييم كه توسعه اقتصادي محقق شده است.
وي افزود: بدون توجه به بازي برد - برد تعامل اقتصادي پيش نميرود، زيرا در اقتصاد پايدار همه ذينفعان بايد سود ببرند.
به گفته آل اسحاق، كشور ما به عنوان دروازه شرق و غرب از موقعيت جغرافيايي مناسبي برخوردار است و پيام اين همايش به دولت و مجمع تشخيص مصلحت نظام بايد اين باشد كه استراتژي اقتصادي كشور براي اول شدن در منطقه نياز به تغيير دارد.
گفتني است در اين همايش مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي، رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي و همچنين رييس گمرك ايران نيز سخنراني كردند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]