واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: رئيس سازمان فرهنگى هنرى شهردارى تهران در گفت وگو با «ايران» تشريح كرد ضرورت برنامه ريزى براى فرصت فراغت تهرانى ها
گروه اجتماعى - «چون مى گذرد غمى نيست!» اما اوقات فراغت اگر با لحن و نوع گذر اين ضرب المثل بگذرد، آن وقت است كه بايد براى ثانيه هاى گذشته غم خورد. انسان ها در تمام روزهاى چهار فصل اوقاتى را در اختيار دارند كه شايد به كلى به بطالت بگذرد و شايد با مطالعه چند صفحه كتاب، ورزش و يا تماشاى فيلم سپرى شود اما تابستان بويژه براى جوان ها به معناى ۹۰ روز «فرصت فراغت» است كه نوع گذر ايام در اين فصل را اهميتى خاص مى بخشد. سازمان فرهنگى هنرى شهردارى تهران به عنوان يك نهاد مسئول و دخيل در امر اوقات فراغت، برنامه هايى را براى تابستان امسال و اوقات فراغت شهروندان، جوانان و خانواده هاى آنها پيش بينى كرده است كه در اين باره با مهندس احمد نوريان رئيس سازمان فرهنگى هنرى شهردارى تهران به گفت وگو نشسته ايم.
جناب آقاى مهندس نوريان! يكى از اهداف و وظايف اصلى سازمان فرهنگى، هنرى شهردارى تهران پرداختن به اوقات فراغت شهروندان بويژه جوانان است. اين سازمان براى تحقق اين هدف و انجام اين وظيفه مهم در تابستان ۸۷ چه تمهيداتى را انديشيده و نوع ورود شما به اين مقوله چگونه بوده است
امسال با آمادگى بيشترى نسبت به سال گذشته وارد مبحث و برنامه هاى اوقات فراغت شديم و در ابتدا با تشكيل جلسات متعدد، سرفصل هاى برنامه ها را با لحاظ كردن «آسيب شناسى فعاليت هاى سال ۸۶» تنظيم كرديم و به همين منظور جلسات متعددى نيز با كميسيون فرهنگى- اجتماعى شوراى شهر برگزار شد.
در ۲۳ خرداد ،۸۷ جلسات توجيهى براى تبيين برنامه هاى فرهنگى و اجتماعى شهر تهران (ويژه اوقات فراغت) با حضور رئيس كميسيون فرهنگى شوراى شهر، معاونت هاى اجتماعى و فرهنگى مناطق، مديران فرهنگى و هنرى سازمان و رابطين فرهنگى شورايارى ها برگزار شد و همه برنامه ها را از مرحله برنامه ريزى تا اجرا و اثرگذارى و هدفمندى بررسى كرديم.
برنامه هاى سازمان فرهنگى- هنرى شهردارى تهران در قالب جشنواره تابستان ۸۷ تهران تنظيم شده و روح حاكم بر آن و جهت گيرى كلى آن، توجه به حس تعاون، همبستگى و زيست جمعى، تأكيد بر بهره گيرى از تحرك و جنب و جوش گروهى و تمركز بر آموزش هاى مورد نياز جامعه است كه اين مسائل با استفاده از نظرات كارشناسان اجتماعى، فرهنگى و هنرى و روان شناسان و نيز نيازسنجى جامعه برنامه ريزى شد و به طور كلى برنامه هاى تابستانه، متنوع، شاد و مفرح، پيش بينى شده است و تلاش مى شود كه به صورت مستقيم و غيرمستقيم، پاسخگوى مخاطبان در سنين مختلف باشيم.
اين برنامه ها در چه قالب هايى طراحى شده است و رويكرد اصلى آنها چيست و از نظر تنوع چه وضعيتى دارند
مراكز وابسته به سازمان از ۲۴ خردادماه
آرام آرام برنامه هاى خود را به ما اعلام كردند و پس از آن در مرحله اول، خانه هاى فرهنگ سيار در نقاط مختلف مستقر شدند كه در طول تابستان، تعداد آنها به ۶۴ خانه فرهنگ تابستانه خواهد رسيد.
برنامه هاى رسمى اين سازمان نيز از هفته اول تير آغاز شده است و تا ۲۶ شهريورماه (پانزدهم ماه مبارك رمضان) به مدت ۱۴ هفته ادامه خواهد داشت.
پنج هزار عنوان برنامه در ۱۳ هزار و ۵۰۰ اجرا در فرهنگسراها، خانه هاى فرهنگ، كتابخانه ها، موزه ها، كانون هاى مرتبط با سازمان و خانه هاى فرهنگ مشاركتى پيش بينى شده كه هم اكنون در حال اجرا است.
درباره رويكرد اين برنامه ها نيز بايد گفت كه داراى جهت گيرى هاى اجتماعى، ادبى، فرهنگى، تفريحى، ورزشى، مذهبى، علمى، پژوهشى و بويژه هنرى است.
از نظر تنوع برنامه ها نيز مى توان آنها را به دو دسته آموزشى و انگيزشى- پرورشى تقسيم كرد.
برنامه هاى آموزشى در ۹ گروه، ۲۵ دوره، ۱۵۵ عنوان درسى و بيش از چهار هزار كلاس برگزار مى شود.
برنامه هاى انگيزشى ـ پرورشى نيز شامل برنامه هاى جارى هفتگى و منطقه اى است. به اين صورت كه مديران فرهنگى هنرى مناطق سازمان با هماهنگى مراكز تابعه، طبق جدول زمان بندى، برنامه هايى را در طول هفته (به تناسب موضوعات و ايام هفته) اجرا مى كنند كه اين اجراها به صورت گروهى است كه از جمله آنها مى توان به تورهاى تهرانگردى و اردوهاى تفريحى اشاره كرد. سال گذشته در ايستگاه
۵ توچال، فرهنگسراى تابستانه را راه اندازى كرديم اما امسال اين برنامه را توسعه داديم و در پارك بهشت مادران (منطقه۳)، بوستان
سرخه حصار (با همكارى منطقه ۱۳)، بوستان چيتگر (منطقه ۲۲) و بوستان كوهسار (منطقه ۵) نيز شاهد فعاليت هاى فرهنگى تابستانه هستيم.
البته درباره اردوهاى تفريحى بايد بگويم كه هم به صورت خانوادگى و هم به شكل گروهى برگزار مى شود.
بازى و سرگرمى، مراسم جشن مناسبتى، نمايش هاى ميدانى و كانون هاى نقد فيلم خانواده از ديگر برنامه هاى تابستانى سازمان فرهنگى هنرى است . بخشى از برنامه ها نيز به صورت منطقه اى اجرا مى شود كه متناسب با ظرفيت منطقه به شكل گروهى و هفته اى برپا خواهد شد.
آيا به جز برنامه هاى هفتگى و منطقه اى، برنامه هايى به صورت متمركز نيز پيش بينى شده است
بله! به طور مثال پنج سينماى تابستانه در پارك هاى اصلى شهر در قالب برنامه «فيلم پارك»، پيش بينى و راه اندازى شده است كه از طريق آنها فيلم هاى روز براى شهروندان پخش خواهد شد. همچنين ۲۴ سالن سينمايى كه مديريت برنامه هاى آنها به عهده سازمان است، در طول تابستان و بعد از آن به صورت هدفمند فعال خواهند بود.
راه اندازى و مديريت ۱۴ مورد برنامه آموزشى «خيابان هنر» نيز از جمله برنامه هاى مهم سازمان فرهنگى هنرى شهردارى تهران براى تابستان ۸۷ است. به اين شكل كه در نقاط پرتردد شهر با هماهنگى نيروى انتظامى، طرح «خيابان هنر» اجرا مى شود كه با توجه به آلودگى صوتى، شلوغى و ترافيك و آلودگى هواى شهر، فرصتى را ايجاد مى كند كه در آن، ذائقه شهروندان تلطيف شود. اجراى تئاتر ميدانى، گليم بافى و هنرهاى تجسمى از جمله برنامه هايى است كه در «خيابان هنر» اجرا مى شود. علاوه بر اين تشكيل «باشگاه فراگير تهران» با مسئوليت مشترك مركز تشكل هاى سازمان فرهنگى، هنرى و خانه شهر ياران جوان (كه استمرار باشگاه «فلفل و تهران» است) كمك خوبى براى جذب علاقه مندان به فعاليت هاى فرهنگى است.
همچنين توزيع بسته هاى فرهنگى در تيراژ بالا، برگزارى جشنواره ها و هفته هاى فرهنگى، بازارچه ها و نمايشگاه هاى مختلف و برپايى ايستگاه هاى فرهنگى با شعار خلاقيت و نوآورى از ديگر برنامه هاى متمركز سازمان فرهنگى هنرى شهر تهران است كه در تابستان با قوت، جذابيت و تنوع بيشترى پيگيرى مى شود.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]