واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نگاه به پيشباز شمشير بازى المپيك پكنچين در پى شكستن استيلاى اروپا
منبع: China Daily
چين اميدوار است در رقابتهاى شمشيربازى المپيك ۲۰۰۸ سلطه اى را كه اروپايى ها همواره بر اين رشته داشته اند، تضعيف كند و به پيروزى هاى جالبى برسد و امتيازات پرشمار ميزبانى اين پيكارها در شهر پكن كمك قابل توجهى به آنها در اين راه است.
از دهه ۱۹۶۰ به بعد، فرانسوى ها، ايتاليايى ها، مجارى ها و همچنين روسها به گونه اى بر شمشيربازى حكم رانده و مدال هاى پرشمار آن را در بازيهاى المپيك هم درو كرده اند، اما چين چهار سال پيش در آتن خبرساز و برنده ۳ مدال نقره شد و اگر جنجال و اختلاف سليقه و برخى مسائل در نبرد فينال فلوره تيمى مردان در آن رقابتها حادث نمى شد، به جاى نقره به طلاى آن رشته مى رسيد و چنان مدالى را از چنگ ايتاليا بيرون مى كشيد و امروز فرض اين است تيمى كه دور از خاك خود آن گونه به پاى بزرگان پيچيد لابد مى تواند در يك ميدان ولو بزرگ خانگى از آن نيز فراتر رود و به چند مدال طلا دست يابد.
* نماد سرسختى
يك نماد سرسختى و توفيق شمشيربازى چين در آن رقابتها، وانگ لى بود. اين شمشيرباز شجاع چينى بدون اين كه از قبل شناخته شده باشد، در رقابت هاى اپه انفرادى مردان به مدال نقره رسيد و همه را متحير كرد و براى اين كه نشان بدهد اين يك اتفاق نبوده است، دو سال بعد از آن تاريخ در مسابقات شمشيربازى قهرمانى جهان به مدال طلاى همان رشته رسيد. امروز كه چينى ها تحت نظر يك مربى فرانسوى همچون كريستين بوئر براى المپيك بيست و نهم تمرين مى كنند، همين شمشيرباز (وانگ لى) از اميدهاى بزرگ اين كشور به حساب مى آيد و شايد او بتواند طلسم طلا نگرفتن ورزشكاران كشورش در رشته شمشيربازى المپيك را بشكند و چينى ها به جز او به جون ژو متخصص رشته سابر هم چشم دارند. اضافه برآن تيم هاى فلوره تيمى مردان و زنان چين نيز از اميدداران فتح اين رشته ها در پكن هستند. البته چين در زمينه كسب طلا در المپيك ها بى سابقه هم نيست و تك مدال زرين اش را در سال ۱۹۸۴ و در المپيك لس آنجلس توسط لوان جوجى كسب كرد ولى آن سال زمان تحريم آن رقابتها توسط بسيارى از كشورهاى شرقى بود. به واقع قدرت نمايى چين در شمشيربازى طى ادوار اخير بازى هاى المپيك از حدتصاحب مدال هاى نقره و برنز فراتر نرفته و ثمرى بالاتر از آن نداشته است. در المپيك سيدنى هم كه ۸ سال پيش برگزار شد ، چين به دو نقره و ۳ برنز رسيد تا باز از سكوى اول دور بماند.
* خوش شانس باشى!
اين بار هم كه قرار است چين با بهره گيرى از مزاياى ميزبانى به ارقام و آمارى ديده نشده دست يابد، باز اين كشور آسوده نخواهد بود و توپ اروپايى ها باز هم پر است. در ماه آوريل (فروردين) امسال، تورنمنتى تحت عنوان «خوش شانس باشى، پكن» برگزار شد كه يك نوع بررسى اوضاع و كسب آمادگى براى ميدان بزرگتر المپيك بود و در آن ميدان ايتاليا يكى از قدرت هاى سنتى اين رشته مدال هاى طلاى انفرادى و تيمى را در هر دو قسمت فلوره تيمى و انفرادى كسب كرد و در اپه تيمى زنان هم فرانسه در صدر نشست. در آن پيكارها لورا فله سل كولوويچ فرانسوى كه پيشينه كسب دو طلاى المپيك را دارد، يك بار ديگر خوب ظاهر شد و وعده داد كه در پكن هم مى تواند يكى از مدعيان جدى باشد. بنجامين كليب رينك از آلمان كه دارنده مدال برنز جوانان جهان است، نيز درست در موقع مقتضى ودر فاصله كمى تا شروع المپيك پكن به فرم عالى رسيده است و مى تواند روى سكوى المپيك بايستد و والن تينا و زالى كهنه كار در صورت كسب يك موفقيت تازه در پكن بر سرمايه المپيكى خود كه مشتمل بر ۴ مدال زرين مى شود، خواهد افزود و در آن صورت به يكى از موفق ترين ايتاليايى ها در رقابت هاى المپيك بدل خواهد شد.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]