واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: همزمان با گرماي تابستان ، گرمازدگي به نارسايي كليه و توهم منجر ميشود
ماندن بيش از 15 دقيقه براي كودكان و افراد مسن و بيش از يك ساعت براي افراد قوي در هواي گرم و آفتاب، منجر به گرمازدگي ميشود كه بيتوجهي به آن اختلال حاد كليه، توهم و بيماري قلبي را در پي دارد.
به گزارش شبكه خبر، رئيس جامعه متخصصان داخلي ايران در گفتگو با خبرگزاري فارس با بيان اين مطلب، افزود: اصولاً بدن انسان دماي پائينتر از دماي خودش را كه 37 درجه است، بهتر تحمل ميكند تا دماي بالاتر را. به همين علت، بر اثر بالا رفتن درجه حرارت بدن و ماندن بيش از حد در دماي بالا، دچار گرمازدگي ميشود.
ايرج خسرونيا گفت: قدرت تحمل افراد در برابر گرما و دماي بالا متفاوت است؛ افراد مسن و كودكان در اين زمينه، بيشتر آسيب پذيرند و زودتر دچار گرمازدگي ميشوند؛ به همين علت توصيه ميشود اين افراد جز در موارد ضروري، در هنگام گرما از خانه خارج نشوند.
افراد قوي نيز نبايد بيش از يك ساعت به طور مداوم در معرض گرماي بالا به ويژه دماي بالاي 47 درجه قرار بگيرند.
رئيس جامعه متخصصان داخلي ايران افزود: هنگام گرمازدگي، دستگاه ايمني بدن براي دفاع از خود و دفع گرما، شروع به عرق كردن ميكند و مقدار زيادي آب و املاح بدن از دست ميرود. خون نيز به سطوح بدن ميآيد؛ از دست دادن آب و املاح، ابتدا باعث خشكي دهان و بعد مخاط بدن ميشوند و بعد از آن حالت تهوع، تپش قلب و سرگيجه ايجاد ميشود.
خسرونيا گفت: به دنبال اين حالت، فرد دچار عدم تعادل ميشود. از دست دادن بيش از حد آب بدن، همچنين ممكن است موجب افزايش بيش از حد فشار خون و اختلال حاد كليه (ATN) شود كه در اين صورت، فرد بايد به سرعت بستري شود و زير سرم برود تا آب از دست رفته جبران شود.
رئيس جامعه متخصصان داخلي ايران اضافه كرد: بهترين راه پيشگيري از گرمازدگي اين است كه افراد در معرض آسيب، به ويژه كودكان و افراد مسن، در مواقعي كه ضروري نيست، زير آفتاب نروند و در ساعت هايي كه درجه حرارت هوا بالاست، از خانه خارج نشوند. افرادي هم كه مجبورند در معرض گرما قرار بگيرند، به ويژه كشاورزان، رانندگان تاكسي و كارگران ساختماني، بايد به طور مداوم آب و مايعات مصرف كنند و كلاه بگذارند.
خسرونيا گفت: به محض اينكه فردي احساس گرمازدگي كرد، بايد به سرعت به محل خنك منتقل شود و مايعات از دست رفته را جبران كند.
رئيس جامعه متخصصان داخلي ايران افزود: به طور كلي از هر هزار تا دو هزار نفر يك نفر ممكن است مبتلا به گرمازدگي شود؛ اين مسئله در مناطق جنوبي كشور به خصوص استان خوزستان شايعتر است و در كشورهايي مثل عربستان، بسيار شايع است.
وي گفت: معمولاً افرادي كه دچار گرمازدگي ميشوند با اقدام به موقع، بهبود پيدا ميكنند، اما در موارد بسيار نادر، مثلاً كسي كه در كوير، گير افتاده باشد يا در قايق مانده باشد، ممكن است بر اثر شدت گرمازدگي و دسترسي نداشتن به مايعات و درمان به موقع، جان خود را از دست بدهد؛ اما در موارد گرمازدگي حاد، خطر نارسايي شديد كليه، كم خوني و حتي ايست قلبي وجود دارد.
چهارشنبه 26 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]