واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: بشاراسد در ديدار متكي: رايزني مستمر تهران و دمشق براي خنثي سازي توطئه ها ضروري است
رئيس جمهور سوريه، در ديدار وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران، با تاكيد بر ضرورت گسترش روابط و مناسبات دو جانبه، رايزني هاي مستمر تهران و دمشق را براي خنثي سازي توطئه ها بسيار مهم و ضروري خواند.
به گزارش منابع خبري، منوچهر متكي كه در راستاي برنامه سفر به سه كشور عمان، سوريه و تركيه وارد دمشق شده بود، روز پنج شنبه در ديدار با بشاراسد، درباره راه هاي تحكيم مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه اي و بين المللي بحث و تبادل نظر كرد.
در اين ملاقات، رئيس جمهور سوريه، با ابلاغ درودهاي گرم خود به مقام معظم رهبري و رئيس جمهوري اسلامي ايران، اظهار داشت: پيروزي هاي اخير مقاومت حزب الله در لبنان، موجب افتخار همگان است و ما آزادي اسراي لبنان را تبريك مي گوييم.
وي، رايزني هاي مقامات سوريه و جمهوري اسلامي ايران در شرايط فعلي را مفيد و سازنده توصيف كرد و گفت: رايزني هاي مستمر در شرايط حساس فعلي در چارچوب منافع مشترك و خنثي سازي توطئه ها بسيار مهم و ضروري است.
اسد، در خصوص روابط دوجانبه بر ضرورت رايزني هاي تنگاتنگ و رفت و آمدهاي نزديكتر براي تعميق مناسبات دو جانبه تاكيد كرد.
وي با اشاره به آخرين تحولات عراق تصريح كرد: ما اميدواريم از طريق رايزني هاي عراق و سوريه بتوانيم در جهت كمك به مردم عراق اقدام كنيم.
منوچهر متكي هم در اين ديدار، با تقدير از مواضع سوريه در قبال ايران گفت: ايران از ايفاي نقش سوريه براي رفع تنش ميان غرب و ايران درباره برنامه هسته اي اش استقبال مي كند.
كسي جرأت درخواست از سوريه براي قطع رابطه با ايران را ندارد
در همين حال رئيس جمهور سوريه تاكيد كرد هرچند شرايط منطقه اي و بين المللي تغيير كرده است، اما سياست و اصول ثابت دمشق، هرگز تغيير پيدا نكرده و هيچ كس جرأت درخواست از دمشق براي قطع روابط با تهران را نخواهد داشت.
بشاراسد در گفت وگو با تلويزيون دبي، در پاسخ به پرسشي درباره درخواست نيكلا ساركوزي از سوريه براي ميانجيگري در مسئله ايران پس از اينكه خواسته شد از ائتلاف راهبردي با اين كشور دست بردارد؟ گفت: درخواست ساركوزي از سوريه براي ايفاي نقش به اين معناست كه آنها بهايي را كه در رسانه ها مطرح مي شود درخواست نمي كنند. اينكه سوريه به روابط راهبردي با ايران پايان دهد، مطرح نشده است. اعتقادي ندارم كه كسي جرأت كند اين مسئله را مطرح كند. زيرا آنها پاسخ ما را پيش از اعلام مي دانند و سياست ساركوزي واقع گرايانه است و مي داند كه سياست منزوي كردن نتيجه بخش نخواهد بود.
اسد همچنين در گفت وگو با راديو «فرانس اينتر»، در واكنش به درخواست ساركوزي براي ميانجيگري در حل تنش ميان ايران و غرب گفت: از روابط حسنه خود با مقام هاي ايراني براي كمك به حل موضوع هسته اي ايران با غرب استفاده خواهم كرد.
حمايت ايران و سوريه
از دولت عراق تداوم يابد
همچنين منوچهر متكي در ديدار با معاون رئيس جمهور سوريه، تأكيد كرد كه تداوم ايفاي نقش ايران و سوريه در حمايت از اراده مردم عراق براي در دست گرفتن اداره كامل كشورشان و حمايت قانوني از دولت عراق براي خروج اشغالگران خارجي امري ضروري است.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به تحولات جاري منطقه نيز گفت: روند تحولات اخير، بيانگر نگرش واقع گرايانه و راهبردي دو كشور ايران و سوريه در تعامل با مسائل مختلف منطقه است.
وي با اشاره به پيروزي هاي مقاومت در تبادل اسراي لبناني تصريح نمود: موفقيت مقاومت اسلامي لبنان، مرهون پايداري ملت ها و كشورهاي منطقه در برابر توسعه طلبي و رويكردهاي خصمانه رژيم صهيونيستي بود كه آن را تبريك مي گويم.
در اين ديدار فاروق الشرع نيز مناسبات دو كشور ايران و سوريه را براساس راهبردهاي محكم توصيف كرد و گفت: رايزني هاي مستمر بين مقامات عاليه دو كشور، القاء كنندگان يأس و نوميدي را همواره نا اميد نگه خواهد داشت.
معاون رئيس جمهور سوريه با تشريح تحولات عراق اظهار داشت: تحولات عراق در جهت مطرود كردن نقش و اراده مردم عراق از سوي اشغالگران خارجي تعقيب مي شود و حمايت سوريه، ايران و ديگر همسايگان از ضرورت كسب حاكميت كامل ملت و دولت عراق بر سرنوشت خود موجب برقراري ثبات و امنيت عراق خواهد بود.
وي با ارزيابي نقش سوريه و ايران در برقراري ثبات و امنيت منطقه خاطرنشان ساخت:رايزني دمشق و تهران همواره در جهت منافع مردم لبنان بوده است و حضور مقاومت لبنان در تحقق پيروزي هاي بزرگ، نقشي راهبردي براي لبنان و منطقه در پي داشته است.
متكي و فاروق الشرع، در اين ديدار همچنين تحولات و مناسبات دو جانبه و نيز گفت وگوهاي غير مستقيم سوريه و رژيم صهيونيستي با وساطت تركيه و تحولات برنامه صلح آميز هسته اي را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
واقع نگري تهران و دمشق موجب امنيت لبنان شد
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه حضور در دمشق، با وليدالمعلم همتاي سوري خود ديدار و گفت وگو كرد.
متكي در اين ديدار، واقع نگري ايران و سوريه را موجب ثبات و امنيت و تحقق حكومت وحدت ملي لبنان توصيف كرد.
وي با اشاره به پيروزي هاي مقاومت اسلامي لبنان، گفت: پيروزي مقاومت اسلامي لبنان موجب عزت و افتخار براي تمامي كشورهاي اسلامي و عربي بوده و نشانگر آن بود كه اراده مقاومت اسلامي بر هرگونه شيطنت و اقدام مذبوحانه رژيم صهيونيستي غلبه داشته و موفقيت و پيروزي از آن مردم و نيروهاي مقاومت است و ما اين توفيق بزرگ را به تمامي آزاديخواهان و حقيقت طلبان تبريك مي گوئيم و اميدواريم اين اراده، پيروزي فلسطين را در آزادي زندانيان خويش به همراه داشته باشد.
در اين ديدار، وليد المعلم نيز،روند مناسبات تهران و دمشق را در چارچوب منافع مشترك، ظرفيت هاي جديد و رو به جلو توصيف كرد.
آمريكا بدون واسطه
از ديدگاه ايران آگاه شود
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با استقبال از حضور معاون وزير امور خارجه آمريكا در مذاكرات روز شنبه گروه 1+5 با ايران در ژنو تصريح كرد كه حضور «برنز» مي تواند به آمريكا كمك كند به طور مستقيم از ديدگاه ايران آگاه شود.
متكي كه در نشست خبري مشترك با همتاي سوري خود، سخن مي گفت، جولان را بخشي از سوريه توصيف و تاكيد كرد: جولان بايد از دست رژيم صهيونيستي بازپس گرفته شود و امت عربي و اسلامي بي صبرانه منتظر جشن بازگشت بلندي هاي اشغالي جولان به ميهن در نزديكترين زمان اند.
وي درباره احتمال گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران گفت: اين مسئله در حال بررسي است.
پيش بيني روند مثبت مذاكرات ايران و غرب
وزير امور خارجه كشورمان پس از سفر به عمان و سوريه، وارد آنكارا شد و با همتاي تركيه اي خود ديدار كرد.
منوچهر متكي در اين ديدار، با اشاره به فعاليت صلح آميز هسته اي كشورمان اظهار داشت: روند مذاكرات 1+5 با ايران به شكل مثبت پيش بيني مي شود و اميدواريم روند محتوايي در چارچوب نقاط مشترك و با انعطاف معقولي مواجه گردد.
وي با ارزيابي روند مناسبات دو كشور ايران و تركيه و با بيان اين كه روابط تهران و آنكارا مي تواند به عنوان يك الگو مطرح شود، گفت: حجم مراودات تجاري و اقتصادي از هشت ميليارد دلار به 11 ميليارد دلار تا پايان سال جاري افزايش مي يابد. ظرفيت هاي كار در زمينه سرمايه گذاري مشترك در حوزه دوجانبه و چندجانبه از طريق شركت هاي مختلف در قاره آفريقا از جمله عرصه هاي مشترك مي باشد.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به پديده تروريسم و عوارض آن بر كشورهاي منطقه خاطرنشان ساخت: ما تروريسم خوب و بد نداريم. تروريست ها نبايد اراضي ديگر كشورها را محلي براي ناامني ديگران قرار دهند.
در اين ديدار علي باباجان وزير خارجه تركيه نيز، با اشاره به حسن مناسبات ميان تهران و آنكارا، اظهار داشت:
ديدارها و رايزني هاي مستمر بين مقامات دو كشور، افزايش مراودات تجاري و سرمايه گذاري مشترك، همكاري هاي امنيتي و مسائل منطقه اي موضوعات و مؤلفه هاي مهمي در گسترش مناسبات بين دو كشور مي باشد.
وزير خارجه تركيه با اشاره به تحولات عراق گفت: دولت و مردم عراق در مرحله حساسي به سر مي برند و دولت و مجلس عراق در مرحله تصميم گيري سختي بوده و ما از دولت مستقل و متكي بر اراده و مديريت خود استقبال مي كنيم.
باباجان سفر اردوغان را به بغداد حمايت از دولت مالكي و در پرتو نتايج سفر قبلي دكتر احمدي نژاد به عراق و مكمل آن دانست.
وزير امور خارجه تركيه در خصوص موضع تركيه در خصوص تلاش ايران جهت به دست آوردن فن آوري صلح آميز هسته اي تصريح كرد: ما از حق ايران براي فن آوري صلح آميز هسته اي حمايت مي كنيم.
باباجان همچنين، روز پنجشنبه پس از ديدار و گفت وگو با استفان هادلي، مشاور امنيت ملي آمريكا، گفت:
آنكارا حاضر است در تلاش هاي براي يافتن راه حل مسالمت آميز مناقشه بين المللي بر سر برنامه هسته اي ايران سهيم باشد و حدود يك ماه است كه با طرف هاي مربوطه در اين باره در تماس بوده است.
وي، پيش تر در گفت وگو با شبكه خبري «ان.تي.وي»، گفته بود كه معتقديم مذاكره بهترين راه ممكن براي حل مسئله هسته اي ايران است.
گفتني است روز پنجشنبه استفان هادلي با رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه نيز ديدار و گفت وگو كرد. وي از طرح محورهاي گفت وگوي خود با اردوغان درحضور خبرنگاران خودداري ورزيد.
تأكيد بر گسترش مناسبات ايران و عمان
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران چهارشنبه در مسقط با مقام هاي بلندپايه عمان ديدار و درباره راههاي گسترش روابط دوجانبه با آنها بحث و تبادل نظر كرد.
«منوچهر متكي» و «يوسف بن علوي» وزير امور خارجه عمان، راههاي فعال كردن همكاري مشترك در زمينه هاي سياسي، اقتصادي و همكاري در بخشهاي خصوصي و دولتي دو كشور را مورد بررسي قراردادند.
طرفين همچنين آخرين تحولات و مسائل مربوط به موضوع هسته اي ايران، اوضاع منطقه به ويژه اوضاع عراق و تحولات اخير خاورميانه و ديگر مسائل منطقه اي و بين المللي را بررسي كردند.
گفتني است از جمله اهداف سفر وزير امور خارجه كشورمان به سه كشور عمان، سوريه و تركيه، رايزني و مشورت درباره مفاد دستور كار اجلاس آتي وزراي خارجه جنبش عدم تعهد عنوان شده است.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]