واضح آرشیو وب فارسی:فارس: زارعپور خبر داد ارائه كارت هوشمند رايگان خريد محصولات ديجيتال به دانشآموزان و دانشجويان
خبرگزاري فارس: رئيس دومين جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال گفت: كارت هوشمند رايگان خريد محصولات ديجيتال به دانشآموزان و دانشجويان ارائه ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، عيسي زارع پور در نشست خبري دومين جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال در رابطه با كارتهاي هوشمندي كه قرار است به عنوان يارانه در اختيار مصرفكنندگان قرار گيرد، گفت: سال گذشته بنهاي خريد ديجيتال با هدف حمايت از مصرف كننده، يارانهاي بود كه براي خريد ارائه ميشد و امسال نيز در قالب كارتهاي هوشمند اين هدف را دنبال ميكنيم.
وي اضافه كرد: اين كار در راستاي هدفمند كردن يارانههاي حوزه فرهنگ انجام ميشود كه به عنوان نقطه شروع ارائه اين كارتهاي هوشمند را خواهيم داشت.
زارعپور گفت: به منظور حمايت از حقوق پديدآورندگان 5 ماه است كه كار اعطاي شناسنامه به نرمافزارها را آغاز كرديم و از ماه آتي نيز اعطاي مجوز به مؤسسات فرهنگي ديجيتال را آغاز خواهيم كرد و از اين پس فعالان مؤسساتي كه ثبت شوند ميتوانند در قالب مؤسسات فرهنگي كار كنند و از امتيازاتي كه از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد به اين مؤسسات تعلق ميگيرد استفاده كنند.
وي اضافه كرد: در برپايي جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال صدا و سيما، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با ما همكاري كردند و وزارت آموزش و پرورش نيز با توجه به اينكه عمده مخاطبان در اين نمايشگاه از حوزه جوانان و نوجوانان هستند قول داده كه حضور پررنگي را در نمايشگاه داده باشد.
زارعپور گفت: سياست ما در برگزاري نمايشگاه يك نگاه عمومي است و تخصصي صرف به آن نگاه نميكنيم و اين حوزه پتانسيل زيادي براي فرهنگسازي دارد، لذا از هر كسي كه پيشنهادي در اين برنامه كلان داشته باشد استقبال ميكنيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه براي حمايت از اين توليدات در عرصه رسانههاي ديجيتال تاكنون چه اقدامي كردهايد، گفت: ما دنبال اين هستيم كه فرايند توليد تا مصرف در اين فضا را زير چتر حمايت بگيريم يعني توليد، عرضه، تكثير، تبليغ و همچنين خريد توسط مصرف كننده اين زنجيره را شناسايي كردهايم و برنامه ما اين است كه اين زنجيره را حمايت كنيم.
زارعپور اضافه كرد: در اين راستا كارتهاي هوشمند از طريق مدارس و دانشگاهها در اختيار دانشجويان و دانشآموزان به منظور خريد از نمايشگاه قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: هدف ما اين است كه عمده يارانهها را به سمت مصرفكننده سوق دهيم. همچنين در تدارك شبكه ويژهاي هستيم كه تمام مراكز ديجيتال كه از وزارت ارشاد مجوز دارند و محصولاتش در راستاي اهداف وزارت است يارانه بگيرند.
زارع پور در توضيح اين پرسش كه در رابطه با گيمنتها وزارت ارشاد كارگروهي را مسئول رسيدگي كرده است اما تاكنون نتيجهاي به شوراي انقلاب فرهنگي اعلام نشده است، گفت: رسيدگي به اين موضوع مأموريت مشترك ما و معاونت فرهنگي سينمايي است و از قريب به دو سال پيش به وزارت فرهنگ سپرده شده است و هماكنون ساختار و بودجه آن شكل گرفته و امسال براي اولين بار در قانون بودجه گنجانده شده كه حدود 2 ميليارد تومان بودجه براي اين بحث پيشبيني شده است.
وي گفت: اميدواريم امسال در راستاي كمك به اين عرصه قدم برداريم كما اينكه در اين دو سال كارهاي خوبي انجام شده است. به طوري كه سال گذشته حدود 70 بازي رايانهاي در جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال شركت كرده بودند.
زارعپور افزود: ما پتانسيلهاي زيادي در عرصه توليدات رسانههاي ديجيتال داريم كه يكي از اهداف برگزاري اين نمايشگاه نيز شناسايي استعدادها و جريانسازي براي توليد محتواي بازيهاي ديجيتال است.
وي در خصوص نظارت بر بازيهاي رايانهاي گفت: فعاليتهايي در اين خصوص انجام شده و اميدواريم در آيندهاي نزديك جمعبنديهاي صورت بگيرد و برنامههايي را كه در اين زمينه داريم در يكي دو ماه گذشته اجرايي شود.
زارعپور در پاسخ به اين پرسش كه شرط اصلي حضور نرمافزارهاي رايانهاي در نمايشگاه داشتن مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است چه قوانيني براي حضور اين نرمافزارها وجود دارد آيا اين قوانين مانند مسائلي است كه براي مجوز كتاب وجود دارد، اظهار داشت: ما دنبال ساماندهي فضاي رسانههاي ديجيتال هستيم. در آمريكا مركزي به نام ESRB وجود دارد كه رتبهبندي بازيهاي ديجيتالي را انجام ميدهد و بازيها را براساس سن مصرف كننده رتبهبندي ميكند اما در كشور ما اين رتبهبندي هنوز صورت نگرفته است و مشاهده ميكنيم كه بازي كه مربوط به سن بالغين است در دست كودك 5 -6 ساله قرار دارد و ما درصدد ساماندهي فضاي موجوديم.
وي اضافه كرد: قطعا ما در اين رابطه يعني دادن مجوز به نرمافزارها نيم نگاهي به تجربه دوستان در وزارتخانه ارشاد در اعطاي مجوز داريم و در عين حال سعي كرديم كه حالت اعتدال و ميانهوري را حفظ كنيم.
زارعپور در پاسخ به اين پرسش كه سال گذشته نويد داده بوديد كه اين نمايشگاه بينالمللي برگزار ميشود كه اين كار انجام نشد آيا وزارتخانه از اينكه نمايشگاه را بينالمللي برگزار كند ابايي دارد و قصد نداريد نمايشگاه را بينالمللي برگزار كنيد، گفت: منعي براي حضور كشورهاي ديگر در نمايشگاه نداريم و حتي پيگيري براي شركت كشورهاي مسلمان شده است و موضوع بينالمللي نمايشگاه را در برنامه كاري خود داريم.
وي ادامه داد: ما اين عرصه را به عنوان يك فرصت براي تبيين فرصتها و چالشها ميدانيم و همچنين اين فضا را به منظور آموزش و فرهنگسازي براي خانوادهها مغتنم مي شماريم.
زارعپور اضافه كرد: سعي ما بر اين است كه فضاي نمايشگاه را خانوادگي كنيم و بسياري از خانوادهها را در اين نمايشگاه با ابعاد و فرصتهاي رسانههاي ديجيتال آشنا كنيم و همچنين كساني را كه بدون آشنايي با چالشها در اين فضا غوطهور شدهاند آگاه كنيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه مردم چگونه بايد از يارانههاي خريد ديجيتال استفاده كنند، گفت: براي اولين بار ما در نمايشگاه وزارت فرهنگ اين كار را انجام داديم و امسال دنبال اين هستيم كه اين يارانه را به صورت كارت هوشمند ارائه دهيم. البته مركز توسعه فناوري اطلاعات هيچ اعتباري را براي اين قضيه در اختيار ندارد و ما صرفا بخشي از اعتباراتمان را براي اينكه مصرف كننده در نمايشگاه حاضر شده و با فضاي رسانههاي ديجيتال آشنا شود از محل ديگر فعاليتهايمان به اين امر اختصاص دادهايم.
وي تأكيد كرد: بديهي است كه با بين 500 تا يك ميليارد تومان اعتبار نميتوان كار قابل توجهي در اين راستا كرد و هنوز تا جايي كه اين قضيه جايگاه خود را پيدا كند راه زيادي داريم.
زارعپور در رابطه با داوري جشنواره در سال گذشته گفت: كار داوري پارسال كم نظير بود و 34 كارگروه داوري تشكيل شده بود كه امر داوري جشنواره را انجام دادند اما طبيعي است از آنجايي كه نمايشگاه براي اولين بار برگزار شده بود معضلاتي وجود داشته باشد ولي امسال كار برگها تقويت شدند و در معرض عمومي هستند و قطعا دنبال اين موضوع هستيم كه ارزيابيها را بالا ببريم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه سال گذشته در نمايشگاه سيديهاي هكر پيشرفته به فروش ميرفته است آيا امسال تدبيري براي اين موضوع انديشيده شده، گفت: در نمايشگاه پارسال چون اولين بار بود و ميخواستيم حضور حداكثري مخاطبان را داشته باشيم سعي كرديم از همه گروههايي كه تقاضاي شركت داشتند استقبال كنيم اما امسال فضاي توليدكننده را از عرضه كنندهها جدا ميكنيم و تنها شركتهايي كه خود چند بازي را توليد كرده باشند را در نمايشگاه شركت خواهيم داد.
زارعپور اظهار كرد: 5 ماه است كه اجراي قانون كپيرايت را آغاز كرديم و محصولات را با تعامل با شوراي انفورماتيك ثبت ميكنيم هماكنون براي محصولات ديجيتال گواهي ثبت صادر ميشود و هر هفته تعدادي از نرمافزارها گواهي ثبت ميگيرند.
زارعپور تأكيد كرد: در تعامل با ساير دستگاه ها دنبال اين قضيه هستيم كه يك تاريخ را اعلام كنيم كه از آن تاريخ به بعد از آن عرضه و توليد محصولات شناسنامه دار و داراي گواهي ثبت توسط پديدآورنده اجازه تكثير داشته باشد و فضاي عرضه رسانههاي ديجيتال را نظاممند كند و عرضه محصول ديجيتال بدون شناسنامه ممنوع شود.
وي افزود: كپيرايت يك امر مضموم است و با كپي كردن حقوق پديدآورنده نقض ميشود ما به دنبال نظاممند كردن و فرهنگسازي در اين عرصه هستيم و گامهايي را در اين عرصه برداشتهايم و اميدواريم تا پايان امسال اين اتفاق بيفتد و تمام حلقههاي توليد تا عرضه نرمافزارهاي ديجيتال را نظاممند كنديم.
زارعپور در پاسخ به اين پرسش كه وقتي عنوان ميكنيد كه حمايتها از نرمافزارهاي ديجيتالي كه همگام با اهداف نظام توليد شده باشد صورت ميگيرد به اين معني است كه ميتواند حمايت از طيفي را در بر بگيرد يا نگيرد، گفت: ما راهبردهاي محتوايي وزارت فرهنگ را ميثاقي براي فعاليتهايي حمايت قرار دادهايم كه تمام حوزههاي فرهنگي را در بر ميگيرد و سعي كرديم تجربيات ساير حوزهها را با توجه به پيچيدگي اين حوزه دنبال كنيم و اين بحث نياز به كار كارشناسي عميق دارد.
وي تأكيد كرد: حتما از اين به بعد جايگاه سالانه برگزاري نمايشگاه و جشنواره ملي رسانههاي ديجيتال در مهر ماه به صورت رسمي خواهد بود.
زارعپور در خصوص حمايتهاي ارشاد از سايتهاي ثبت شده گفت: در آئيننامه ساماندهي سايتهاي اينترنتي مصوبه هيئت وزيران مزاياي ثبت آمده است و اگر سايتي مرتكب تخلفي شود در صورتي كه ثبت شده باشد به آن تذكر ميدهند و اگر ثبت نشده باشد به كميته مصاديق معرفي شده و فيلتر ميشود.
وي در پاسخ اين پرسش كه سهم پژوهش در نمايشگاه و جشنواره ملي رسانههاي ديجيتال چه قدر است و آيا بايد حتمال محصول فيزيكي داشته باشيم تا بتوانيم در نمايشگاه شركت كنيم، گفت: ما قريب به 100 نمايشگاه و كارگاه در اين حوزه پيشبيني كردهايم كه در حوزه پژوهش ارائه آثار خواهيم داشت. همچنين به دنبال اين قضيه هستيم كه يك نمايشگاه سراسري در حوزه پژوهش در اين عرصه برگزار كنيم.
زارعپور اضافه كرد: به دنبال جريانسازي در عرصه پژوهش هستيم و فضا در اين عرصه براي پژوهشگران باز است تا پژوهشهاي خود را به آدرس سايت ارسال كنند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ابلاغيهاي از وزارتخانه مبني بر برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي در مصلي شده است، گفت: محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي براي نمايشگاههاي بزرگ است و مصلي فضاي بسيار خوب و فرهنگي دارد و در آن كمتر نياز به فضاسازي براي برگزاري نمايشگاه داريم در صورتي كه در نمايشگاه بينالمللي بايد هزينه زيادي كنيم.
زارعپور با اشاره به اينكه سال پيش محدوديت زماني داشتيم كه امسال با برگزاري نمايشگاه در مصلي اين محدوديت را نداريم، اضافه كرد: سياست كلي وزارت فرهنگ اين است كه اين نمايشگاه در مصلي كه مكاني فرهنگي است برگزار شود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه پيشبيني از تعداد شركت هايي كه در نمايشگاه حاضر ميشوند چقدر است، گفت: پارسال 3 هزار نفر شخصيت حقيقي و حقوقي در نمايشگاه شركت كردند كه بيش از 2500 نفر حقوقي بودند و كمتر در نمايشگاه حضور يافتند اما امسال برنامهمان اين است كه تمهيدات لازم براي شركت اشخاص حقوقي را در نمايشگاه فراهم كنيم.
زارعپور در مورد حمايت از بازيهاي رايانهاي ساخته شده به زبان فارسي گفت: در بنياد بازيهاي رايانهاي برنامه ويژهاي را براي حمايت از آثار توليد شده داخلي تدارك ديدهايم و اميدواريم برنامههايي كه در بنياد طراحي شده براي توليدات داخلي اجرايي شود.
وي اضافه كرد: پارسال تعداد زيادي از بازي رايانهاي « پايان معصوميت »را خريداري و توزيع كرديم و در مورد بازي رايانهاي «لطفعلي خان» نيز اقدامات حمايتي انجام شده و به دنبال تبليغ ، ترويج و كمك به توليد محصولات فاخر در عرصه بازيهاي رايانهاي هستيم.
مهدي صرامي دبير ساماندهي سايتها و خبرگزاريهاي غير دولتي نيز در اين نشست در خصوص چگونگي حمايت از سايتهاي اينترنتي ثبت شده از سوي وزارت ارشاد گفت: آييننامه ساماندهي پايگاههاي اينترنتي دو سال است كه به تصويب رسيده و سايتهايي كه ثبتنام ميكنند روند رو به رشدي دارند؛ در اين نمايشگاه نيز شرايط شركت سايتهاي ثبت شده فراهم است و سايتها براي ثبت تنها بايد به سايت مركز مراجعه كنند و آدرس خود را ثبت كنند. زيرا تا زماني كه مشخص نباشد مسئوليت يك سايت با كيست امكان حمايت از آن را نداريم و ساز و كار لازم براي اينكه آن سايت در دسترس مردم قرار بگيرد وجود نخواهد داشت.
وي با تاكيد بر اينكه تنها سايتهاي ثبت شده مورد حمايت قرار خواهند گرفت گفت: سايتهايي نيز كه در نمايشگاه حائز رتبه برتر شوند مورد حمايت بخش ساماندهي سايتها و خبرگزاريهاي دولتي قرار خواهند گرفت.
صرامي اضافه كرد: آمار رسمي و مشخصي از سايتهاي اينترنتي ثبت شده در كشور وجود ندارد.
انتهاي پيام/ز
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]