واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش فرانس پرس از نخستين حضور اشكار اوباما در عرصه بين المللي
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/05/01
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از امان به قلم استفان كولينسون نوشت ...
باراك اوباما نامزد انتخابات رياست جمهوري اينده امريكا از حزب دموكرات امروز سه شنبه با قدم گذاشتن به ميدان سياسي خاورميانه به عنوان بخشي از تبليغات انتخاباتي بين المللي خود ، نخستين حضور اشكار خود را در عرصه بين الملل به نمايش گذاشت.
اين سناتور ايالت ايلينوي پس از سفر مخفيانه خود به عراق و افغانستان قرار است مذاكراتي رو در رو را با عبدالله دوم پادشاه اردن برگزار كند و سپس عازم اسرائيل شود.
نخستين گام هاي اشكار اوباما در عرصه جهاني به عنوان يك نامزد انتخابات رياست جمهوري درحالي صورت مي گيرد كه مناقشه اسرائيل و فلسطين تلاش هاي وي را تحت الشعاع قرار داده است .
درحاليكه اوباما احتمالا در اروپا به عنوان يك قهرمان با استقبال روبرو خواهد شد اما در ميان ميزبانان وي در خاورميانه پرسش هايي درمورد سياست هاي بالقوه او درقبال منطقه وجود دارد.
تعهد اين سناتور مبني بر اينكه بيت المقدس بايد پايتخت قطعي اسرائيل باشد ، خشم فلسطيني ها را به دنبال داشته است.
عبدالله دوم شب گذشته براي ديدار با اوباما از امريكا به كشورش بازگشت . وي مذاكراتي يك ساعت و نيمه را در پشت درهاي بسته با اوباما برگزار خواهد كرد.
يكي از مشاوران اوباما كه خواست نامش فاش نشود گفت اردن كشوري بسيار مهمم در منطقه به شمار مي رود و در روند صلح خاورميانه نقش مهمي را ايفا كرده است .
وي در واكنش به ادعاهاي برخي طرفداران جان مك كين نامزد جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوري اينده امريكا و رقيب اوباما مبني بر اينكه سفر وي صرفا يك نمايش سياسي است تاكيد كرد اين سناتور دموكرات به اردن رفته است تا گوش كند و گفتگو كند.
مشاور اوباما تصريح كرد ما درحال حاضر يك رئيس جمهور داريم ،اوباما به اينجا نيامده است تا سياست گذاري يا مذاكره كند اما بحث ها و گفتگو هاي مفيدي خواهد داشت .
اوباما قرار است امشب عازم اسرائيل شود تا نشست هايي را با مقامات اسرائيلي برگزار كند.
وي در اين سفر با ايهود اولمرت نخست وزير اسرائيل ، شيمون پرز رئيس اسرائيل ، تزيپي ليوني وزير امور خارجه اسرائيل ، باراك اوباما وزير جنگ اسرائيل و بنيامين نتانياهو رئيس حزب مخالف ليكود ديدار و گفتگو خواهد كرد.
مذاكرات ديروز اوباما با مقامات عراقي و فرماندهان ارشد امريكا در اين كشور نيز درپي وعده اخير وي صورت گرفت مبني بر اينكه درصورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري اينده و به دست گرفتن قدرت ، ظرف مدت شانزده ماه نيروهاي امريكايي را از عراق خارج خواهد كرد.
اوباما پس از توقفي كوتاه در شهر بصره دومين شهر بزرگ عراق در اغاز سفر دو روزه خود به اين كشور ، با نوري المالكي نخست وزير و جلال طالباني رئيس جمهور عراق ديدار و گفتگو كرد.
اوباما در بصره با ژنرال ليود اوستين فرمانده شماره دو نيروهاي امريكايي در عراق ديدار و گفتگو كرد.
اوباما در سفر خود به كابل متهد شد شمار نيروهاي امريكايي را در عراق كاهش دهد و دو تيپ رزمي را به افغانستان اعزام كند.
جناح اوباما اعلام كرده است هدف از سفر وي به عراق ارزيابي جنگ در اين كشور و ديدار با سران عراق است كه از انها به علت اقدامات ناكافي در بازسازي اين كشور انتقاد كرده است.
اوباما همچنين بار ديگر بر تعهد خود درخصوص اعلام پايان جنگ در عراق از نخستين روز رياست جمهوري خود درصورت پيروزي در انتخابات اينده تاكيد كرد.
اين در حالي است كه شهروندان شهرك صدر بغداد كه مقر مقتدي صدر روحاني شيعه عراقي تلقي مي شود گفتند درمورد برنامه هاي وي ترديد دارند .
مالكي و جرج دبليو بوش رئيس جمهور امريكا موافقت كرده اند در موافقتنامه امنيتي احتمالي بين عراق و امريكا كه همچنان در دست بحث و بررسي است ، يك افق زماني براي خروج نيروهاي امريكايي از عراق تعيين كنند .
دانا پرينو سخنگوي كاخ سفيد گفت انچه كه در اين موافقتنامه امنيتي به ان اشاره نخواهد شد تاريخ خروج نيروهاي رزمي از عراق است . اما اين موافقتنامه شامل تاريخي براي عراقي ها خواهد بود تا طي ان كنترل امنيتي هر هجده استان كشورشان را به دست بگيرند .
سفر اوباما به عراق كه از مخالفان اغاز جنگ سال دو هزار و سه عليه عراق بود درحالي صورت گرفت كه خشونت ها در اين كشور به پايين ترين سطح خود ظرف چهار سال گذشته رسيده است و علت ان نيز تاحدودي افزايش نيروهاي امريكايي در عراق است كه ان نيز با مخالفت هاي شديد روبرو بود .
اوباما روز يكشنبه گفت اكنون زمان ان است تا سياست امريكا بر منطقه اي متمركز شود كه حوادث يازدهم سپتامبر سال دو هزار و يك عليه امريكا از انجا نشات گرفته بود .
بوش هفته گذشته بار ديگر با تاكيد بر خودداري خود از تعيين يك جدول زماني ساختگي براي خروج نيروهاي امريكايي از عراق گفت تصميم گيري در اين باره به شرايط موجود بستگي دارد .
بوش در پاسخ به پرسشي درباره توصيه وي به باراك اوباما پيش از سفر او به عراق گفت اوباما بايد به توصيه هاي فرماندهان نظامي توجه داشته باشد .
بوش همچنين از پاسخ به پرسش ديگري درباره اظهارات اوباما درخصوص اينكه جبهه مركزي در جنگ ضد تروريسم تنها عراق نيست و هرگز اينگونه نبوده است طفره رفت و گفت درحال حاضر يك جبهه از جبهه ديگر بهتر پيش رفته و ان عراق است .
اوباما هفته گذشته با انتقاد از بوش به علت روانه كردن قدرت اتش امريكا به عراق گفت هرگونه حمله تروريستي جديد عليه امريكا احتمالا نشات گرفته از افغانستان خواهد بود.
.........................................
10101/01013/161/153
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]