واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سياست - جزئيات پيشنهاد كارگزاران به اصلاحطلبان
سياست - جزئيات پيشنهاد كارگزاران به اصلاحطلبان
عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي از ارائه پيشنهادي در حزب كارگزاران با عنوان تعيين «نظام تصميمگيري» بين اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات رياستجمهوري دهم خبر داد. اسحاق جهانگيري، عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي در گفتوگو با خبرنگار مهر، اعلام كرد: اين پيشنهاد از سوي دكتر محمدعلي نجفي و به منظور رسيدن اصلاحطلبان به كانديدايي واحد ارائه شده كه هماكنون اين موضوع براي نهايي شدن در شوراي مركزي حزب مورد بررسي و تحليل قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: فكر ميكنم كه اگر اصلاحطلبان به دنبال كسب پيروزي در انتخابات رياستجمهوري دهم و بازگشت به صحنه سياسي كشور هستند بايد در چند محور اقدامات اساسي را انجام دهند كه يكي از آنها تنظيم و برقراري ارتباط و تعاملي بهتر با توده مردم است.
وزير صنايع دولت اصلاحات افزود: يكي ديگر از اقداماتي كه اصلاحطلبان بايد براي حضور هرچه بهتر در انتخابات رياستجمهوري دهم انجام دهند اين است كه برنامههاي خود را مطابق با واقعيتهاي موجود در جامعه تنظيم كنند كه از جمله اين برنامهريزيها بايد تدوين برنامهاي مشخص در بخش اقتصادي باشد كه در نهايت منجر به رفع مشكلات مردم شده و راهكارهايي را براي توسعه كشور در بلندمدت ارائه دهد. جهانگيري با بيان اينكه گروهي كه در آينده بر كشور حاكم ميشود بايد در باب مسائل اقتصادي در دو بخش بهطور جدي وارد شود، تصريح كرد: در برنامههاي اقتصادي آينده كشور ابتدا بايد به مسائل جاري و فعلي جامعه از جمله گراني، بيكاري و تورم توجه نمود و سپس جهتگيري بلندمدتي در بعد اقتصادي لحاظ شود تا بتواند ايران را كه هميشه به عنوان قطب اول منطقه مطرح بوده است را به جايگاه واقعي خود برساند. وي با اشاره به ضرورت تدوين برنامهاي مدون از سوي گروهها براي حضور در انتخابات رياستجمهور بهخصوص در طيف اصلاحطلب، اضافه كرد: اگر برنامه مشخص و مدوني براي حضور در انتخابات به خصوص در عرصه اقتصادي نداشته باشيم نميتوانيم راي مردم را كسب نموده و در جهت پيشرفت كشور گام موثري برداريم. وزير صنايع و معادن دولت اصلاحات با طرح برخي نابسامانيها در حوزه انرژي كشور، يادآوري كرد كه كشوري همچون ايران كه خود مهد انرژي جهان است نبايد در زمستان با مشكل كمبود و قطعي گاز و در تابستان با مشكل سهميهبندي برق مواجه شود چراكه با چنين مشكلاتي هيچگاه شركتهاي خارجي نسبت به سرمايهگذاري در ايران رغبتي نخواهند داشت. وي ادامه داد: با چنين مشكلاتي از بعد خارجي اين تصور ايجاد خواهد شد كه كشوري كه خود داراي انرژي فراواني است ولي برنامهريزي خاصي براي مديريت و تامين نيازهاي داخلي مردم خود ندارد، آيا ميتواند محل مناسبي براي سرمايهگذاري باشد؟ معناي وضعيت امروز در حوزه انرژي اين است كه اگر به فكر آينده نبوده و برنامهريزي بلندمدتي نداشته باشيم مطمئنا ايران از چرخه توسعه عقب خواهيم افتاد. جهانگيري تاكيد كرد كه اصلاحطلبان براي حضوري موفق در انتخابات رياستجمهوري علاوه برداشتن برنامهريزي اقتصادي مدون بايد برنامههاي مشخص و جامعي در حوزه فرهنگي و بينالمللي داشته باشند. وي در بخش ديگري از گفتوگوي خود با خبرنگار مهر گفت: در شرايط كنوني و بر اساس تجربههايي كه اصلاحطلبان در گذشته كسب كردهاند آنها راهحل ديگري جز انتخاب يك كانديداي واحد براي حضور و موفقيت در انتخابات رياستجمهوري ندارند؛ بنابراين اميد ميرود كه با تعاملي مناسب احزاب اصلاحطلب از حق حزبي و چهرههاي شاخص اصلاحطلب از حق فردي خود كوتاه بيايند تا وحدتي جامع ميان اين طيف را شاهد باشيم. به گفته عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي در چنين وضعيتي نقش سران اصلاحطلب بيش از همه در به وحدت رساندن اصلاحطلبان مشهود است و در صورت عدم بهوحدت رسيدن آنها مطمئنا در آينده اين موضوع بررسي خواهد شد كه آيا اين افراد نميتوانستند اصلاحطلبان را به وحدت برسانند.
وي تاكيد كرد كه اگرچه به وحدت رسيدن اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات رياستجمهوري دهم كار سختي به نظر ميرسد اما اين موضوع انجام شدني است چراكه مجموعه اصلاحطلبان اكنون به اين موضوع رسيدهاند كه بايد منافع ملي را بر منفعت شخصي و حزبي خود ترجيح دهند. جهانگيري با اشاره به احتمال كانديداتوري يكي از چهرههاي شاخص اصلاحطلبي كه اكنون نام آنها به عنوان نامزدهاي انتخابات رياستجمهوري از سوي اصلاحطلبان مطرح است، گفت: در حال حاضر بحث بر سر تعيين مصاديق در انتخابات رياستجمهوري دهم زود است چراكه حداقل در بين اصلاحطلبان بايد ابتدا يك نظام تصميمگيري را تعريف نموده سپس با راي اكثريت نسبت به انتخاب نامزد مورد اجماع تصميم گرفت. اين عضو حزب كارگزارانسازندگي با اشاره به چگونگي تعيين سرنوشت كشور در انتخابات رياستجمهوري دهم و احتمال سوق يافتن سمت سياسي كشور به سوي جريانات مختلف سياسي پيشبيني كرد: در انتخابات آينده حرف، چهره و برنامه يك گروه ميتواند از جمله عوامل جذب راي و گرايش مردم باشد. وي درباره ميزان شانس رئيسجمهور فعلي كشور در كسب راي مردم براي دومينبار متوالي گفت: يكي از شانسهايي كه يك رئيسجمهور در سال چهار سال دوم حاكميتش براي حضور در انتخابات و كسب راي مردم دارد در دست داشتن ابزار دولت است به همين دليل روساي جمهور در صورت حضور در انتخابات توانستهاند براي دومينبار متوالي به عنوان رئيسجمهور انتخاب شوند. وزير صنايع و معادن دولت اصلاحات با برشمردن چند دليل كه شايد منجر به عدمانتخاب دولت نهم از سوي مردم براي بار دوم باشد، يادآوري كرد كه اگر شرايط نابسامان اقتصادي كشور با وجود نفت 147 دلاري همچنان تغييري نيابد شايد مردم ديگر دليلي براي انتخاب مجدد رئيس دولت نهم نبينند. وي با بيان اينكه در سال جاري بهطور حتم منتقدان دولت سوالات بيشتري را نسبت به مسائل جاري جامعه از مسوولان خواهند پرسيد، خاطرنشان كرد: اگر دولت بتواند پاسخ قانعكنندهاي به اين سوالات بدهد ميتواند موفق باشد در غير اين صورت نبايد انتظار پاسخ مثبت دوباره مردم به اين دولت باشيم. جهانگيري در پايان با تاكيد بر اينكه احزاب و جريانات سياسي در سال جاري بايد روشهايي را اتخاذ كنند كه دولت نسبت به عملكرد خود در حوزههاي مختلف پاسخگويي بيشتري داشته باشد، از طفره رفتن و كنار كشيدن دولت در برخي مسائل به جاي پاسخگويي روشن انتقاد كرد.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]