واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جعفري جلوه :سهم سينما از صادرات غيرنفتي / كالاهاي فرهنگي صادراتي جايزه ميگيرند
تفاهمنامه همكاري معاونت سينمايي وزارت ارشاد با مركز توسعه تجارت ايران و مركز ملي فرش ايران صبح امروز يكشنبه 23 تيرماه با حضور مديران اين سه مركز و نمايندگان رسانههاي گروهي به امضا رسيد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي اين نشست مهدي حقيقي مسئول دبيرخانه تفاهمات بينبخشي معاونت سينمايي وزارت ارشاد گفت: حدود يكسال است موضوع تفاهمنامه و ارتباط سينما با دستگاههاي بازرگاني مورد توجه قرار گرفته و بسيار خوشحاليم در موضوع بحث صادرات غيرنفتي و ارتباط اين مجموعه با سينما فعاليتهايي انجام شده است. اين مجموعه ميتواند با در خدمت گرفتن سينما ما را در بازار بينالمللي به عنوان يك كشور قدرتمند مطرح كند.
وي در ادامه افزود: امروز در اين نشست مركز گسترش سينماي مستند و تجربي با مجموعه وزارت بازرگاني، مركز ملي فرش و سازمان توسعه تجارت تفاهمنامهاي در اين زمينه براي توليدات سينمايي اعم از كوتاه، مستند، بلند و انيمشمن به امضا رساند. ما براي برقراري اين ارتباط از حضور منوچهر محمدي بهره برديم و جا دارد از ايشان تشكر كنيم.
پس از خواندن متن تفاهمنامه، مهندس محمدرضا جعفري جلوه معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: اين ايام با توجه به نزديكي ولادت باسعادت امام علي (ع) و ماه رجب ايامي پربركت است. در اين نشست به صورت نمادين پيوند ميان دو حوزه سينما و صنعت و تجارت بسته ميشود و اميدواريم به بركت اين ايام قدمي موثر در جهت تعامل بيشتر طرفين برداريم كه از نيازهاي اصلي در جهت توسعه و پيشرفت همهجانبه است.
وي ادامه داد: اين اتفاق با چنين حركتهايي و شناخت مسئوليتها در عرصههاي گوناگون ميسر ميشود. در ديدار بسيار موثر مقام معظم رهبري با فيلمسازان ايشان در بيانات ظريف و دقيق خود به اين رابطه اشاره كردند. وقتي محصول يك سينماگر مورد ارزيابي قرار ميگيرد و فراز و فرودهايش ديده ميشود بايد ديد مجموعه عناصري كه در اين عرصه انجام وظيفه ميكنند آيا نقش خود را به خوبي انجام دادهاند؟ آيا مجموعه كساني كه ميبايست مسير را هموار ميكردند، نقش خود را ايفا كردهاند؟
معاون سينمايي وزير ارشاد افزود: وقتي صنعت، تجارت و كشاورزي هر كدام به عنوان يكي از فعاليتهاي مهم كشور از سينما انتظار نقشآفريني و نقشپذير كردن مردم را دارند كه البته انتظاري بجاست و وقتي كليد رشد و توسعه كشور در دست سينماگران قرار دارد، يعني كاري بزرگ بر عهده سينماست. سينما ميتواند با پديد آوردن فضاي حركت و افزايش خواست و ميل مخاطبان خود در سطوح مختلف اين كار را انجام دهد. سينما ميتواند ايجاد جهتگيري و مسير كند.
جعفري جلوه خاطرنشان ساخت: براي اينكه سينماگر را در اين راستا به عمل بكشانيم نيازمند حمايتيم. ما هميشه در نشناختن نقش مطالبهكنندگان از سينما ضعف داريم. آنها نقش خود را در اين زمينه نميشناسند. بايد به اين بخش از گذشته دور توجه ميشد تا رابطه متقابل نيز تعريف شود. در اين صورت است كه تاثيرگذاري سينماگران در يك جامعه رو به رشد و پويا محقق شده است. اين همان اقدامي بود كه به سهم خود كوشيديم در معاونت سينمايي آن را به وجود آوريم.
معاون وزير ارشاد با اشاره به تنظيم و تدوين كتاب "طرحي براي اكنون" توسط معاونت سينمايي گفت: ما براي شناخت و مطالبه طرح وسيعي از دستگاههاي مختلف از سينما دست به تنظيم و تدوين كتاب "طرحي براي اكنون" زديم كه به دستگاههاي مختلف تقديم خواهد شد. در همين زمينه معاونت سينمايي دبيرخانهاي براي محقق كردن اين حركت دايره كرده است.
وي افزود: عزيزان در وزارت بازرگاني و مركز فرش ايران اقدامات اجرايي را دنبال كردند. اين پيشگامي گوياي فردايي روشن است. امروز توفيق داريم در جهت ارتباط بين سينما و اين نهادها توافقنامهاي به ثبت برسانيم. ما پس از اين در نسبت سينما و فعاليتهاي بيشمار كشور رابطه مستحكم خواهيم داشت و اميدواريم بتوانيم از اين طريق نگاه سينماگران را به اين عرصه سوق دهيم و حركتي رو به رشد را براي صادرات فراهم كنيم.
جعفري جلوه در پايان سخنان خود گفت: يكي از نكات قابل اعتنا حمايت از صاردات كالاهاي فرهنگي به عنوان اقلام غيرنفتي است. با توجه به اينكه سينماي ايران در داخل منطقه و در سطح بينالملل جايگاهي خوب دارد و مخاطبان نيز نياز بسيار جدي به آن دارند، بايد بر بخش ضعف صادارت كالاهاي فرهنگي غلبه و با تشكيل سامانهاي از آن به عنوان صادرات جدي ياد كنيم.
مهدي غضنفري رئيس سازمان توسعه تجارت ايران در ادامه اين نشست گفت: جا دارد ابتدا از زحمات مرتضي فرجي رئيس مركز ملي فرش ايران، مهندس جعفري جلوه، محمد آفريده و منوچهر محمدي براي ايجاد اين تفاهمنامه تشكر و قدرداني كنم. روز 29 مهرماه روز ملي صادرات است. سال گذشته ما در اين تاريخ راديو تجارت را با كمك معاونت صدا افتتاح كرديم. يكي از آرزوهاي ما در كنار اين برنامه راديويي ايجاد يك كار تصويري بود.
وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در زمينه تجارت غيرنفتي گفت: ايشان در اين زمينه عنوان كردند آرزوي ما اين است روزي در چاههاي نفت بسته شود تا اقتصاد بدون تكيه بر نفت را تجربه كنيم. آيا ما به اين امر نزديك شديم؟ اگر بخواهيم اقتصاد را بر مبناي صادرات غيرنفتي بگذاريم چقدر بايد صادر كنيم؟ ما راهي طولاني در اين عرصه داريم و در حال حاضر از نظر تجارت از تركيه، امارات و عربستان نيز پائينتريم. با اين وجود چگونه ميتوانيم به سند چشمانداز 1404 پايبند باشيم؟
غضنفري هنر را يكي از موثرترين ابزار دانست و ادامه داد: ما براي اين كار به هنر روي آورديم. هنر نافذترين و اثربخشترين ابزار براي تغيير نقش است. ما تهاجم فرهنگي را جدي گرفته و از هنرمندان خواستهايم با توليد اثر در اين زمينه قدمهايي بردارند. اما به تهاجمي كه به سمت بازارها ميشود توجه نكردهايم. چرا بايد لوازم چيني بازار ايران را پر كرده باشد؟ چقدر هنرمندان ما در اين راه شيوه مصرف را اصلاح كردهاند؟ ما انتظار داريم از طريق هنر استفاده از كالاي ايراني به مردم توصيه شود.
وي خاطرنشان ساخت: ما انتظار داريم هنر كمك كند تا ما يك اجتماع برونگرا داشته باشيم. ما نيازمند افرادي با نگاه و اقتصاد برونگرا هستيم. چقدر سينما براي توجه به اين موضوع كارهايي انجام داده است؟ متاسفانه جواب اين سئوال بسيار محدود است. در حوزه فرش كارهاي خوبي صورت گرفته است. اما درباره اقلام ديگر هيچ فعاليتي انجام نشده است. بايد يك جريان دوسويه از طريق هنرمندان به وجود آيد.
رئيس سازمان توسعه تجارت با توجه به درخواست جعفري جلوه گفت: ما در پاسخ به درخواست ايشان براي صاردات كالاهاي فرهنگي جايزه تعيين كرده و حاضريم به هر كالاي فرهنگي صادراتي جايزه بدهيم. سال 84 ما به 12 درصد از ارزش هنري كه در سطح جهاني فروخته شده جايزه داديم. سال 85 حدود 10 درصد و سال 86 هشت درصد اختصاص داديم. ما معتقديم اين صادارت ميتواند در صدر قرار گيرد. اما متاسفانه مجموعههاي هنري يا از اين جايزه بيخبرند يا ما را لايق نميدانند.
در پايان اين نشست مرتضي فرجي رئيس مركز ملي فرش ايران گفت: ما در راستاي پيام رهبر معظم انقلاب در ديدار با سينماگران مبني بر اينكه سينما ميتواند در حل مسائل و مشكلات ملي موثر باشد و منجر به رشد و توسعه شود، اين اقدام را انجام داديم. همانطور كه ميدانيد اولين حركت در اين زمينه توليد 15 فيلم با همكاري موزه فرش و بنياد سينمايي فارابي فارابي بود. در مرحله دوم توافقنامه با شبكه سوم سيما براي توليد سه فيلم بود كه يكي از آنها هم اكنون در حال پخش است.
وي با اشاره به امضاء تفاهمنامه همكاري سينما و تجارت عنوان كرد: اين سومين فعاليت مشترك مركز با معاونت سينمايي و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي براي توليد آثار سينمايي است. ما از هنرمندان براي توليدات ملي با چنين حركتهايي بهره ميگيريم و با حمايت از آنها دست به توليد آثاري ميزنيم كه بتوانيم توليدات ملي را به نمايش بگذاريم. اين موضوع فرهنگ ملي را ترويج ميدهد و موجب بهبود صادارت در كشور ميشود.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]