واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خسرو شكيبايي، هنرمند تئاتر و سينما درگذشت
خسرو شكيبايي بازيگر بزرگ تئاتر وسينما در سن شصت و چهار سالگي بر اثر بيماري سرطان كبد دار فاني را وداع گفت.
شكيبايي در سال 1323 به دنيا آمد. وي كه از كودكي به بازيگري علاقه داشت، بازي در سينما را پس از انقلاب اسلامي آغاز كرد. او با بازي در نقش كوتاهي در فيلم خط قرمز (مسعود كيميايي، 1361) به سينما آمد و تا سال 1368 در نقشهايي از جمله در فيلمهاي دزد و نويسنده، ترن و رابطه خوب ظاهر شد. اما از بازي در فيلم هامون (داريوش مهرجويي، 1368) بود كه نام خسرو شكيبايي سر زبانها افتاد. او براي بازي بسيار زيبايش در همين فيلم، از هشتمين جشنواره فيلم فجر، سيمرغ بلورين دريافت كرد و تحسين منتقدان و مردم را برانگيخت. شكيبايي از سال 1368 هرچند جلوههايي از حميد هامون را به صورت تيپ تكرار كرد، اما تواناييهاي انكار ناپذيرش را در چند فيلم به معرض نمايش گذاشت. بازي تاثيرگذار او در دو فضاي كاملاً متفاوت در فيلم كيميا (احمدرضا درويش، 1373) و بازي متفاوت او در فيلم كاغذ بيخط (ناصر تقوايي، 1380) از آن جملهاند. شكيبايي در تلويزيون هم موفق بود. از همان زمان كه در نقش مدرس بازي و آن مونولوگ طولاني معروفش را اجرا كرد تا بازي در مجموعههاي تلويزيوني روزي روزگاري، خانه سبز، كاكتوس، تفنگ سرپر و در كنار هم كه در هركدام در نقشي متفاوت و تاثيرگذار ظاهر شد.
جوايز و سيمرغ بلورين وي از جشنواره فيلم فجر عبارتند از:
هامون (هشتمين دوره)، كيميا (سيزدهمين دوره)، نامزد جشنواره فيلم فجر براي سيمرغ بلورين: يكبار براي هميشه (يازدهمين دوره)، سايه به سايه (پانزدهمين دوره) و كاغذ بيخط (بيستمين دوره).وي در حدود 40 فيلم سينمايي و تعداد زيادي مجموعه تلويزيوني ايفاي نقش كرد.
پيام وزير ارشاد
محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پي درگذشت پيام تسليتي را صادر كرد.
در متن پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آمده است: خسرو شكيبايي هنرمند محبوب پرده نقرهاي به خلوت ربوبي بار يافت و جامعه فرهنگ و هنر كشور را به سوگ نشاند.
در اين پيام ميخوانيم: او تعالي يافته سينماي بعد از انقلاب بود و نقشآفرينيهاي صادقانه و با احساسش همواره در خاطره مردم ايران به يادگار خواهد ماند.
در ادامه پيام وزير ارشاد آمده است: بيترديد سينماي ارزشي ايران وامدار هنرمنداني چون شكيبايي است. فقدان اين هنرمند متعهد را به خانواده گرامياش و نيز به جامعه هنري كشور تسليت ميگوييم و براي آن مرحوم از درگاه ايزد منان طلب مغفرت ميكنيم.
پيام مهندس ضرغامي
رئيس سازمان صدا و سيما با ارسال پيام تسليتي، از زندهياد خسرو شكيبايي به عنوان هنرمندي توانا و خوشنام ياد كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان صدا و سيما، در پيام تسليت مهندس عزتالله ضرغامي آمده است: خسرو شكيبايي، بازيگر توانايي كه از هامون تا دستهاي خالي و از روزي روزگاري تا اتوبوس شب و شيخبهايي در همه نقشهايش خوش درخشيد و تابيد، جان به جان آفرين سپرد و در شب رحلت شيرزن شجاع و شكيباي كربلا، حضرت زينب كبري(س) پركشيد و رفت.
در بخش ديگري از اين پيام آمده است: آثار فاخر و ماندگار او در 30 سال تاريخ هنر انقلاب اسلامي، بهترين همدم و ارزشمندترين ذخيره و توشه او در ديار باقي خواهد بود. اينجانب از خداوند متعال براي اين هنرمند خوشنام، غفران و رحمت الهي و براي خانواده محترم شكيبايي صبر و اجر مسألت مينمايم.
مشايخي: جاي خالي او در سينماي ايران
استاد جمشيد مشايخي نيز گفت: جاي خسرو شكيبايي همچون پرويز فنيزاده در سينماي ايران خالي خواهد ماند. اين بازيگر پيشكسوت سينماي ايران در گفتگويي با ايسنا، در حالي كه به شدت از خبر درگذشت خسرو شكيبايي متاثر بود با اشاره به روزهاي آشنايياش با اين هنرمند، گفت: در سالهاي قبل از انقلاب محمود استاد محمد مجموعهاي را به نام كارگرداني ميكرد كه بنده به همراه زندهياد اكبر مشكين از بازيگران آن بوديم و خسرو هم نقش آدم چربزباني را در اين مجموعه داشت كه موتوري را ميدزديد و به قدري زيبا و شيرين بازي كرد كه شيفتهاش شدم.
وي ادامه داد: خسرو شكيبايي در تئاتر و سينماي ايران آنقدر درخشيد كه ستاره شد.
وي با يادآوري همكارياش در مجموعه با زنده ياد شكيبايي گفت: با اصرار او، بنده در اين مجموعه حضور پيدا كردم. او بسيار هنرمند پاك و شريف و دوست داشتني بود و تسلط زيادي روي كارش داشت و قطعاً فقدان او بسيار سخت خواهد بود.
گفته هاي داريوش مهرجويي و نيكي كريمي
نيكي كريمي گفت: خيلي متأسفم كه يك انسان خوب و يك بازيگر فوقالعاده كه جزو استثناييترين بازيگران بود، از ميان ما رفت.
اين بازيگر سينماي ايران در پي درگذشت خسرو شكيبايي به ايسنا، گفت: به نظرم، خسرو شكيبايي يك پديده عجيب و غريب بود و هر نقش سينمايي را كه بازي ميكرد، طعم و بوي خود را در آن نقش به جا ميگذاشت.
كريمي كه در فيلم سارا و پري داريوش مهرجويي با شكيبايي همبازي بود، در پايان متذكر شد: به نظرم، هيچوقت نشد كه استعداد شكيبايي در سينماي ايران كشف شود و فقط از 50درصد از استعداد او استفاده شد.از سوي ديگر، داريوش مهرجويي كه در حال حاضر در ارمنستان بهسر ميبرد، با ارسال پيامكي نوشت: درد بزرگي بر ما نازل شد. تسليت بر همه خانواده سينما.
مراسم تشييع
پيكر زندهياد خسرو شكيبايي صبح فردا ازساعت 9 صبح از مقابل تالار وحدت به سوي بهشتزهرا(س) تشييع ميشود.
امين تارخ سخنگوي هيات مديره خانه سينما با اعلام اين خبر به مهر گفت: از آنجا كه زندهياد شكيبايي هنرمندي مردمي و بسيار محبوب بود و ما پيشبيني ميكنيم جمع زيادي از مردم در مراسم وداع با پيكر او حضور داشته باشند، محوطه مقابل تالار وحدت را براي مراسم تشييع انتخاب كرديم.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]