واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق (ع): تلفيق ارتباطات و روزنامه نگاري موجب سردرگمي فارغ التحصيلان اين رشته شده است
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق (ع) گفت: تلفيق رشته ارتباطات با پايههاي روزنامه نگاري و غلبه رويكرد انتقادي بر مباحث نظري باعث سردرگمي دانش آموختگان رشته ارتباطات شده است.
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر حسام الدين آشنا عصر ديروز در مراسم رونمايي آخرين كتاب منتشر شده در حوزه ارتباطات با عنوان «ارتباطات آييني» كه در سالن شهيد آويني فرهنگسراي رسانه برگزار شد، اظهار داشت: گاهي نويسنده صرف جديد بودن يك اثر به ترجمه آن اقدام ميكند؛ اما از ويژگيهاي كتاب «ارتباطات آييني» اصيل بودن اين كتاب و پاسخگويي به برخي از دغدغههاي موجود در حوزه ارتباطات امروزي است؛ كه بر ارزشمندي كار مترجم آن ميافزايد.
وي با اشاره به انتشار اين كتاب در كنار 50 هزار كتاب منتشر شده ديگر در طول سال گفت: رونمايي كتاب «ارتباطات آييني» به منزله ياد كردن از آن به عنوان نقطه عطف است؛ زيرا متاسفانه رشته ارتباطات در كشور ما از ساليان گذشته از زماني كه با پايههاي روزنامه نگاري شروع به كار كرد، گرفتار دو موضوع شده كه هنوز نتوانسته از دست آنها خلاص شود.
دكتر آشنا خاطرنشان كرد: در نظر گرفتن ارتباطات به عنوان وسايل ارتباط جمعي بويژه روزنامه و سردرگمي دانشجويان فارغ التحصيل اين رشته از يكسو و غلبه رويكرد انتقادي نظري رشته ارتباطات به عنوان نظريههاي منحصر به فرد از جمله مشكلات موجود در رشته ارتباطات است.
وي افزود: كتاب «ارتباطات آييني» از اين جهت كه به عنوان رويكرد جايگزين جهت فهم بيشتر در فرهنگ ارتباطات و جامعه محسوب ميشود، نقطه عطفي است كه ميتواند آيين ارتباطات را در حوزههاي مختلف فردي، گروهي، سازماني، بين فرهنگي و بين المللي، سازماندهي مجدد كند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق (ع) با بيان اينكه در جامعه ديني ما توجه به «ارتباطات آييني» نسبت به مسائل درون نظام ديني واجب است، بيان داشت: اگر با رويكرد «ارتباطات آييني» به انقلاب نگاه كنيم، شايد وجود رسانههاي كوچك و مختلف به گونه فعلي نياز نبود و رسالت ديگري بر دوش رسانهها گذاشته ميشد.
وي تصريح كرد: نوشتن چنين كتابي مستلزم حمايت نهادهاي مختلف و جامعه دانشگاهي و ارائه فرصت مطالعاتي از سوي دانشگاهها به استادان و كارشناسان است و تا زماني كه چنين فضايي در كشور ايجاد نشود و مسئوليتهاي مختلف از قبيل پاسخگويي به نياز دانشجويان، حضور مستمر و تدريس در دانشگاه بر عهده استاد باشد، نميتوان انتظار توليد علمي و فكري مناسبي را بدون همكاريهاي علمي و دانشگاهي از فرهيختگان و استادان جامعه داشت.
دكتر كوثري، عضو هيئت علمي دانشگاه تهران نيز در سخناني اظهار داشت: مطالعه كتاب «ارتباطات آييني» نشان ميدهد كه در مقابل برخي ارتباطات غيرآييني، بخش قابل توجهي از ارتباطات هم به صورت آييني است و اين دو با هم رابطه تنگاتنگي دارند.
وي افزود: شكل آييني ارتباطات آييني نيز پيش از محتوا، حالت آييني دارد؛ كه چنين حالتي در محاورات روزمره زندگي انسانها نيز به خوبي مشهود است و در چنين ارتباطات روزمره اي معمولاً شكل ارتباطات از محتواي ارتباطات مهمتر است.
دكتر كوثري تاكيد كرد: تمام ارتباطات اجتماعي يك همبستگي را دنبال و آيينها و مناسك اجتماعي، همبستگيهاي اجتماعي را تقويت ميكنند و باعث تحريم وجدان جمعي ميشوند.
وي با اشاره به اشكال ارتباطي از نظر نويسنده كتاب «ارتباطات آييني» گفت: وقايع رسانه اي و شركت رسانهها در آيينها و مراسمات مختلف، استفاده آييني از رسانهها، فعاليتهاي رسانهاي و تلقي رسانه به عنوان منشا اسطوره شكلهاي مختلف ارتباطي هستند.
لازم به ذكر است، كتاب «ارتباطات آييني» به همت انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) و حمايت پژوهشكده مطالعات فرهنگي اجتماعي وزارت علوم به چاپ رسيده است./انتهاي پيام/
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]