واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سلام شيراز/ طنين نواي استاد فخرالديني در پايتخت فرهنگي ايران زمين
به باور برخي از دست اندركاران عرصه هنر، آهنگ و موسيقي زيبا ميتواند روح انسان را به پرواز درآورد و موسيقي استادان و كارشناساني همچون استاد فرهاد فخرالديني از اين ويژگي برخوردار است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، استاد فرهاد فخرالديني رهبراركستر ملي ايران، بيش از چهار دهه است كه استاد و مدرس موسيقي است و قرار است شبهاي ۲۵و ۲۶تيرماه امسال در باغ عفيف آباد شيراز با گروه ۶۰نفري نوازندگان به اجراي برنامه بپردازد.
قطعه موسيقي سلام شيراز كه شعرآن با انديشه سترگ زنده ياد محمد حسين شهريار جان گرفته و آهنگ آن با تفكر بلند استاد فخرالديني نوشته شده است در برنامه اركستر ملي در باغ عفيف آباد شيراز به اجرا در ميآيد.
شماري از دست اندركاران و كارشناسان عرصه هنر و موسيقي استان فارس كه حمايتازموسيقي فاخر و ارزشمند را از عمدهترين دغدغههاي خود در حوزه هنر بيان كردهاند در آستانه حضور اركستر ملي در شيراز در اينباره در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ديدگاههاي خود را بيان كردند.
رييس خانه موسيقي استان فارس گفت:كارارزشمند در زمينه موسيقي از دو بعد درجامعهاثربخشاست، يكي ذائقه شنيداري مردم است كه از اين طريق با اينگونه موسيقي آشنا ميشوند و اين خود طريقي است كه در مقايسه با ساير انواع موسيقي، به يقين سره را از ناسره تشخيص دهند.
شهرام ممتحن بيان داشت: بعد ديگر اين تاثيرگذاري از منظر آموزشي است بدين معناكه اجراي موسيقيفاخرازجمله برنامههاي اركستر موسيقي ملي ايران، برايهنرمنداني كه در زمينه موسيقي فعاليت ميكنند ايجاد انگيزه ميكند و موجب ميشود كه گرايش و اقبال بيشتري به موسيقي ملي و اصيل اين مرز و بوم داشته باشند.
وي بر اين باور است كه از ديگرنتايج مهم اجراي اركسترهاي بزرگ وتخصصي براي علاقه مندان به هنر موسيقي، بخش ساز شناسي است بدين معنا كه برخي از سازهايي كهدراين اركسترها مورداستفاده قرار ميگيرد،در برخي ازشهرستان ها حتي ديده نشده است و بديهي است كه هنرجو و علاقه مندان اين رشته ميتوانند از نزديك با اين سازها آشنا شوند.
ممتحن با اشاره به اينكه حضور اركستر موسيقي ملي ايران در شيراز، براي علاقه مندان به حوزه موسيقي داراي بار آموزشي هم است اظهار داشت: فرهاد فخرالديني به عنوان رهبر اين اركستر اثرهاي ماندگاري در بخش آموزشموسيقي دارد به ويژه دربخش گروه نوازي و حفظ موسيقي ملي ايران اين آثار به خوبي مشهود است.
اين دستاندركارعرصه موسيقي اظهارداشت:اجتناب از ابتذال در مقوله موسيقي نيازمند ارايه آگاهي و اطلاعات لازم به مردم است و در اين مسير، بايد براي كسب نتيجه مناسب و مطلوب به امر آموزش به ويژه از مقاطع ابتدايي و يا پايين تر، مبادرت كرد.
يكي ديگر از دست اندركاران با سابقه عرصه موسيقي در فارس گفت: اصولا هر آنچه در ارتباط با هنر ملي ما باشد ودر اين استان كه خود مهد فرهنگ و ادب است به اجرا درآيد مايه مباهات است.
دكتر سعيد نياكوثري افزود: بطور قطع، اجراي اركستر موسيقي ملي ايران به رهبري فخرالديني كهخود از چهرههاي شاخص موسيقي ملي كشوربه شمار ميآيد تاثير بسزايي در مخاطبان، دوستداران و علاقه مندان به هنر موسيقي خواهد داشت.
يكي از پيشكسوتان تئاتر استان فارس گفت: در يك نگرش كلي،موسيقي و تئاتر جزو هنرهاي بنيادين هر ملتي محسوب ميشود و به همين سبب، رسانه جمعي به ويژه صدا وسيما بايد توجه بيشتري به موسيقي و تئاتر كه هنرملي است داشته باشند.
رحيم هودي اظهار داشت:مناسب تر و شايسته تر اين است كه رسانه ملي از موسيقيهاي ملي و فاخر استفاده كند زيرا با اين حركت از يك سو ميتواند، در را بر روي موسيقيهاي مبتذل ببندد و از سوي ديگر مردم و به ويژه قشر جوان را با موسيقي اصيل آشنا كند.
وي معتقد است: مردم، هميشه از كار خوب در زمينه موسيقي استقبال مناسب و در خور كردهاند و ارايه آثار با ارزش در عرصه موسيقي هيچگاهبدون بيننده نخواهد ماند.
هودي اضافه كرد: بسياري از آثار موسيقيايي كه هم اينك پخش ميشوند نه از شعر مناسب و با مفهوم برخوردار است و نه آهنگ مناسب و زيبا دارد و در حقيقت جزو موسيقي مبتذل به شمار ميآيد.
او، يكي از دلايل مانا شدن برخي از آثار موسيقي را كه از زمانهاي گذشته تا كنون همچنان داراي جاذبه براي مردم است را وزن مناسب شعر و موسيقي آن اثر دانست و بيان داشت: برخورداري يك اثر از اين دو ويژگي موجب ميشود كه آن اثر در اذهان جاودانه شود.
اين پيشكسوت عرصه هنر، افزود: آهنگ زيبا ميتواند روح را پرواز دهد و تصويري زيبا از خود برجاي گذارد چنانكه در گذشته وقتي استاد بنان آهنگي را اجرا ميكرد، به لحاظ غني بودن شعر و آهنگ بسياري جذب آن ميشدند.
هودي از نام آور ديگري از عرصه موسيقي اصيل ايران ياد كرد و چنين گفت:
استاد شجريان وقتي از حافظ ميخواند، فردي كه حتي نميتواند اشعار حافظ را مطالعه كند، روح و جسمش به پرواز درمي آيد.
وي گفت:فراگرفتن موسيقي اصولي و صحيح، زحمت بسيار دارد از همين رو بايد از كودكي،دورههاي مختلف در اين هنر را فراگرفت و باممارست و تمرين بسيار، شايستگي و لياقت حضور در عالم موسيقي و هنر را به دست آورد.
وي بيان كرد: هنگامي كه مردم با شوق وصف ناپذير خود، اجراي يك برنامه موسيقي را تشويق ميكنند، اين شور و شوق را ميتوان صداي دل ناميد مبني بر اينكه موسيقيهاي فاخر و ارزشمند، همواره موثر واقع خواهند شد.
مسوول اداره ادبي و هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس گفت:
يقينا، اجراي برنامه اركستر ملي، بر فضاي فرهنگي به ويژه فرهنگ موسيقيايي اين استان تاثيرگذار خواهد بود و اين امكان را فراهم ميآورد كه مردم با موسيقي فاخر بيشتر آشنا شوند و از سوي ديگر نيز فتح بابي است براي ترغيب هرچه بيشتر جوانان به رويكرد به موسيقي هدفمند.
علي ثابت اضافه كرد: با توجه به اينكه اركستر موسيقي ملي ايران، مجري برنامههاي فاخر موسيقي در كشور است، شايسته تر اين است كه در طول سال، نظير اينگونه اجراهاي فاخر هنري در اين استان تداوم داشته باشد.
او معتقداست: اجراي چنين برنامههاي با كيفيت، موجب ميشود كهسطح توقع و انتظارات مردم براي بهرهمند شدن از اينگونه برنامهها افزايش يابد و از سوي ديگر نيز ذائقه هنري آنان به مرور تغيير مييابد و اين امر منتج به تقاضاي مردم براي اجراي برنامههاي هنري با كيفيت بالا خواهد شد.
اگر چه هريك از زمينههاي هنري بحري است كه تا كنون بسياري از زواياي آن ناشناخته مانده،ليكن مصداق اين زواياي پنهان درباب هنرموسيقيبه سبب اينكه درقياس با ساير هنرها همچون خط، نقاشي و متون نثر و نظم از پيشينه كمتري برخورداراست، بيشتر صادق است كه هنوز جاي غور و تفحص بيشتري دارد.
مدير كل فرهنگ وارشاداسلامي استان فارس در اينباره گفت:اجراي موسيقيهاي فاخر ميتوانداز نظر شنيداري، زمينه انس مردم با موسيقي را فراهم كند و در حقيقت اجراي موسيقي فاخر، نقش مصونيت زايي فرهنگي در جامعه ايفا ميكند.
دكتر منصور طبيعي افزود: اجراي كنسرت موسيقي ملي ايران، ميتواند براي علاقه مندان به ويژه جوانان كه گرايش و اقبال بيشتري بهموسيقيهاي غير فاخر دارند، موثر و مفيد واقع شود.
طبيعي ادامه داد:پيش از اين اينگونه برنامههاي فاخر فرهنگي در تهران به اجرا درميآمد ولي استان فارس قرار است نخستين استان ميزبان برگزاري اركستر ملي موسيقي ايران باشد و اين امرمي تواند تاثير بسيار مطلوبي در زمينههاي متعدد فرهنگي براي اين استان درپي داشته باشد.
وي افزود:اين برنامه ميتواند موجب شود فارس در برنامه ريزيهاي فرهنگي، بيشتر و بهتر مورد عنايت برنامه ريزان فرهنگي قرارگيرد.
اركسترملي موسيقي ايران بهرهبري فرهاد فخرالديني و خوانندگي سالار عقيلي در ۲۵و ۲۶تيرماه ماه امسال، همزمان با تولد مولود كعبه حضرت علي (ع) در دو بخش از ساعت ۲۱در باغ عفيف آباد شيراز،به اجراي برنامه خواهد پرداخت.
اين اركستر متشكل از ۶۰نوازنده از نوازندگان دانش آموخته رشته موسيقي كشور است.
دربخشي از اين برنامه،موسيقي سريال امام علي(ع)ودربخشهاي ديگر برنامه، موسيقي ويژه شيراز تحت عنوان سلام شيراز بر اساس سرودهاي از استاد شهريار كه دروصف شيرازسروده است و همچنين برنامه رنگ بيات شيراز كه برگرفته از موسيقي محلي شيراز است اجرا خواهد شد.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس بيان كرد: براي هر شب اجراي اركستر موسيقي ملي ايران، پنج هزار نفر از علاقه مندان ميتوانند از اين برنامه فرهنگي استفاده كنند.
فرهاد فخرالديني از نوازندگان كشوراست كه درسابقه كاري وي آثاري همچون موسيقي سريالهاي امام علي (ع)، سربداران، ابن سينا، كيف انگليسي، ملاصدرا و شهريار، ثبت شده است.
استاد فخرالديني همچنين آهنگسازي فيلمهاي شوهر آهو خانم (داود ملاپور - (۱۳۴۷كمال الملك (علي حاتمي - (۱۳۶۳روزهاي انتظار (اصغر هاشمي - (۱۳۶۵ بوعلي سينا (كيهان رهگذار - (۱۳۶۶گزارش يك قتل (محمدعلي نجفي - (۱۳۶۵ پرستار شب (محمدعلي نجفي - (۱۳۶۶روز با شكوه (كيانوش عياري - (۱۳۶۷ جستجوگر (محمد متوسلاني - (۱۳۶۸ساوالان (يدالله صمدي - (۱۳۶۸آپارتمان شماره ۱۳)يدالله صمدي - (۱۳۶۹ملك خاتون (حسن محمدزاده - (۱۳۶۹قرق (احمد هاشمي - (۱۳۷۰زندان ديو (حسن محمدزاده - (۱۳۷۱دمرل (يدالله صمدي - (۱۳۷۲آدم برفي (داود ميرباقري - (۱۳۷۳مسافر ري (داودميرباقري - (۱۳۷۹ وعده ديدار (جمال شورجه - (۱۳۸۲را در كارنامه هنري خود دارد.
وي همچنين برنده لوح زرين بهترين موسيقي متن(پرستار شب) دوره ۶جشنواره فيلم فجر سال ۱۳۶۶كانديد سيمرغ بلورين بهترين موسيقي متن (ساوالان) دوره ۸جشنواره فيلم فجر - سال ۱۳۶۸كانديد سيمرغ بلورين بهترين موسيقي متن (آپارتمان شماره (۱۳دوره ۹جشنواره فيلم فجر - سال ۱۳۶۹برنده لوح زرين بهترين موسيقي متن (گزارش يك قتل) دوره ۵جشنواره فيلم فجر - سال ۱۳۶۵ است .
سالار عقيلي از خوانندگان رسمي كنسرت موسيقي ملي ايران است كه اين گروه موسيقي را همراهي ميكند.ك/۴
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]