واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: وزير بهداشت: تحكيم خانواده مستلزم رعايت بهداشت باروري است
دكتر باقري لنكراني، وزير بهداشت تصريح كرد: تحكيم خانواده مستلزم رعايت بهداشت باروري است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر كامران باقري لنكراني صبح امروز در همايش روز جهاني جمعيت در تالار علامه اميني دانشگاه تهران اظهار داشت: برگزاري اين همايش مرور سالانه برنامههاي نظام سلامت در زمينه جمعيت براي بروز كردن اقدامات انجام گرفته است.
وي با اشاره به فعاليت و همكاري 30 ساله ايران با صندوق سازمان جمعيت ملل متحد، گفت: موفقيتهاي بدست آمده ايران از طريق همكاري با اين سازمان علاوه بر ترقي سلامت كشور، الگوهايي را در جهان مورد توجه قرار داده است.
وزير بهداشت افزود: آنچه جامعه بشري را حفظ و قوام ميبخشد، تحكيم خانواده به عنوان حفظ تمدن بشري است كه براي تحقق آن، رعايت شرايط بهداشت و سلامت و به ويژه سلامت باروري در خانواده امري ضروري است، چرا كه در بساري از مسائل گسست خانوده به دليل عدم بهداشت باروري ايجاد ميشود كه در همين راستا نظام سلامت نيز تاكيد بر تحكيم خانواده با رعايت سلامت باروري را دارد.
لنكراني خاطرنشان كرد: هر ساله بيش از 500 هزار مادر به دليل عوارض ناشي از زايمان از بين ميروند و اين در حالي است كه سالانه حدود 11 مييون كودك زير پنج سال نيز در خصوص عدم رعايت بهداشت باروري دچار مرگ و مير ميشوند كه علت اصلي حاملگيهاي پر خطر مادران و يا عدم رعايت فاصله در تولد نوزادان است.
وي تاكيد كرد: براي جلوگيري از بروز مشكلات زايمان و مرگ و مير مادران و فرزندان، رعايت بهداشت باروري بايد وظيفه اصلي و تكليف براي مردم جامعه باشد و اخيراً در برخي كشورها براي كنترل باروري دست به سقط جنين ميزنند كه خود از عوامل افزايش خطر مرگ و مير مادران و بروز مشكلات جسمي و روحي در آنهاست، به همين جهت ما تاكيد بر استفاده از روشهاي مدرن پيشگيري و بهداشت باروري را داريم.
وزير بهداشت با اشاره به كاهش 25 درصدي مرگ و مير مادران و نوزادان، گفت: پيگيري ارائه خدمات اصلي و در دسترس بودن آن منطق با فرهنگ جامعه، بومي سازي و امكان پاسخگويي نظام سلامت و پيوستگي خدمات از جمله برنامههاي نظام سلامت براي گسترش امكان انتخاب توسط خانوادهها و كاهش مرگ و مير مادران و نوزاران است.
لنكراني بيان داشت: آمار ارائه شده نشان ميدهد كه حاملگيهاي ناخواسته از 36 درصد در گذشته به 6/18 درصد در شرايط كنوني رسيده و كاهش چشمگير ايجاد شده در حاملگيهاي ناخواسته موفقيت بزرگي در اين راه است كه بنا داريم بيش از اين رقم كاهش پيدا كند.
وي افزود: ميزان باروري كلي در كشور در سال 65 به رقم 6/5 رسيده بود كه با تمهيدات انديشيده شده هم اكنون به حد نرمال يعني زير عدد 2 رسيده است.
وزير بهداشت با بيان اينكه پوشش تنظيم خانواده به 77 درصد رسيده است، اظهار داشت: در حال حاضر 60 درصد از جامعه از روشهاي مدرن تنظيم خانواده استفاده ميكنند كه حاصل اين اقدام منجر به كاهش زايمانهاي پر خطر شده است و اين در حالي است كه تا سال 55 به ازاي هر 100 هز ار زايمان 245 زايمان منجر به فوت وجود داشت ولي اين آمار در سال جاري به 24 زايمان فوت شده رسيده است.
لنكراني در پايان پيوستن گروه مامايي به پزشك خانواده را زمينه كاهش مرگ و مير نوزادان و مادران دانست و گفت: هم اكنون 9 دانشگاه علوم پزشكي كشور فاقد مرگ و مير نوزادان و مادران هستند كه اين موضوع به فعال تر شدن گروه مامايي مربوط ميشود./انتهاي پيام/
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 442]