واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گفتگوي اسلام ومسيحيت ارتدوكس با انتشار بيانيه در مسكو پايان يافت
فرهنگي. خارجي. ايران. روسيه
مسكو- ششمين دور گفتگوهاي اسلام و مسيحيت ارتدوكس با حضور هياتي از مركز گفتگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ايران و نمايندگان كليساي ارتدوكس روس در روزهاي ۱۶و ۱۷جولاي ۲۰۰۸ميلادي ( ۲۶و ۲۷تيرماه (۱۳۸۷در مسكو برگزار شد.
در اين جلسه هياتي از انديشمندان و روحانيون ايراني از سوي مركز گفتگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به سرپرستي رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، آيت الله علي اكبر رشاد و هياتي از كليساي مسيحيت ارتدوكس به سرپرستي اسقف اعظم باكو و كشورهاي حاشيه درياي خزر پدر الكساندر شركت داشتند.
شركتكنندگان اين نشست در مورد آموزههاي اسلام و مسيحيت در مورد خدا و انسان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
طرفين پس از ارائه مقالات و تبادل نظر به نتايج زير رسيدند:
- گفتگوي ميان روحانيون كليساي ارتدوكس روسيه و روحانيون جمهوري اسلامي ايران بيش از ده سال است كه آغاز شده است و با موفقيت در حال توسعه است و شركتكنندگان نشست اظهار داشتند كه بررسي مسائل نظري كه از دورههاي پيشين گفتگو آغاز شده بود، با موفقيت ادامه مييابد.
- اساس و مباني آموزههاي هر دو دين حاكي از جايگاه والاي انسان در جهان مخلوقات و ارتباط ناگسستني او با خداست. انساني كه بودن و آغاز خود را از خداوند دريافت كرده است، در مرحله اول بايد خداوند را عبادت كند. براي انجام اين رسالت نبايد هيچيك از عوامل انساني و بشري مانع باشند و سد برقراري اين ارتباط شوند.
- طرفين گفتگو با توجه به اينكه دينداران اكثريت جمعيت جهان را تشكيل مي دهند، بر ضرورت تدوين حقوق بشر مبتني بر آموزههاي اديان و همچنين از سوي ديگر بر حقوق متدينان جهان براي آزادي كامل در ديندارانه زيستن تاكيد كردند.
- طرفين گفتگو بر اين باورند كه هرچند از طرف خداوند متعال به انسان اراده و حق انتخاب داده شده است، اما گناه از سوي انسان، پذيرفتني نيست و اعمال زشت و گناه آلود نه تنها اخلاق اجتماعي و بنيان پر اهميت خانواده را تهديد ميكنند، بلكه سلامت معنوي و جسمي انسان را نيز تخريب كرده و در نهايت زندگي انسان را نابود ميكنند. از اينرو وظيفه دينداران است كه ارزشهاي اخلاقي را كه مباني آن از سوي پروردگار به ما داده شده است، با رعايت كردن تربيت اخلاقي و معنوي به جامعه انتقال دهند.
- ضمن تقبيح توهين به مقدسات ديني كه بخش مهمي از زندگي بسياري از انسانها را تشكيل ميدهد، ما جامعه جهاني را به محكوم كردن اينگونه توهين ها و جلوگيري از اهانت به مقدسات ديني فرا ميخوانيم و انتظار داريم كه حق دينداري براي انسانهاي متدين كه در اعلاميه جهاني حقوق بشر به رسميت شناخته شده است، رعايت شود.
- هر يك از ملتها بايد حق عملي ساختن رسالت تاريخي خود را داشته باشد و خواستههاي برحقش برآورده شود. ايجاد ساز و كارهاي بينالمللي كه نسبت به مسائل ديني و اخلاقي و سنن ملتها توجه ويژه داشته باشند و بتوانند بر اراده سياسي ملت ها، از جمله در حوزه حفظ حقوق بشر تاثيرگذار باشند، لازم به نظر ميرسد.
- طرفين گفتگو اظهار داشتند كه گفتگوي آنها راهگشاي توسعه گفتگوي صلح آميز بين اديان، فرهنگها و تمدنهاي مختلف خواهد بود. چنين رويكردي استقلال هر يك از اديان را به رسميت ميشناسد و مرزهاي موجود ميان آموزه هاي اديان را با توجه به تفاوتهاي موجود در فرهنگهاي مختلف، حفظ ميكند . علاوه بر اين، منجر به ايجاد نوعي گفتگوي عام ميان تمام اديان جهان مي شود.
- طرفين گفتگو، استمرار اينگونه گفتگوها را مفيد ميدانند، زيرا به تعامل علمي و پژوهشي و شناخت از يكديگر كمك كرده و موجب ايجاد فضايي براي توسعه همكاريهاي دوجانبه بين روسيه و ايران و پيروان اسلام و مسيحيت مي گردد.
- تجارب گفتگوي ما ميتواند الگوي تعامل برادرانه براي ديگر اديان در سراسر جهان باشد و نيز ميتواند در جهت توسعه گفتگوي بين اديان در سطح بينالمللي و سازمانهاي بينالمللي الگوي مناسبي باشند.
- در پايان، طرفين به توافق رسيدند كه هفتمين نشست گفتگوي اسلام و مسيحيت ارتدوكس را در سال ۲۰۱۰در تهران برگزار نمايند، موضوع اين گفتگو بر اساس توافقي است كه بين طرفين حاصل خواهد شد.
جمعه 28 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]