واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مرور يك قانون فراموش شده سردرگمي عابرين پياده در تقاطع هاي پر تردد
كرج - خبرگزاري ايسكانيوز : براي حفظ جان عابرين پياده در تقاطع ها و پشت چراغ قرمز نياز به اجراي قانون و فرهنگ سازي است.
به گزارش روز سه شنبه گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران " ايسكانيوز " ، در معابر پر تردد شهر و چهارراه ها همه روزه شاهد توقف دها و صدها خودرو پشت چراغ قرمز هستيم و عابرين پياده اي كه براي عبور از عرض خيابان طبق قوانين بايد از خطوط خط كشي عبور كنند ، هرچند در سر تمام تقاطع ها موارد مورد نياز چون ، چراغ راهنما ، خط كشي ، خودرو ، پليس و ... به چشم مي خورد اما در كنار آن مي توان شهرونداني را ديد كه در ميان خودروها سر در گريبان اند . سالمندان و كودكاني كه براي عبور از عرض خيابان مجبورند از لابه لايي خودروها و مارپيچي عبور كنند و سبز شدن چراغ راهنما و عبور آني رانندگان متوقف شده تهديدي جدي براي جان عابرين محسوب مي شود .
خبرنگار خبرگزاري ايسكانيوز براي بررسي اين موضوع با كارشناس ارشد راه و ترابري در كرج به گفتگو نشست.
وي نيز در خصوص حقوق عابرين پياده گفت : در اين روزها توقف خودرو ها بر روي خط كشي عابر پياده و پشت چراغ قرمز به راحتي مشاهده مي شود و عابرين نيز ناگزير با عبور از ميان خودروها مجبور به رد شدن از عرض خيابان اند و اين درحاليست كه حقوق عابران به راحتي تضييع مي شود .
عمالدين مرداني افزود : طبق قوانين ماموران راهنمايي و رانندگي موظف اند تا در صورت مشاهده بسته نبودن كمربند ايمني رانندگان خاطي را جريمه كنند ، گويي تجاوز به گذرگاه عابران پياده و توقف در محل خط كشي شده كه عملي غير قانوني است ، بي اشكال است .
وي ادامه داد : در زمان چراغ قرمز ، توقف خودرو ها بر روي خط و عبور عابران از لابه لايي خودروها با عبور يك خودرو به شدت تهديدي براي جان شهروند محسوب شده و حادثه آفرين است ، چرا كه مصدوميت سرنشين داخل خودرو در حال تردد در معبر داخل شهري با سرعت حداكثر 50 كيلومتر بسيار كمتر از تصادف عابر پياده با همان خودرو خواهد بود و با يك ارزيابي ساده مي توان فهميد خطر ورود خودروها به گذرگاه بسيار بيشتر از نبستن كمربند ايمني با سرعت كم است .
مرداني با اشاره به ضرورت رسيدگي راهنماي و رانندگي به اين موضوع بيان داشت : براي كنترل اين معضل نياز به اعمال قانون با متخلفان بوده و اجراي اين قانون بايد در اولويت راهنمايي و رانندگي قرار گيرد .
اين كارشناس راهنمايي و رانندگي اظهار داشت : در كنار اجراي موارد قانوني بحث ارتقاء فرهنگي و آموزش ترافيكي نيز بسيار ضروريست و پليس و رسانه ها مي توانند تاثير مثبتي بر اين موضوع داشته باشند كه در نهايت موجب ارتقاء سطح فرهنگ جامعه و افزايش منزلت و جايگاه شهروندان خواهد بود .
وي گفت : فرماندهي پليس راهنمايي و رانندگي مي تواند در يك طرح ابتكاري و فراگير همه جانبه ، با استقرار ماموران خود در يك يا چند نقطعه پر تردد در شهر با ارشاد و يا اعمال قانون به رانندگان خاطي اين قانون فراموش شده را در ذهن ها يادآوري كند چرا استفاده از ابزار هاي قانوني و فرهنگ سازي از موارديست كه مي تواند سرعت فراگير شده حل معضلات را افزايش دهد ./120
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1010]