واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اعمال خشونت در دوران كودكي، بر رشد و پرورش آنها تاثير منفي مي گذارد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كودك آزاري "خشونت در دوران كودكي"، ازجمله ناهنجاريهايي است كه در رشد و پرورش كودكان تاثير منفي دارد و براي جامعه زيانبار است.
تنبيه كودك باهدف آگاهسازي او از زشتي عمل ارتكابي و ايجاد پشيماني نيز بايد درصورت لزوم توسط والدين انجام شود و با روحيه كودك سازگار باشد.
خواندن حوادث مربوط به كودك آزادي برخي از والدين در روزنامه ها و نشريات ملي و محلي، درد بزرگي در قلب انسان ايجاد مي كند و اورا بااين سووال مواجه مي سازد كه آيا چگونه ممكن است پدر و يا مادري جگرگوشه ي خردسال خودرا شكنجه دهد و بيازارد؟.
باور اين مسايل بويژه در جامعه اي كه داراي تمدن ديرينه بوده و كاملترين احكام الهي بر آن حكمفرما مي باشد، سخت و دشوار است.
كارشناسان علوم اجتماعي، كودك آزاري را مجموعه رفتارهايي بيان مي كنند كه بصورت عمدي و غيرعمدي ازسوي بزرگسالان سر مي زند و به روح و روان كودك صدمه مي رساند.
به گفته ي اين افراد، محدوده كودك آزاري، محروم ساختن كودك از غذا، لباس، سرپناه، محبت پدر و مادر و در نهايت آزار جسمي كه گاهي به مرگ منجر مي شود، مي تواند گسترده و وسيع باشد.
استاد دانشگاه زنجان گفت: بايد با وضع قوانين منطبق با نيازهاي جامعه و ايجاد حساسيت عمومي، با پديده كودك آزاري بشدت مقابله شود.
"عباس قنبري" بابيان اينكه كودكان بعلت شرايط سني بسيار آسيب پذير هستند، افزود: آسيب پذيري كودكان ايجاب مي كند با وضع قوانين اصولي و مناسب، نسبت به تامين سلامت جسم و روان اين قشر آينده ساز اقدام شود.
وي تصريح كرد: افرادي كه در دوران كودكي مورد آزار و اذيت و يا بي مهري قرار مي گيرند ممكن است در آينده اقدام به آزار و اذيت فرزندان خود كنند و موجب بروز مشكلات عديده اجتماعي شوند.
يك كارشناس حقوق نيز بابيان اينكه خشونت خانوادگي مربوط به جامعه و قشر خاصي نمي شود، گفت: درزمان حاضر كشورها و طبقات اجتماعي مختلفي، گريبانگير اين مساله هستند و تغيير و تحولات اقتصادي، اجتماعي نيز نتوانسته اين معضل را كاهش دهد.
"مجتبي محمدي" آزارهاي جسمي، رواني، عاطفي، توهين و تحقير را نمونه هاي بارز كودك آزاري بيان كرد و باتاكيد بر اينكه كودك آزاري حاصل خشونت است، اظهارداشت: تنبيه جسمي، رواني، اقتصادي، اجتماعي و اعمال جنسي، از انواع رفتارهاي خشني هستند كه باعث آزار كودكان مي شود.
يك شهروند نيز گفت: آزار، اذيت و بدرفتاري با كودك موجب مي شود كه وي در آينده، براي خود، خانواده و اجتماع مشكل ايجادكند و حتي به فردي كودك آزار تبديل شود.
"محمد حيدري" افزود: در جامعه اي كه قوانين اسلامي بر آن حاكم است نبايد با چنين معضلي مواجه شد چراكه اسلام دين عطوفت و مهرباني است وهمواره محبت به كودك را مورد تاكيد قرار مي دهد.
وي، اختلالات روحي و عاطفي، افت تحصيلي، فرار از مدرسه ، اختلالات رفتاري، اضطراب و افسردگي، بزهكاري، اعتياد و ولگردي را ازجمله عوارض و پيامدهاي كودك آزاري برشمرد و اظهارداشت: چنين فردي نمي تواندبراي خود و جامعه مثبت و مفيد باشد.
ك/4 522/595/587 شماره 447 ساعت 14:25 تمام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]