واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: جلد دوم «فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي» با معرفي تفاسير قرآن منتشر ميشود
گروه ادب: جلد دوم «فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي» با معرفي تفاسير قرآن به سرپرستي «احمد سميعي گيلاني» و «رضا سيدحسيني» توسط انتشارات سروش تا پايان شهريور سال جاري منتشرميشود.
«سيدعلي آلداوود» از اعضاي هيئت علمي فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با توضيحاتي درباره جلد دوم اين اثر بيان كرد: جلد دوم فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي هماكنون در مراحل آخر چاپ قرار دارد و اين فرهنگ تا دوماه ديگر به بازار راه خواهديافت.
او با اشاره به اينكه جلد دوم فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي به حرف «ت» اختصاص دارد تصريح كرد: اين فرهنگ يك فرهنگ الفبايي است و تمام جلد دوم فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي به حرف «ت» اختصاص دارد و همه تفاسير قرآن كه با كلمه تفسير آغاز شدهاند در اين جلد معرفي و توضيح داده شدهاند.
بهگفته اين پژوهشگر 200 جلد از تفاسير قرآن در اين جلد از اين فرهنگ معرفي شده است و باقي تفاسير در حرفهاي مربوط به خود معرفي ميشوند.
آل داوود ادامه داد: اين جلد در 500 صفحه سهستوني خواهد بود و نسبت به دايرةالمعارفهاي ديگر تقريباً 800 صفحه خواهدداشت و توسط انتشارات سروش عرضه ميشود.
او با اشاره به مراحل تأليف جلد سوم اين دايرةالمعارف بيان كرد: تأليف بخش زيادي از مقالات جلد سوم به اتمام رسيده است و بعد از چاپ جلد دوم، بلافاصله كار ويرايش جلد سوم آغاز ميشود.
اين عضو هيئت علمي فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي با انتقاد از سرمايهگذاري اندك در پروژه اين فرهنگنامه ادامه داد: تعداد اعضاي هيئت علمي اين پروژه اندك است و ما نميتوانيم سريعتر كار را پيش ببريم و در هر پروژهاي صاحبان آن دستگاهي كه آن را ايجاد كردهاند بايد در آن سرمايهگذاري بيشتري داشته باشند.
آلداوود در پايان از تأليف سه عنوان از كتابهاي خود به نامهاي «جغرافياي حافظ ابرو» در سه جلد، از سوي انتشارات ميراث مكتوب، تاريخ «قهوه و قهوهخانه در ايران» توسط نشر اميركبير و «شاهنامه هاتفي» خبر داد.
يادآوري ميشود فرهنگ آثار ايراني ـ اسلامي به بررسي امهات آثار مكتوب در ايران پيش و پس از اسلام به زبانهاي فارسي و عربي در تمامي علوم ميپردازد و در دوران معاصر بيشتر علوم انساني را مورد بررسي قرار ميدهد.
در جلد نخست اين مجموعه تعداد 749 مقاله و 5 هزار جلد كتاب معرفي شده و امتياز برجسته آن اين است كه تنها به كتابشناسي اكتفا نميكند و وارد محتواي كتاب ميشود و پژوهشگران به راحتي ميتوانند از مطالب آن به طور كلي بهرهبرداري كنند.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]