واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مذاكره ايران با آمريكا نياز به واسطه ندارد
سرويس سياسي - اجتماعي: رئيس جمهوري با اعلام اين كه چنانچه قرار باشد مذاكرهاي بين ايران و آمريكا انجام شود به واسطه نيازي نيست، گفت: اگر تشخيص دهيم كه به نفع ملت ايران باشد، با آمريكا مذاكره ميكنيم و در اين زمينه تعارف و پردهپوشي وجود ندارد.
به گزارش خبرنگاران اطلاعات دكتر محمود احمدينژاد ديروز در پايان جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشي پيرامون سفر اميراحمدي به ايران، افزود: اين جاي سئوال از رئيسجمهوري نبود. همه ميتوانند بيايند و بروند. من گفتم كه ميخواهم با بوش گفتگو كنم و اين نياز به واسطه ندارد.
وي خاطرنشان كرد: ما براي همه ايرانيها احترام قائليم و همه آنها حتي ايرانيهاي مخالف دولت مورد حمايت كامل ما هستند.
احمدينژاد گفت: ما نگاه نميكنيم كه طرف كجا ايستاده است، همه محترمند و با آمريكا اگر لازم باشد و به نفع ملت باشد گفتگو ميكنيم و تعارف و زيرآبي نداريم.
وي با بيان اين مطلب كه ما مايليم همه عاقلانه عمل كنند خطاب به خبرنگاران گفت: اين را از من يادگاري داشته باشيد كه هر دولتي در آمريكا روي كار بيايد مجبور به تغيير سياست خارجي خود است و براي نجات خود بايد بيشترين توجه را به داخل آن كشور معطوف كند و براي آنكه در منطقه در حد متعادل خود را حفظ كند نيز بايد به سمت ايران بيايد.
احمدينژاد افزود: به اذعان آنها ايران اكنون ابرقدرت منطقهاي است و اگر صبر كنند جهاني هم ميشود. ايران يك قدرت فرهنگي و نسيمي است كه روح را زنده ميكند. رئيس جمهوري تاكيد كردكه قدرت ايران از تمدن و انسانيت آن است كه جهان را در برميگيرد.
احمدينژاد با اعلام اين كه اكنون صدها هزار نفر از تاجران، صنعتگران، ورزشكاران و مردم آمريكا خواهان سفر به ايران هستند ولي با سختگيري دولت آمريكا مواجهند، گفت: ايرانيهايي هم هستند كه ميخواهند به آمريكا بروند. از نظر ما توسعه روابط ملتها كار درستي است و از هر اقدام و پيشنهادي در اين چارچوب استقبال ميكنيم.
وي افزود: ما هيچ نگراني از توسعه و ارتباط گسترده ميان ملتها از جمله با آمريكا نداريم و از روابط تجاري و اقتصادي و نيز رفت و آمد ورزشكاران و... استقبال ميكنيم چون ملت ما الهامبخش دوستي و برادري است.
رئيس جمهوري درباره مذاكره هستهاي و مساله حضور آمريكا در اين روند گفت: ما با همه مذاكره ميكنيم حال آمريكا ميخواهد بيايد يا نيايد. نه دعوت ميكنيم و نه اگر آمد مانع ميشويم. ما به ويژه براي آمريكا بايد شرط بگذاريم. اگر به مذاكره بيايند بايد برايشان شرط بگذاريم. ما كه براي آنها دعوتنامه سه قبضه نفرستاديم.
احمدينژاد در پاسخ به پرسشي درباره محتواي مقاله اخير دكتر ولايتي و جوسازي رسانههاي غربي مبني بروجود اختلاف در ايران گفت: آقاي ولايتي فرد محترمي است و نظرات خود را بيان كرده است. كمااينكه همه آزادند نظرات شخصي خود را بيان كنند. اما ايشان دخالتي در تصميمگيريهاي هستهاي ندارد.
مسير ديپلماسي و نحوه مديريت آن مشخص بوده و دولت مسئول آن است و پاسخگو هم خواهد بود.
وي با بيان اين كه ملت ايران با تكيه برقانون و موازين بينالمللي بردستيابي به حقوق خود پافشاري ميكند تاكيد كرد: در اين زمينه دليلي براي عقبنشيني وجود ندارد. البته درهاي گفتگو باز است و ما بايد پيششرط بگذاريم، چون به آنها اعتماد نداريم.
رئيس جمهوري با اشاره به اين كه ملت ايران بداند كه اين دولت هيچ امتيازي نميدهد، افزود: انشاءالله در نظام مقدس جمهوري اسلامي امتيازي داده نميشود.
وي در مورد رزمايش اخير سپاه پاسداران و جوسازيهاي مخالفان نظام گفت: آنها خيال كردند با فضاي تهديد ملت ما را تسليم ميكنند. آنها بسته مذاكراتي ارائه دادند و از طرف ديگر تهديد و جوسازي كردند تا ملت ما را بترسانند، اما ديدندكه نيروهاي مسلح ما با يك مانور توخالي بودن اين بادكنك را به اثبات رساندند.
وي با اشاره به اينكه آنها رزمايش ما را مخالف موازين بين المللي اعلام كردهاند، افزود: ظاهرا آنها موازين هستند، ما در خاك خود قدرت بازدارندگيمان را به نمايش گذاشتيم كه اين تنها بخشي از آن قدرت بوده است.
رئيس جمهوري تاكيد كرد: ما تحت تاثير تبليغات قرار نميگيريم و بيجهت دست به كاري نمي زنيم ولي در آينده ميبينند كه قدرت بازدارندگي ما صدها برابر آنچه كه ديدند هست و ما دست هر تهديدكنندهاي را قطع ميكنيم.
وي در بحث تغييرات در دولت اظهارداشت: برخي مسائل بيجهت تابو شده و لازم است اين مساله حل شود و تغيير و تحولات نبايد تاثير جدي در روند كارهاي اجرايي ايجاد كند.
من به عنوان مربي تشخيص ميدهم كه بايد تيم كي تغيير كند تا بهتر نتيجه بگيريم.
وي گفت :معتقدم مناسبات سياسي را نبايد در خدمت به مردم دخالت دهيم. ما اگر به اين نتيجه رسيديم كه بايد كار مهمي انجام شود بايد شروع كنيم. حال اگر يكسال به انتخابات (رياست جمهوري) باقي مانده باشد. دنيا كه در اين يكسال متوقف نميشود.
وي اضافه كرد: در مورد طرح تحول اقتصادي مطالعات در حال نهايي شدن است. با اين كه بستهها تقريبا نهايي بود ولي آن را به بحث گذاشتيم و از نيمه دوم سال كار را آغاز ميكنيم و تلاش هم اين است كه زودتر آغاز شود چون تاخير در آن خسارتبار است.
احمدي نژاد گفت: انتخابات و تغييرات برروي تصميمهاي دولت تاثير ندارد و اين يكي از تابوهاست كه بايد شكسته شود.
احمدينژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات در مورد تورم احتمالي ناشي از اجراي طرح نقدي كردن يارانهها گفت: ما پيشبيني لازم را انجام دادهايم و همه جهات گوناگون آن ديده شده است.
وي افزود: بايد قدرت خريد حداقل 7 دهك جامعه افزايش يابد و با اين روش يكي از عوامل اصلي ساختاري تورم پيوسته را حل خواهيم كرد.
چك پول در انحصار بانك مركزي
مهندس طهماسب مظاهري رئيس كل بانك مركزي نيز در حاشيه جلسه هيات دولت در گفتگو با خبرنگاران در خصوص كمبود چك پول بدليل كمبود نقدينگي بانكها گفت: مجوز ايران چك بانك مركزي 25 ارديبهشت امسال صادر شد اما سه ماه فرصت گذاشته شد تا بانكها نقدينگي لازم را فراهم كنند.
وي افزود: از 25 مرداد بانكها فقط موظفند كه از چك پول بانك مركزي، پول نقد و پول الكترونيكي استفاده كنند.
مظاهري در پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات در مورد مخالفت وزارت كار و امور اجتماعي با اقدام بانك مركزي در ايجاد محدوديت براي تسهيلات زودبازده گفت: رقم تسهيلات بانكي بايد با توان مالي آنها مطابقت داشته باشد بنابراين به بانكها براساس توان آنها اجازه پرداخت تسهيلات داده خواهد شد.
وي افزود: به بانكها اجازه پرداخت تسهيلات داده شده است اما بانكها در توزيع و نظارت بر اعتبارات اعطايي كه در جاي خودش مصرف شود، مسئوليت خواهند داشت.
رئيس بانك مركزي در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار ما كه از وي درباره افزايش توان اعتباردهي بانكها سئوال كرد، گفت: دو اقدام موازي براي افزايش توان اعتباردهي بانكها انجام شده است، يكي ايجاد شرايط مناسب و يكي سري مزايا براي مطالبات معوق افراد كه بتوانند آن را پرداخت كنند و ديگري لايحه 15 هزار ميليارد توماني است كه پس از پايان تعطيلات تابستاني مجلس از سوي دولت ارائه خواهد شد.
رئيس بانك مركزي به تشكيل بازار بين بانكي اشاره كرد و گفت: بازار بين بانكي ابزاري است كه بوسيله آن بانكها ميتوانند به صورت ريالي بين خودشان منابع مالي را تهيه و كمبود اعتبارات خود را برطرف كنند.
كاهش ارزش دلار
ميركاظمي وزير بازرگاني نيز در حاشيه جلسه دولت در خصوص كاهش ارزش دلار در كشور گفت: تاكنون كاهش نرخ دلار انجام نشده است اما اگر نرخ دلار در سطح جهاني با كاهش مواجه شود و در داخل اين كاهش مدنظر قرار نگيرد منجر به كاهش ارزش پول ملي خواهد شد لذا پيشنهاد دولت اين است كه بين كاهش جهاني ارزش دلار و ارزش پول ملي يك رابطه منطقي برقرار شود.
وزير بازرگاني در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در مورد تاثير طرح تحول اقتصادي در افزايش تورم گفت: اثر تورمي اين طرح بستگي به اين دارد كه شما چقدر بخواهيد آزادسازي انجام دهيد. مثلا قيمت بنزين را بخواهيد 500 يا 700 تومان يا قيمت واقعي آن تعيين كنيد.
وي افزود: دولت براي قيمت بنزين، نفت گاز، آب، برق و... فرمولهاي مختلفي را در نظر گرفته كه بعدا اعلام خواهد شد.
ميركاظمي در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار ما كه آيا اين طرح دولت با آزادسازي قيمتها و حذف يارانهها در تناقض نيست؟ گفت: آزادسازي قيمتها قطعا انجام خواهد شد اما اين آزادسازي در چند مرحله عمل ميشود.
وي افزود: طرح آزادسازي قيمتها در دولت تصويب شده و بايد منتظر ماند كه اين آزادسازي در چند مرحله انجام خواهد شد.
ميركاظمي در خصوص برنامههاي وزارت بازرگاني براي ايام ماه مبارك رمضان گفت: علاوه بر اجراي طرح تنظيم بازار ويژه ماه مبارك، براي حقوق بگيران و كارمندان سبد كالايي شامل برنج، روغن، قند و شكر و حبوبات اختصاص خواهد يافت.
تكذيب كشته شدن تعدادي از گروگانها
وزير اطلاعات نيز در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به پرسشي در مورد درست بودن كشته شدن چند تن از گروگانهاي ايراني در پاكستان گفت: ما اطلاع دقيقي از اين موضوع نداريم اما احساس ما اين است كه اين موضوع صحت ندارد.
وي در خصوص پيگيريهاي دولت براي آزادسازي اين گروگانها گفت: از سوي وزارتخانههاي كشور و امور خارجه پيگيريهاي زيادي براي آزادي آنان انجام شده است.
وي در خصوص اقداماتي كه پاكستان بايد در اين خصوص انجام دهد، گفت: پاكستان بايد در خصوص آزادسازي اين گروگانها با دولت ايران همكاري كند كه به نظر من اين كار را انجام خواهد داد.
محسني اژهاي در پاسخ به پرسشي در مورد تلاش آمريكا براي گروگان گرفتن برخي از ديپلماتهاي ايراني، گفت: آمريكاييها بعد از پيروزي انقلاب اسلامي از همه امكانات خود براي ضربه زدن به آن استفاده كردند.
اما موفق نشدند كه البته در ربودن ديپلماتهاي ايراني نيز ناكام خواهند ماند.
رزمايش موفق
به گزارش خبرنگار ما وزير دفاع نيز با بيان اين كه امكانات نظامي به كار گرفته شده در رزمايش پيامبر اعظم ساخته دست متخصصان وزارت دفاع است، افزود: توان دفاعي جمهوري اسلامي ايران در خدمت صلح امنيت و آرامش منطقه است.
سردار مصطفي نجار رزمايش موشكي پيامبر اعظم(ص) را موفقيتآميز خواند و گفت: اين رزمايش نشان داد به رغم تحريمهاي اعمال شده، نيروهاي مسلح قادرند آنچه را كه لازمه توان دفاعي ما است خودشان بسازند.
وزير دفاع در خصوص تبليغات منفي برخي رسانههاي غربي در خصوص رزمايش پيامبر اعظم، گفت: اين شايعات واقعيت ندارد و در واقع دشمنان جمهوري اسلامي ايران اين حرفها را براي شادي دوستان خود ميزنند.
وي تاكيد كرد: آنها ميخواهند با جنگرواني و رسانهاي ارزش اين مانور را كم كنند، لذا شگردهاي مصنوعي را به مانور پيامبر اعظم نسبت ميدهند.
وزير دفاع با بياهميت خواندن تبليغات منفي دشمنان خاطرنشان كرد: مهم اين است كه رزمايش پيامبر اعظم(ص) با موفقيت انجام شد.
تدوين مداليته جديد
وزير امور خارجه اعلام كرد كه گفتگو هاي 29 تير ماه در ژنو در سطح نمايندگان ويژه دو طرف و در چارچوب گفتگوها براي تدوين مداليتي يا برنامه كاري است كه مذاكرات اساسي طرفين را ساماندهي خواهد كرد.
منوچهر متكي وزير خارجه در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره مذاكرات آتي خاويرسولانا و سعيد جليلي افزود: در جريان انجام اين گفتگوها ممكن است دو طرف نمايندگاني را نيز براي تداوم اين روند به يكديگرمعرفي كنند اما اصل انجام اين گفتگوها كه به شكلگيري گفتگوهاي اساسي ميانجامد، در خور توجه است.
وزير خارجه در پاسخ به ديگر سوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه آيا تعاريف جديد از تعليق غني سازي مورد مذاكره خاوير سولانا و سعيد جليلي قرار ميگيرد، گفت: همانطور كه گفتم در جريان اين مذاكرات دو طرف طراحي يك مداليته در چارچوب را مورد مشورت قرار ميدهند كه امي---دواريم دو ط--رف در دورههاي گفتگو كه به ميزان لازم انجام خواهد شد در تدوين چارچوب تعريف شده مورد نظر توفيق يابند و به شرايط و بناهايي كه لازمه تدوين هر مداليتهاي ميباشد، برسند.
وزير خارجه در ادامه سخنانش درباره علت توقف مذاكرات ايران و آمريكا درباره مسائل عراق اظهار داشت: پيش از اين نيز اعلام كردهايم كه تداوم گفتگوها به تغيير رفتارهاي آمريكا از جمله نوع تعامل آنها با مردم عراق بستگي خواهد داشت.
متكي در پاسخ به سوال خبرنگار اطلاعات كه از وي درخصوص وتوي قطعنامه شوراي امنيت عليه زيمبابوه از سوي چين و روسيه بر لزوم يافتن راهكارهاي مورد نظر مردم آن كشور جهت حل مشكلات داخلياش تاكيد كرد.
وزير خارجه افزود: البته شايد مناسب بود كه نامزد مخالفان دولت نيز در دور دوم انتخابات آن كشور شركت ميكرد اما به هر صورت اين موضوع، موضوعي مربوط به خود زيمبابوه است.
ايران مشكلي با توتال ندارد
وزير نفت جمهوري اسلامي ايران با يادآوري اينكه توتال موافقتنامهاي براي پارس ال ان جي در سالهاي قبل امضا كرده بود كه از مدتها قبل اين موافقتنامه به تعليق درآمده است، گفت: برهمين اساس، ايران مشكلي با اين شركت ندارد.
غلامحسين نوذري در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران در مورد پيش بيني آينده بازار نفت كشور گفت: بازار نفت از نظر عرضه شرايط مناسبي دارد و بازار با هيچ كمبود نفتي مواجه نيست.
وي در مورد پيشرفت خط لوله صلح گفت: خط لوله پيشرفت مناسبي دارد و در حال انجام مذاكراتي هستيم و به زودي گروههاي كارشناسي براي تكميل قرارداد نشستي را برگزار خواهند كرد.
وي يكي از موارد مورد اختلاف با طرفهاي پاكستاني و هند را قيمت گاز اعلام كرد و گفت: قيمت اعلام شده گاز براي 5/1 سال پيش بوده، بنابراين اين قرارداد در بخش قيمت نياز به اصلاح دارد.
وي در مورد خوراك زمستاني مجتمعهاي پتروشيمي گفت: خوراك اين مجتمعها گاز و ميعانات گازي است كه وزارت نفت براي تامين آن مشكلي ندارد.
نوذري از افتتاح 6 تا 8 پارس جنوبي تا پايان سال جاري خبر داد و تصريح كرد: از فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي نيز در پاييز امسال حدود 50 ميليون متر مكعب گاز به شبكه ملي گاز كشور تزريق خواهد شد.
تكذيب افزايش شهريه دانشگاه آزاد
وزير علوم نيز در حاشيه جلسه هيات دولت گفت: از سال 84 تاكنون هيچ افزايش شهريهاي مربوط به دانشگاه آزاد در وزارت علوم تاييد نشده است و اگر شهريه اضافهاي از دانشجويان گرفته شده غيرقانوني است.
محمد زاهدي در پاسخ به سوالي درباره وضعيت دانشگاه زنجان و نتيجه پرونده اخلاقي يكي از مسئولان اين دانشگاه هم گفت: منتظر نظر دادستان زنجان هستيم و تاكنون در اين زمينه اقدام قانوني صورت نگرفته است.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]