واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مرگ در انتظار مصرف كنندگان "شيشه" است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مواد مخدر بزرگترين بلاي قرن 21 بشر است كه اگر به درستي شناسايي و راه هاي مهار آن تبيين نشود، هر روز شكل جديدي به خود مي گيرد و افراد بيشتري را به كام مرگ ناخواسته خواهد كشاند.
ماده مخدر و محرك "شيشه" از جمله اين مواد است كه عوارض بسياري از جمله توهم ، افسردگي شديد، پرخاشگري، رفتارهاي ضد اجتماعي، سردرگمي و در نهايت مرگ را براي مصرف كنندگان در پي دارد.
كارشناسان مواد مخدر مي گويند: شيشه ماده سمي و با قابليت تبديل سريع به گازاست كه خاصيت ذوب به اشكال مختلف را داشته و به نظر مانند پودر رختشويي يا سوخت فندك است.
اين مخلوط هيچگاه به يك شكل نيست، اما عمدتا ماده اي سخت با رنگ زرد مثل هيدرو يا تركيبي سفيد رنگ بنام شيشه است.
اين ماده در آزمايشگاه به شكل صنعتي ساخته مي شود و نيم گرم آن در بازارهاي جهاني حدود 50 دلار ارزش دارد.
كارشناسان بهداشتي مي گويند، مصرف خالص اين ماده باعث حس رعشه قوي در بدن همراه با احساس شديد سرخوشي كاذب بين شش تا 12 ساعت در فرد مي شود. اين احساس در برخي موارد به وسواس فكري مثل وسواس نظافت و امثال آن منجر مي شود، اما براي بسياري ديگر به ديوانگي منتهي مي شود.
يكي ديگر از مضرات مهلك مصرف اين ماده اين است كه استفاده كننده را براي ساعات طولاني بيدار نگه مي دارد، چرا كه خواب به موقع سبب تنظيم همه امور حياتي در بدن انسان مي شود.
"شاهين شادنيا" دبير انجمن علمي سمشناسي و رييس مركز مسموميتهاي بيمارستان لقمان در اين زمينه به ايرنا گفت: شيشه از خانواده آمفتامينها است و اثرات آن به مانند قرص هاي اكستازي است بطوري كه باعث افزايش كاذب انرژي، پرفعاليتي، شادابي و بيخوابي ميشود.
دبير انجمن علمي سمشناسي با بيان اينكه پس از مصرف شيشه ترشح برخي مواد شيميايي محرك كه عامل ايجاد احساس شادي در بدن است، افزايش مييابد، اظهار داشت: با مصرف اين نوع مواد ميزان ترشحات در بدن افزايش مييابد و ذخاير اين ترشحات بيشتر تخليه ميشود.
وي گفت: به همين خاطر بعد از مدتي كه از مصرف اين تركيبات ميگذرد، احساس شادابي نيز از بين ميرود و همين امر دوز مصرفي فرد را بالا ميبرد.
به گفته اين متخصص، مصرف كنندگان شيشه پس از مدتي ديگر احساس شادابي اوليه ندارند و به افسردگي و احساس كسالت، خمودگي و بي اشتهايي دچار مي شوند و از حالت عادي خارج مي شوند.
"محمد علي جعفري" مسوول فني يك تشكل غيردولتي فعال در عرصه بازتواني و درمان اعتياد در مورد عوارض مصرف ماده مخدر شيشه نيز گفت: بزرگترين ريسك و مخاطره در استفاده از اين ماده خارج كردن فرد از تعقل و انديشه و سيطره كامل شهوات بر فرد استفاده كننده است كه اين امر نتايج بسيار خطرناكي براي جوانان و سلامت جامعه در پي دارد.
وي افزود: استعمال اين ماده ضمن افزايش حرارت بدن، ضربان قلب را تندتر كرده ، تنفس را سريعتر و باعث تسريع در فشار خون مي شود و در ادامه فرد مصرف كننده موجب توهم ، افسردگي، اختلالات شخصيتي و اعمال عجيب همراه با خشونت مي شود.
"جعفري" اظهار داشت: تاثيرات و پتانسيل وابستگي به شيشه كاملا شبيه به موارد سوء استفاده از آمفتامين ها است، اما اين ماده به مراتب قويتر است و خطرات آن معمولا افزايش ريسك مرگ به خاطر مصرف بيش از حد همراه است.
وي افزود: استفاده اين ماده موجب افسردگي، تحليل حافظه كوتاه مدت، رفتارهاي خشن، نوسانات خلقي و همچنين آسيب جدي به سيستم ايمني بدن مي شود.
به گفته كارشناسان بهداشتي، مصرف اين ماده مخدر عوارض وخيمي مثل اختلال در گردش خون، احتمال سكته تنفسي، بيهوشي و مرگ را در پي دارد، به طوري كه برخي حتي با مصرف خيلي كم اين ماده، جان خود را از دست داده اند.
وي تاكيد كرد: سرخوشي، رفتارهاي غيرارادي شخصيتي، تحريك پذيري، ترس، افسردگي، توهم، پرخاشگري و رفتارهاي ضد اجتماعي را از ديگر عوارض مصرف شيشه است .
"جعفري" به عوارض جسماني مصرف "شيشه" نيز اشاره كرد و گفت: بدن فرد مصرف كننده احساس هيجان زدگي دارد، همراه با افزايش ضربان قلب، فشار خون و تنفس، مردمك چشم باز مي شود كه اين حالات مي تواند منجر به حمله قلبي يا سكته و عوارض كليوي در فرد مصرف كننده شود.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]