واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزيركشور دولت هنيه: تنها تا زمان انتخابات، مشروعيت عباس را قبول داريم عباس تا قبل از پايان رياستش پرونده آشتي ملي را خاتمه دهد دولت فياض گرفتار فساد مالي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فلسـطيـن
وزير كشور دولت بركنار شدهي فلسطين و از رهبران جنبش مقاومت اسلامي، حماس، تاكيد كرد كه اين جنبش و نيز دولت منتخب فلسطين تنها تا انتخابات رياستي آينده فلسطين در تاريخ 9 ژانويه سال 2009 مشروعيت عباس را قبول دارند و با اتمام دوره قانوني رياست وي اين مشروعيت از وي سلب خواهد شد و مشاركت جنبش حماس در انتخابات رياستي آينده نيازمند بررسي اين مساله در داخل جنبش است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشتهي روزنامهي الشرقالوسط، سعيد صيام، وزير كشور دولت بركنار شدهي فلسطين و از رهبران جنبش حماس، در جمع خبرنگاران محمود عباس، رييس تشكيلات خودگردان فلسطين را به عدم جديت در مذاكرات ملي متهم كرد.
وي گفت: درست در شرايطي كه حماس موضع نرمش پذيري را با درخواستها براي مذاكره اتخاذ كرده، عباس اصلا در باره مذاكرات جدي نيست.
صيام عباس را به آغاز مذاكرات ملي و پايان دادن به پروندهي آشتي ملي قبل از پايان دوره رياستش فراخواند.
وي خاطرنشان كرد: پرونده آشتي ملي حتي يك گام هم به جلو برنداشته و طرح يمن و بيانيه صنعا زماني كه رييس جمهور سنگال با هيات فتح در برابر رسانهها در خصوص طرح مذاكرات به مشاجره پرداخت، متوقف شد.
اين رهبر حماس عنوان داشت: جنبش حماس به علت انجام عدم مذاكرات در بحران به سر نميبرد و برخلاف آنچه برخي مدعي هستند ما براساس اصول و عقايد خود عمل مي كنيم و ميتوانيم بگوييم اين فتحيها هستند كه خواهان مذاكره نيستند. البته اين اظهارات به رغم هرگونه مشكلات ميان دو طرف وارد نيست.
وي ازعباس خواست كه قبل از پايان دوره رياست خود وحدت و همبستگي ملي فلسطينيان را احيا كند و همان طوري كه اين تفرقه در دوره رياست وي اتفاق افتاد، قبل از پايان رياست خود با رفع تفرقه وحدت ملي را احيا كند.
وزير كشور دولت هنيه تاكيد كرد كه جنبش حماس آماده گفت وگو با گروههاي فلسطيني است، اما عباس تمايلي براي گفتوگو با گروههاي فلسطيني و از جمله جنبش حماس ندارد و در همين راستا كميتهاي تشكيل داده است كه توجهي به آغاز گفت وگوهاي داخلي ندارد و به نظر ميرسد كه با هدف ممانعت از به نتيجه رسيدن اين گفت وگوها تشكيل شده است. نبيل عمرو، يكي از اعضاي اين كميته در اظهار نظر اخير خود اعلام كرده است كه براي گفتوگو با جنبش حماس عجله نكنيد.
صيام در واكنش به اظهارات نبيل ابو ردينه، مشاور عباس كه قبل از سفر رييس تشكيلات خودگردان به سوريه گفته بود كه عباس در سوريه با هيچ كسي ديدار نخواهد كرد، اظهار داشت: تعدادي از مقامات گروههاي فلسطيني از ديدار با عباس در اين سفر خودداري كردند كه به عنوان نمونه مي توان به احمد جبريل، دبير كل جبهه خلق براي آزادي فلسطين اشاره كرد.
وي افزود كه خالد مشعل، رييس دفتر سياسي جنبش حماس در همين راستا با دولت قطر تماس گرفت. اما همان طوري كه طرفهاي فلسطيني نيز مي دانند، مقامات تشكيلات خودگردان در رام الله در مقابل اين گفت وگوها مانع تراشي ميكنند و اين در حالي است كه جنبش حماس از همان لحظه اول از اين گفتوگوها استقبال كرده است.
صيام همچنين سلام فياض، نخستوزير دولت موقت فلسطين را به فساد مالي با نظارت كشورهاي اروپايي متهم كرد و گفت اين دولت با سياست قطع پرداخت حقوق كارمندان به انواع مختلف فساد مالي دست ميزند.
صيام همچنين از ادامه آتش بس ميان حماس و اسراييل حمايت كرد و گفت: اين براي نخستين بار است كه اشغالگران مقاومت را به رسميت شناختهاند و شروطي را براي اين آتش بس تعيين نكردهاند و اين آتشبس فن ادامه درگيري با اشغالگران براي پايان دادن به تحريم عليه ملت فلسطين است.
وي با بيان اينكه اشغالگران از تعهدات خود سرباز مي زنند، گفت: جنبش حماس در اين زمينه با ناظران مصري در ارتباط است با گروههاي فلسطيني رايزني مي كند.
صيام ضمن بيان اينكه بسته ماندن گذرگاه رفح دردناك است، افزود: مصريها به ما وعده داده بودند گروههاي مربوطه يعني اروپايي ها، رياست تشكيلات خودگردان و حماس را در خصوص بررسي اين مساله گرد هم آوردند اما تاكنون كاري از پيش نرفته و ما معتقديم اين مساله فعلا شاهد پيشرفتي نخواهد بود.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]