واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جايزه علمي بينالمللي رياضي فيزيك «وايل» به فيزيكپيشه جوان ايراني اعطا شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
چهارمين جايزه «هرمن وايل» در رشته رياضي فيزيك به دكتر محمد مهدي شيخ جباري، فيزيكپيشه جوان ايراني و رييس پژوهشكده فيزيك پژوهشگاه دانشهاي بنيادي به پاس نقش مهم وي در زمينه درك فيزيك تقارنها اعطا شد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مراسم اعطاي جايزه 2008 هرمن وايل در بيست و هفتمين دوره كنفرانس علمي دوسالانه روشهاي نظريه گروهها در فيزيك كه از 13 تا 18 آگوست در شهر ايروان ارمنستان برگزار ميشود، به وي اعطا خواهد شد.
اين نشست از سوي مركز بينالمللي مطالعات پيشرفته و دپارتمان فيزيك دانشگاه دولتي ايروان با همكاري انستيتو مشترك تحقيق هستهيي روسيه ميزباني ميشود.
جايزه وايل شامل يك گواهينامه، جايزه نقدي و هزينه شركت در كنفرانس روشهاي نظريه گروهها در فيزيك است.
گفتني است، دكتر شيخ جباري سال گذشته به عنوان برنده جايزه سالانه كميته دايمي همكاريهاي علمي و فنآوري سازمان كنفرانس اسلامي ( كامستك ) در رشته فيزيك و جايزه علمي مركز بينالمللي فيزيك نظري عبدالسلام انتخاب شد.
دكتر شيخ جباري در گفتوگو با خبرنگار ايسنا درباره جايزه هرمان ويل گفت: اين جايزه كه پس از مرگ رياضي فيزيكدان مشهور آلماني «هرمن كلائوس هوگووايل» به نام وي نامگذاري شد، از سوي كميته دائمي كنفرانس علمي دوسالانه روشهاي نظريه گروهها در فيزيك اهداء ميشود و هدف از اعطاي آن شناسايي محققان جواني عنوان شده كه زمينه اصلي تحقيقات آنها در حوزه درك فيزيك از طريق تقارنهاي عملي است.
وي با بيان اين كه اين جايزه از سال 2002 اعطا شده است، خاطرنشان كرد: برندگان قبلي جايزه ادوارد فرنكل، از دانشگاه بركلي، نيكيتا نكرايف از IHES فرانسه و بوجكو باكالف از دانشگاه ايالتي كاروليناي شمالي بودهاند.
شيخ جباري درباره نحوه انتخابش براي دريافت اين جايزه گفت: برندگان جايزه از بين نامزدهاي زير 35 سال معرفي شده از سوي يك يا چند فيزيكدان به كميته علمي انجام ميشود كه از اين كه از طرف چه كساني نامزد شدهام اطلاع ندارم ولي كسب اين جايزه به دليل مجموعه تحقيقاتي بوده كه در زمينه كاربرد هندسه غير جا به جايي و فرمولبندي نظريه ميدانهاي كوانتومي در هندسه غير جا به جايي انجام دادهام.
وي پس از پايان مقطع دكتري در سال 76، حدود يك سال و نيم در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي فعاليت كرده و پس از آن مدت دو سال در تريست ايتاليا و سه سال در دانشگاه استنفورد به تحقيق و فعاليت علمي و اموزشي اشتغال داشته است.
شيخ جباري از حدود سه سال و نيم پيش به كشور بازگشته و در حال حاضر به عنوان رييس پژوهشكده فيزيك پژوهشگاه دانشهاي بنيادي فعاليت دارد.
كسب جايزه جوان خوارزمي در سال 81، كسب عنوان محقق برتر كشور در سالهاي 82 و 84 و جايزه بينالمللي خوارزمي در سال 85 و عنوان استاد نمونه كشور در ارديبهشت ماه سال جاري از ديگر افتخارات علمي اين محقق جوان است.
رييس پژوهشكده فيزيك پژوهشگاه دانشهاي بنيادي در پايان در پاسخ به اين سوال كه امكانات لازم براي انجام تحقيقات سطح بالا در زمينه فيزيك تا چه حد در كشور فراهم است گفت: امكانات مالي و زيرساختهاي كارهاي نظري تا حد مناسبي در پژوهشگاه وجود دارد و از طريق اينترنت امكان ارتباط با همكاران خارجي و مبادله اطلاعات را دارم. از جنبه ديگر كه سفر به خارج و دعوت اساتيد خارجي است نيز امكانات خوبي در پژوهشگاه وجود دارد و از اين لحاظ امكان انجام كارهاي علمي سطح بالا در حوزه تحقيقاتيام در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي كاملا فراهم است.
انتهاي پيام
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]