واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: احمدي نژاد: هدفمند كردن يارانهها از نيمه دوم سال اغاز خواهد شد( ۶و پاياني)
سياسي. گزارش رييس جمهوري . احمدي نژاد
رييس جمهوري در ادامه اين گفتگو در خصوص هدفمند كردن يارانهها گفت:
هدفمند كردن يارانهها و تحول در نظام بانكي و مالياتي از نيمه دوم سال آغاز خواهد شد.
وي گفت: رسيدن به اهداف چشم انداز نيازمند اصلاح ساختارها است و پرداخت نقدي و غيرنقدي يارانهها به تناسب بخشها متفاوت خواهد بود.
احمدي نژاد رسيدن به اهداف چشم انداز را نيازمند اصلاح ساختارها دانست و گفت: در مرحله اول هفت دهك جامعه تحت پوشش پزداخت يارانهها قرار مي گيرند.
وي گفت: سياست اصل ۴۴مدل اقتصادي جمهوري اسلامي ايران است كه به اهداف چشم انداز خواهيم رسيد. براي عبور از ساختارها نيازمند مرمت انها هستيم تا سياست اصل ۴۴به پيش رود.
رييس جمهوري افزود: در آينده نزديك طرحهاي تفصيلي باعث تحول اقتصادي خواهد شد.
وي گفت: ما واقعا ميخواهيم كل يارانهها را هدفمند نماييم و فكر مي كنيم اگر بخشي را زمين بگذاريم همه بخشها زمين ميخورد در نتيجه اين طرح را بايد همه با هم به جلو ببريم.
احمدي نژاد درخصوص پرداخت يارانهها گفت: طرح هدفمند كردن يارانه ها به دنبال اين است كه دهكهاي پايين تر بالا بيايند يعني هفت دهك پايين ابتدا بالا بيايد و سپس سه دهك ديگر كه قبلا از يارانهها بهره بيشتري مي بردند كمتر بهره مند شوند البته به اين سه دهك نيز يارانه داده ميشود اما نه به اندازه هفت دهك ديگر.
وي اظهار داشت: تورم را به هر صورت كه باشد بايد كنترل كرد اما تورم وارداتي را نميشود فقط با پرداخت يارانه از طرف دولت كنترل كرد.
رييس جمهوري گفت: مستندات قانوني ما طبق تكاليف برنامه و در نهايت طبق قانون بايد اجرا شود و به سمت عدالت حركت كند. قبلا هم اين برنامه بوده ولي اجرا نشده است و ما بخشهاي مالي را اصلاح ميكنيم و براي بخش يارانه قوانين و تكاليف مشخصي داريم.
وي افزود: مرحله اول برنامه ريزي و كليات طرح ميباشد و با سران قوا و نمايندگان مجلس هم مذاكره شده است. اين طرح تفصيلي در بخشهايي نهايي شده و در بخشهايي ديگر نهايي خواهد شد .
احمدي نژاد ادامه داد: طرح تفصيلي تحول اقتصادي به بررسي عمومي گذاشته خواهدشد، روي اصل طرح اجماع كلي وجود دارد و در طول نيمه دوم سال شروع خواهد شد.
رئيس جمهوري در بخش ديگري از اين گفتگو در پاسخ به سوالي درباره جايگاه نفت در اقتصاد ايران گفت: طراحي نقش نفت در اقتصاد ما از گذشته است. ما بايد از اين وضعيت رها شويم و نفت بايد به سرمايهگذاري اختصاص يابد و در حداقل آن فروخته شود.
وي با تاكيد بر اينكه يكي از اثار تحولات اقتصادي اين است كه بخش عمده بودجه دولت از نفت جدا خواهد شد، افزود: بايد با پول نفت ارزش افزوده ايجاد شود. درآمد ارزي بايد صرف سرمايهگذاري شود اما از انجا كه از گذشته هزينههاي دولت به نفت وابسته بود اين درآمد صرف هزينههاي دولت مي شود و به جاي ارز ، ريال در داخل تزريق ميگردد در حاليكه نفت بايد به سرمايهگذاري تبديل شود و اكنون در حال حركت به اين جهت هستيم.
دكتر احمدي نژاد درباره نوسانات بازار نفت خاطرنشان ساخت: عوامل دست اندركار بازار ميدانند كه قيمت نفت به اين سادگي به پايين برنخواهد گشت. لذا ما بايد براي اين مساله برنامه داشته باشيم و نبايد درآمدهاي نفت صرف كارهاي گذرا شود و بايد مصرف جاري دولت را مهار كنيم.
وي با اشاره به اينكه در اين چند سال سهم درآمدهاي نفتي در هزينههاي جاري دولت از ۶۷درصد به ۵۱رسيده است گفت: بايد اين نسبت را در بخش جاري به صفر برسانيم. اگر طرح تحول اقتصادي خوب اجرا شود اين اتفاق ميافتد، ضمن اينكه يكي از عوامل اصلي تورم نيز كه همين ريال ناشي از پول نفت در اقتصاد است صفر خواهد شد.
رئيس جمهوري درباره اثر افزايش قيمتهاي نفت در اقتصاد داخلي و وضع زندگي مردم گفت:
به طور كلي وقتي قيمت نفت بالا ميرود قيمتهاي جهاني كالاها نيز افزايش مي يابد و اين مساله به اقتصاد ما نيز وارد ميشود. از سوي ديگر بالا رفتن قيمت نفت تاثيراتي در اقتصاد كشور دارد و رشد اقتصادي بوجود ميآيد ولي دو يا سه دهك در جامعه از اين تحولات اسيب ميبينند كه براي ما مطلوب نيست وي با تشريح اقدامات دولت در جلوگيري از نوسانات زياد بازار داخلي در اثر نوسانات قيمتها در بازارهاي جهاني گفت: تغييرات قيمتها در سطح جهان مستقيما به داخل منتقل ميشود. با پيش بينيهاي وزارت بازرگاني خوشبختانه در مورد برخي كالاها اقدامهاي خوبي انجام شد ولي در برخي ديگر از موارد مشكلات جهاني قيمتها به داخل نيز منتقل گرديد. البته براي آينده نيز پيش بينيهايي كردهايم و انشاء الله تعادل بازار بهتر خواهد شد.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]