واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: برگزارى بزرگداشت شيخ بهايى
هدف از برگزارى اين گنگره كه سال آينده به مناسبت چهارصدمين سال رحلت وى در تهران برگزار مىشود احياى هويت اسلامى و ملى ايران است. واز آنجا كه چهار صدمين سال وفات شيخ بهايى راسازمان يونسكو سال 2009 ميلادى طى قطعنامه اى به تصويب رسانده است، در اول و دوم آبان ماه 1387 كنگره بزرگداشت اين عالم فرزانه برگزار خواهد شد. لازم به ذكر است شيخ بهايى در سال 953 هق(1546 ميلادي)در بعلبك متولد گرديد. او در روستاى به نام جبع يا جباع مىزيسته و از نژاد حارث بن عبدالله همدانى متوفى به سال 65 ه.ق از معارف اسلام بوده است.
در نشستى كه به مناسبت بزرگداشت شيخ بهايى در موزه و كتابخانه ى ملك با حضور رئيس كنگره و قائم مقام كنگره برگزارشده بود، سيد طههاشمى معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگى در جمع خبرنگاران گفت: سال آينده توسط يونسكو به عنوان سال نجوم و ميراث فرهنگى نامگذارى شده و شيخ بهايى نيز به عنوان شخصيت جهانى در ليست ارائه شده از سوى يونسكو معرفى شده است. وى افزود: با توجه به نام پيشنهاد شده از سوى يونسكو و اينكه شيخ بهايى رسالههايى در زمينه نجوم دارد مناسبات خوبى در اين زمينه رقم خورده تا از اين شخصيت علمى و مذهبى تجليل شود. رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگى با اشاره به اينكه در حدود 200 نفر از مفاخر كشور در سطح ملي، منطقهاى و بينالمللى تا دو هفته ديگر به يونسكو معرفى مىشوند گفت: سعى ما بر اين است تا با ارائه فهرستى از اين افراد به مراكز بينالمللى از مصادره اين افراد توسط ساير كشورها جلوگيرى كنيم. هاشمى با بيان اينكه شيخ بهايى از نظر شخصيت بىبديل است، افزود: با توجه به اينكه وى در علوم مختلف نظير مهندسي، نجوم، رياضي، فيزيك، شيمي، پزشكى و علوم اسلامى متبحر بوده است بجاست تا مضاعف به شخصيت شيخبهايى پرداخته شود. قائم مقام كنگره با اعلام اينكه در سال آينده مصادف با چهارصدمين سال رحلت شيخ بهايى كنگره بينالمللى شيخ بهايى برگزار مىشود، تصريح كرد: اول آبان امسال مشهد ميزبان كنگره داخلى شيخ بهايى است و از همه دستگاههاى مرتبط دعوت مىشود تا در مراكز شيخ بهايى پژوهى در خصوص آثار و اخبار وى حضور فعال داشته باشند.
معاون رئيس سازمان ميراث فرهنگى افزود: كشورهايى نظير انگلستان، آمريكا، شبه قاره و كشورهاى آسيايى براى حضور در كنگره بينالمللى شيخ بهايى اعلام حضور كردهاند. در ادامه آيتاله درى نجف آبادى رئيس كنگره شيخ بهايى نيز با اشاره به اينكه شيخ بهايى و مكتب وى گنجينه بزرگى است افزود: وظيفه ماست كه اين انديشمند بزرگ علمى و مذهبى را مورد تقدير و توجه قرار دهيم. وى با اشاره به ايجاد انجمن فناورى شيخ بهايى گفت: بايد به عنوان قلهاى عظيم اين انديشمند را به نسل امروز و آينده و حتى جهانيان معرفى كنيم. درى نجفآبادى در ادامه گفت: خوشبختانه تلاشهاى زيادى از جانب بسيارى از افراد براى برگزارى اين همايشها صورت گرفته و باز از مجموعه مسئولان و نهادهايى كه مىتوانند در تجليل و معرفى شيخ بهايى فعاليتى صورت دهند، انتظار كمك داريم، تا اين كار عظيم اسلامي، ايرانى و ارزشمند، نمودى آبرومند و قوى داشته باشد.
ثبت ملى دماوند
اسفنديار رحيم مشايي، رئيس سازمان ميراث فرهنگى در مراسم ثبت ملى دماوند گفت : ثبت ملى دماوند نشان از نگاه ايرانى به جايگاه رفيع انسان دارد و اينكه انسان همواره در پى اصل خود است.وى با اشاره به اينكه قله دماوند به حق بايد ثبت مىشد افزود: ثبت ميراث طبيعى و تاريخى نشان دهنده تفكر بشر نسبت به پديدههاى زنده است. اينكه امروز اينجا هستيم و ثبت دماوند را جشن مىگيريم يك احساس مثبت است كه انسان را از دغدغه تكرارى بودن نجات مىدهد و به افقهاى بلندتر مرتبط مىسازد.وى ادامه داد : ثبت دماوند اگرچه نشانه ارزشگذارى است اما مفهوم آن تلاش براى پايدارى ، برقرارى و جاودانگى است.وى با اشاره به اينكه ثبت دماوند نشانه آغاز كار ماست تصريح كرد :اين كار مسئوليت ما را به پايان نرسانده و وظيفه دولت، مسئولان و كارشناسان خطير تر شده و همچنين مشاركت مردم را براى حفاظت از اين اثر مىطلبد.مشايى تاكيد كرد : امروز كه پرونده دماوند را تكميل مىكنيم همه نمايندگان جهاني، ثبت جهانى آن را به حق تاييد مىكنند ولى با اين وجود تكميل اين پرونده كارى بس سخت و دشوار است.آرش كوشا، دبير كميته ملى طبيعت گردى سازمان ميراث فرهنگى در ادامه اين مراسم خاطر نشان كرد: ميراث طبيعى به عنوان بر جستهترين ظرفيتهاى شاخص ايران بيش از گذشته شايسته حفاظت،ثبت و ماندگارى است. دبير كميته ملى طبيعت گردى ادامه داد: در سند ملى طبيعت گردى كشور يكى از خروجىهاى مهم تهيه اطلس جاذبههاى طبيعى بود كه امروز مىتوان مژده داد پرونده ثبت 4 هزار اثر طبيعى پر جاذبه براى ثبت در حال بررسى است. وى اظهار اميدوارى كرد كه در آينده نزديك شاهد ثبت جنگلهاى هيركانى به عنوان اولين اثر طبيعى در عرصه جهانى باشيم.
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]