واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارشتوصيههايي براي خريد مسكن مستحكم
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران با توجه به حادثه ريزش ساختمان در سعادتآباد از مردم خواست قبل از خريد يا اجاره آپارتمان نسبت به استحكام و كيفيت ساخت آن مطلع شوند.به گزارش دنياياقتصاد، مازيار حسيني گفت: افراد قبل از خريد يا اجاره بايد از ساكنان آن محل درخصوص نحوه انجام كار ساختوساز آن ساختمان تحقيق كنند.
وي افزود: افراد همچنين ميتوانند براي اطمينان بيشتر از استحكام سازهاي كه قرار است آن را خريداري كنند از يك مهندس معمار يا مهندس عمران بخواهند نظرشان را در مورد كيفيت سازه اعلام كنند. اين بررسيها اگرچه نميتواند محتوايي باشد، اما كمك بسيار مهمي براي انتخاب صحيح ميتواند باشد.
حسيني با اشاره به اينكه سيستم ساخت و ساز در كشور نقايصي دارد كه بايد برطرف شود، گفت: حجم ساخت زياد است و بايد شيوههاي جديد ساختوساز صنعتي جايگزين شود. وي افزود: سيستم نظارتي ساختمان نيز نياز به بازنگري دارد.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران بر اهميت شناسنامهدار شدن و درجهبندي ساختمانها تاكيد كرد و گفت: اگر مردم ساختمانهاي سست و نامرغوب را خريداري نكنند، سازندگان مجبور به تجديدنظر در كار خود خواهند شد.
وي همچنين درخصوص اقداماتي كه ميتوان پيش از وقوع زلزله و بحران انجام داد، گفت: بحث مديريت بحران و كاهش خطرپذيري 3 مولفه دارد؛ از همه مهمتر اين كه تقاضاي خسارات را كاهش دهيم(مديريت خطرپذيري قبل از حادثه) كه در آن بايد با چند اقدام؛ همچون ساختوساز استاندارد در برابر زلزله، مقاومسازي يك سري ساختمانهايي كه نه جزو ساختمانهاي فرسوده هستند و نه از استحكام كافي برخوردارند، و اقدام ديگر افزايش اطلاعات و آگاهي مردم، تا هر كسي در كشور زلزلهخيزي مثل ايران زندگي ميكند، بداند هنگام زلزله چه بايد كند و مسووليتش در برابر خود، خانواده و هم محلهايهايش چيست.
وي بحث بهسازي را نيازمند حجم وسيعي سرمايه، امكانات فني مهندسي و مصالح و سالها زمان دانست و اعلام كرد: سازمان مديريت بحران از 3 سال پيش بحث بهسازي را در دستور كار قرار داده و با استفاده از تيمهاي مهندسي سازه و زلزله كشور و مشاور سعي كردهايم مفهومي را به نام بهسازي لرزهاي نسبي توسعه دهيم.
مازيار حسيني توضيح داد:اين بهسازي يعني اينكه با استفاده از نسخههاي تجويزي و به دور از عمليات مهندسي پيچيده مقاومسازي بتوانيم با استفاده از مهندسان عمران، و معماراني كه عضو نظام مهندسي باشند و نيروهاي محلي مثل جوشكار و آهنگر و ... در محله، نقشههاي تيپي توليد كنيم و به صورت رايگان در اختيار عموم قرار دهيم تا نقاط ضعف ساختمان برطرف شود و به اين ترتيب مقاومت ساختمانها را در برابر زلزلههاي متوسط بالا برد.
حسيني درخصوص آخرين اطلاعات درخصوص علت حادثه سعادتآباد گفت: براساس نظر كارشناسان دادگستري، اين ساختمان از نظر ايستايي و كيفيت بتن، كيفيت اجرا نامناسب ارزيابي شد و از همه مهمتر اينكه تفاوتهاي آشكاري بين نقشههاي محاسباتي و اسكلت اجرا شده وجود داشت. بهعنوان نمونه، در يكي از موارد 6 ديوار برشي اصلي كه نقش اساسي در مقاوم بودن ساختمانها در برابر توفان و زلزله دارند در نقشه ساختمان وجود داشته، اما هيچكدام اجرا نشده است.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در توضيح شرايط نامناسب اين ساختمان، به ستونهاي سست، وجود پاكت سيمان و آجر به جاي سيمان در ستونها همچنين استفاده از 12 ميلگرد با قطر كم در داخل ستون، به جاي 24 ميلگرد اشاره كرد و ادامه داد: مجموعه چنين عواملي باعث شد كه اين ساختمان ايستايي لازم را نداشته باشد و يخبندان زمستان سال 86 هم بيترديد بر ميزان كاهش مقاومت اسكلت تاثيرگذار بوده است.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]