واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مدارس دخترانه شاداب ميشود
جام جم آنلاين: كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران جزئيات طرح استتار و شاداب سازي مدارس را از ابتداي تدوين طرح تا كنون تشريح كرد.
افسانه فروزان فر در گفتگو با خبرگزاري مهر با بيان اينكه اين طرح در ابتدا با عنوان طرح استتار در مدارس دخترانه در سال 87 مطرح شد، گفت:هدف از اين طرح تحكيم بنيادهاي اعتقادي دختران، التزام منطقي آنها به حجاب و ارتقاء سطح جسماني و رواني دانش آموزان به منظور افزايش كيفيت آموزشي مدارس عنوان شد.
وي در خصوص تحكيم بنيادهاي اعتقادي دختران دانش آموز و التزام منطقي آنها به حجاب افزود: دانش آموزان ملزم به حفظ حجاب در مدرسه به خاطر مدير و معاون هستند در حالي كه بيرون از مدرسه برخلاف اين عمل مي كنند و اعتقاد صحيحي نسبت به حجاب ندارند، بنابراين بايد بدانند كه كجا اين مقوله را رعايت كنند.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: بخش زيادي از ساعات زندگي دانش آموزان در مدرسه مي گذرد و با وجود اينكه نامحرمي در مدارس وجود ندارد بايد حجاب خود را به طوركامل بدون هيچ منطق و دليلي رعايت كند.
فروزان فر ارتقاي سطح جسمي و رواني دانش آموزان را از ديگر اهداف اين طرح خواند و گفت: نظارت بر بهداشت موي دانش آموزان دختر نيز مطرح شد چرا كه آنها دائما مقنعه به سر دارند و مي توانند بدون رعايت بهداشت موهاي خود را بپوشانند.
وي با بيان اينكه تامين نيازهاي روحي و رواني دختران دانش آموز از ديگر اهداف طرح استتار بود، افزود: دختران دوست دارند كه در محيط ديده شوند پس بايد به اين نياز آنها توجه كرد.
تعبيرها و تفسيرهاي مختلفي از طرح استتار شد
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران خاطرنشان كرد: هنگامي كه طرح استتار مطرح شد به دليل اينكه خوب تفهيم نشده بود و اهداف آن مشخص نبود هر شخصي از آن يك تعبير و تفسير مي كرد، عده اي بيان مي كردند كه مي خواهند حجاب را از سر دانش آموزان دختر بردارند، تعداد ديگري مي گفتند كه قصد دارند محيط مدرسه را به زندان تبديل كنند پس بهتر اينكه دختران دانش اموز حجاب داشته باشند.
فروزان فر اظهار كرد: هركسي از زعم خود برداشتي را از اين موضوع داشت و به هر حال در آن مقطع جبهه گيري هايي صورت گرفت و مخالفت هايي نيز شد.
وي با بيان اينكه طرح استتار از سوي سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در ابتدا عنوان شد، گفت: در اين طرح، ابتدا مدارس دخترانه از ديد ساختمانهاي بلندمرتبه همجوار پوشانده مي شوند و طوري آنها را آماده مي كنيم كه دانش آموزان بتوانند در فضاي آزاد با نورآفتاب كافي به ورزش و تفريح بپردازند.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اينكه طرح استتار مدارس دخترانه هزينه بر است، افزود: پوشاندن محيط كلاس ها از مقوله هاي اوليه طرح استتار بود، اما به شرطي كه تهويه كلاس و نور آن دچار آسيب نشود ضمن اينكه ديد دانش آموزان به فضاي بيروني نيز حفظ شود چراكه عدم ارتباط با فضاي خارجي خستگي و كسالت مي آورد.
فروزان فر ادامه داد: استفاده از شيشه هاي رفلكس و ايرانت هاي رنگي براي استتار كلاس ها توصيه مي شد.
وي استتار كل ساختمان و حياط مدرسه را از مراحل بعدي طرح استتار عنوان كرد و اظهار كرد: اين طرح در شهرستانها با استقبال بالايي مواجه شد چرا كه با مشكل ساختمانهاي بلند روبرو نيستند ضمن اينكه از حياط بزرگ و وسيع برخوردار هستند.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران افزود: سعي كرديم در ابتدا هركجا كه مي رويم اطلاع رساني كنيم و از طرح دفاع كرده و ضرورت آن را روشن سازيم.
طرح استتار به بهينه سازي و شاداب سازي مدارس تغيير نام داد
فروزان فر در خصوص تغيير نام طرح استتار گفت: در سالهاي گذشته اين طرح به عنوانهاي بهينه سازي فضاهاي آموزشي، محرم سازي، مدرسه با نشاط، اتاق مراجعين و شاداب سازي مدارس تغيير نام داد.
وي علت اين تغيير نام را برداشت منفي و عدم استقبال از نام استتار خواند و تصريح كرد: البته با تغيير نام اهداف طرح روشن تر شد و مشكلي براي اصل آن ايجاد نكرد.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به اينكه استتار با شاداب سازي تفاوت هاي معنايي زيادي دارند، اظهار كرد: در راستاي تكميل طرح به شاداب سازي مي رسيم.
فروزان فر فرهنگ سازي طرح را از ديگر اهداف آن خواند و افزود: بايد مسئولان، مديران، اولياء و در نهايت خود دانش آموزان نسبت به طرح آگاه و توجيه مي شدند كه اين مسئله زمان زيادي را طلب مي كرد.
وي با بيان اينكه عده اي بعد از توجيه طرح باز هم با آن مخالف بودند، گفت: استتار مدارس در مناطقي كه موافق آن بودند و فضاي مناسب را هم در اختيار داشتند انجام شد.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با اظهار بي اطلاعي نسبت به تعداد مدرسه هاي تحت پوشش طرح، تاكيد كرد: در ابتدا هدف اين بود كه در هر منطقه يك مدرسه استتار پيدا كند تا براي مدارس ديگر نيز الگو شود.
فروزان فر اظهار كرد: بعد از اجراي طرح در تعدادي از مدارس، وسايل ورزشي گوناگون مانند اسكيت و دوچرخه در اختيار آنها گذاشتيم.
تنها 25 صدم درصد اعتبار سازمانها به فعاليت بانوان تعلق مي گيرد
وي در خصوص جمع هزينه هاي طرح استتار و شاداب سازي تا كنون گفت: اين رقم را در اختيار نداريم چرا كه بتدريج مدارس از اعتبارات مناطق، خيرين، بودجه هاي دولتي استفاده كردند و فعاليت هايي را در اين زمينه انجام دادند.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به اينكه به هرحال بودجه هاي دولتي همه تعريف شده اند و بايد در زمينه مطرح شده هزينه شوند، افزود: بودجه طرح استتار يا شاداب سازي تعريف شده سازماني نبود.
فروزان فر تصريح كرد: از سال 82 طبق مصوبه مركز امور بانوان و خانواده اعتبار 25 صدم درصدي از كل بودجه سازمانها در اختيار سازمانها قرار مي دهند تا صرف هزينه هاي خود كنند.
وي اظهار كرد: از وقتي اين اعتبار به دفتر امور زنان تعلق گرفت، بودجه آن بيشتر شد به طوري كه يك سال 500 ميليون و سال ديگر 400 ميليون تومان به اين دفتر تعلق گرفت، تااينكه كمتر شد و در سال گذشته به صفر رسيد.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران دوعلت ناهماهنگي مسئولان وزارتي در دروه قبل و نبود اعتبار براي اين طرح را از موانع پيشرفت طرح استتار و شاداب سازي خواند و گفت: طرح استتار در آن زمان انعكاس زيادي داشت و خيلي ها در مقابل آن مقاومت كردند و آن زمان طرح را نمي پذيرفتند.
فروزان فر عامل دوم در عدم پيشرفت طرح را عدم تامين اعتبار خواند و افزود: اين طرح مستلزم اعتبار بالايي بود و جايي در برنامه ها نداشت و هرسازماني بنا به اعتقاد و توان خود در آن هزينه مي كرد.
سازمان نوسازي قبول نكرد مدارس دخترانه را بر اساس طرح استتار بسازد
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا شما پيشنهادي براي ساخت مدارس جديد دخترانه به سازمان نوسازي مدارس نداشتيد، اظهار كرد: ما از سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس خواستيم كه مدارس جديد را محيط محور بسازند؛ به اين شكل كه حياط مركزي باشد و ساختمان در اطراف آن، كه در ابتدا قبول كردند ولي بعدا گفتند كه ما مدارسمان را جنسيتي نمي سازيم چرا كه امكان و اعتبار آن وجود ندارد و خلاصه اينكه اين موضوع را نپذيرفتند.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: حتي در اين خصوص در سالهاي 83-82 با شوراي شهرو شهرداري نيز صحبت كرديم و آنها قول دادند كه در اين زمينه مساعدت كنند ولي به اندازه يك ريال هم به ما كمك نكردند.
فروزان فر با تاكيد براينكه دفتر امور بانوان شهرداري و آموزش و پرورش موافق با اجراي طرح در قالب شاداب سازي هستند، افزود: شهرداري تهران هم اكنون قصد مساعدت و ياري به ما را دارد ضمن اينكه اعتقاد دفتر امور بانوان در وزارت آموزش و پرورش اين است كه اجراي اين طرح ضرورت دارد و لذا به دنبال برقراري ارتباط با شهرداري براي تامين اعتبار هستند.
شاداب سازي 40 مدرسه در تهران توسط شهرداري
وي از شاداب سازي 40 مدرسه در تهران توسط شهرداري خبر داد و گفت: البته شهرداري تهران بايد با سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدراس در اين زمينه به توافق برسند چرا كه هيچ كار عمراني بدون موافقت اين سازمان نمي تواند انجام شود.
كارشناس امور بانوان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران خاطر نشان ساخت: البته سازمان نوسازي مدارس نيز در طرح شاداب سازي شركت مي كند به طوري كه در سال گذشته 500 ميليون تومان در اين زمينه هزينه كردند.
فروزان فر رقم دقيقي را از اعتبار شهرداري براي شاداب سازي 40 مدرسه عنوان نكرد و افزود: بعد از برآورد اوليه شهرداري از مدارس اعتبار اين طرح مشخص مي شود.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]