واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: الهام؛ مذاكره براي پيشبرد مذاكرات است
گروه سياسي ؛كنفرانس مطبوعاتي سخنگوي دولت اين هفته نيز مانند جلسه پيش به تاكيد الهام بر عدم تغيير موضع هسته يي ايران گذشت. الهام روز گذشته و در واكنش به سوالاتي كه به صراحت از وي مي خواستند درباره برخي اخبار مبني بر احتمال پذيرش تعليق شش هفته يي از سوي ايران توضيح روشن ارائه كند، صحت اخبار را زير سوال برد و تاكيد كرد هيچ پيش شرطي براي مذاكرات تعيين نشده و گفت وگوهاي آتي ايران و 1«5 نيز تنها در قالب مذاكره براي مذاكره خواهد بود؛ «در مذاكرات، ما پيش شرطي را قبول نكرديم و اگر قرار باشد پيش شرطي مشخص شود، تعيين كننده پيش شرط جمهوري اسلامي است و ما هم در اين مساله اقدامي نكرده ايم. هيچ كس هم نمي تواند موضوعي را بر ما تحميل كند. موضع ما در اين ارتباط تغييري نكرده و براساس گفت وگوي عادلانه و برابر است. هيچ اقدامي در جهت محروميت ايران از حقوقش قابل قبول و قابل بحث نيست و مدعيان اين مساله نيز متوجه اين موضوع شده اند كه چنين حرف هايي غيرمنطقي است و گام هايي در جهت پيگيري در فضاي عاقلانه برداشته اند.» الهام مذاكرات 29 تير ميان سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي و خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا را با عنوان مذاكرات براي پيشبرد مذاكرات توصيف كرد و گفت؛ در واقع دستور كار اين مذاكرات بحث در مورد شيوه پيشبرد مذاكرات است و ما معتقديم بحث بر مبناي مشتركات داراي پايه عقلاني است و مي تواند اساس مذاكرات واقع شود. اظهارات الهام از تريبون رسمي دولت در شرايطي ابراز شد كه سولانا در سفر اخير خود به ايران حاوي پيامي با اين مضمون بود كه اگر ايران با تعليق شش هفته يي موافقت كند 1«5 نيز در همين مدت تحريم ها را به حالت تعليق درآورده و وارد مذاكره با ايران مي شود. مشروط شدن مذاكرات به تعليق شش هفته يي از سويي و تعيين تاريخ مذاكرات ايران و اروپا از سوي ديگر اين خبر را در محافل رسانه يي منتشر كرد كه ايران در صدد گنجاندن تعريف جديدي از تعليق غني سازي در فرهنگ ديپلماسي هسته يي است. بنابر اين تعريف كه از سوي منابع خبري و به نقل از برخي مقامات منتشر شد، فعاليت سانتريفوژها در شرايطي ادامه مي يابد كه به اين دستگاه ها هيچ گازي تزريق نخواهد شد. انتشار اخباري از اين دست خبرنگاران را بر آن داشت كه خواستار توضيحات رسمي دولت در اين باره باشند كه البته الهام تاكيد كرد تغييري در موضع هسته يي ايران به وجود نيامده است. الهام اين موضع را در خلال جلسه بارها مورد تاكيد قرار داد، چنان كه در پاسخ به سوال ديگري درباره تكرار مواضع گروه جي 8 در مورد فعاليت هاي هسته يي ايران گفت؛ موضع روشن ما در ارتباط با اين موضوع تغييري نكرده است. ما در شرايط عادلانه آماده مذاكره هستيم و تحميل را نمي پذيريم و فكر مي كنيم گام هايي در جهت حركت عقلايي از سوي آنها برداشته شده است و موضع رفتار عادلانه، برابر و منطبق با معيارها و قانون مي تواند در روند مذاكرات پايه باشد و در حقيقت مذاكرات را تقويت كند و اگر بخواهند در اين جهت بداخلاقي كنند و از اين مسير خارج شوند آنكه زيان مي بيند ما نيستيم.سخنگوي دولت بلافاصله با سوالي درباره تصميم اسرائيل در استفاده از حريم هوايي عراق براي حمله به ايران مواجه شد. الهام در واكنش به اين اخبار اطمينان داد هيچ گزارشي در اين خصوص تاييد نشده و اسرائيل قادر به اقدام تجاوز گرانه نيست.
وي «توان بازدارنده» ايران را مانعي در جهت اهداف اسرائيل خواند و تاكيد كرد؛ «اين گونه اقدامات نمي تواند رژيم اشغالگر را از مشكلاتي كه با آن دست به گريبان است، نجات دهد.»
وي رزمايش اخير سپاه در خليج فارس را مورد اشاره قرار داد و با اين توصيف كه «اين يك بخش اندك از قدرت بازدارندگي ايران است»، گفت؛ تحليل ما از جميع جهات اين است كه حمله يا تعرض عليه جمهوري اسلامي حماقتي است كه عوارض آن گريبانگير همه مي شود؛ از اين رو تصور نمي كنيم يك جنون و بي عقلي در عرصه نظامي تحقق پيدا كند و شدني باشد. آنها قدرت اين كار را ندارند. مواضع امريكايي ها نيز نشان داده است كه مسير عقلايي را دارند پيدا مي كنند تا آن را طي كنند. وي با تاكيد دوباره مبني بر اينكه تهديد نظامي «تجربه تلخ شكست خورده است» به اظهارات خود در اين باره پايان داد تا پاسخگوي سوالاتي باشد كه درباره تغيير و تحول كابينه مطرح شد.
وزير راه رفتني است
در پي انتشار اخباري مبني بر بازنشستگي محمد رحمتي وزير راه و ترابري خبرنگاري از الهام پرسيد آيا يك وزير ديگر از كابينه جدا مي شود كه سخنگوي دولت بر اين جابه جايي مهر تاييد زد. سخنگوي دولت اگرچه اظهارات خود را با تعارفاتي نظير اينكه «بازنشستگي به معناي كنار رفتن از مسووليت نيست» همراه كرد اما نه تنها بر خبر جدا شدن نهمين وزير كابينه صحه نهاد بلكه اعلام كرد احتمالاً يكي از معاونان وي به عنوان سرپرست انتخاب خواهد شد. خبر بركناري وزير راه در حالي از سوي الهام تاييد شد كه هفته پيش روابط عمومي اين وزارتخانه با تكذيب اين دگرگوني انتشار چنين اخباري را «جنگ رسانه يي» توصيف و تصريح كرده بود؛ «مساله بازنشستگي در مورد كساني كه وزير مي شوند، مطرح نيست. كسي كه به عنوان وزير انتخاب مي شود براساس تجربه بالا به اين سمت انتخاب مي شود و بحث سن در اين گونه امور مطرح نيست.» اما به رغم تاكيدات روابط عمومي اين وزارتخانه و معاونان احمدي نژاد، الهام بر اين «بازنشستگي» مهر تاييد نهاد. بركناري نهمين وزير كابينه دولت نهم در سه سالي كه از روي كار آمدن احمدي نژاد مي گذرد اين سوال را به وجود آورد كه آيا دولت كه در آستانه تغيير نيمي از اعضاي كابينه خود قرار دارد براي راي اعتماد مجدد راهي بهارستان خواهد شد يا خير؟ چرا كه مطابق اصل 135 قانون اساسي تغيير نيمي از وزراي يك كابينه دولت را ملزم مي كند تا كابينه تغيير چهره يافته را به مجلس برده و مجدداً جواز ادامه فعاليت بگيرد. سخنگوي دولت با اين استدلال كه «هنوز تغييرات كابينه به نصف نرسيده است» اعلام كرد مطرح كردن اين مساله فعلاً موضوعيت ندارد. الهام اگرچه توضيح بيشتري در اين خصوص نداد اما انتخاب و تغيير وزرا را تصميم احمدي نژاد و نه مجموعه دولت توصيف كرد و گفت؛ تغيير در دولت مساله مهمي نيست. مهم رويكردي است كه بر تغييرات حاكم است و براي ما تعالي و پيشرفت و خدمت رساني يك اصل است. از اين رو بايد از توانمندي و ظرفيت هاي موجود به نحو احسن استفاده كرد.
وزير راه و ترابري تنها بقاياي دولت خاتمي در دولت احمدي نژاد است كه با اعلام رسمي غلامحسين الهام او نيز بايد غزل خداحافظي از دولت را بسرايد. رحمتي نهمين وزير دولت احمدي نژاد است كه در سه سال مديريت اجرايي وي دستخوش تغيير و تحولات شده اند.
درباره قيمت مسكن گزارش منفي مي دهند
سوال و جواب الهام و خبرنگاران با طرح يك پرسش از سوي يكي از اصحاب رسانه به مناظره لفظي تبديل شد. خبرنگاري اظهارات اخير الهام مبني بر كاهش 30درصدي قيمت مسكن و زمين را مورد اشاره قرار داد و با تاكيد بر اينكه مشاهدات ميداني خبرنگاران در سفرهاي استاني ناقض اين ادعا است از الهام خواست روشن كند اين كاهش قيمت در كدام شهرستان ها صورت گرفته است. خبرنگار مذكور با توجه به اظهارات استاندار تهران مبني بر اينكه تهران تنها شاهد 10 درصد كاهش قيمت است خواستار توضيحات رسمي سخنگوي دولت شد اما الهام در واكنش به جاي اينكه نامي از شهرستان يا استان خاصي ببرد خبرنگار مذكور را به مشاهده مجدد ميداني ارجاع داد و با بيان اين توضيح كه اعلام كرده است كاهش قيمت مسكن را تا 30 درصد داشته ايم، افزود؛ استاندار تهران در واقع كاهش 10 درصدي در تهران را تاييد كرده است، ما نيز اعلام كرديم اين كاهش قيمت در برخي مناطق صورت گرفته و اگر شما اين امر را در سراسر كشور دنبال كنيد، پي خواهيد برد كه اين آمار واقعيت دارد. شما با يك بررسي مجدد متوجه اين مساله خواهيد شد. اما الهام به همين اكتفا نكرد و همانند آنچه سنت دولت نهم است برخي از آمارها را ساخته و پرداخته رسانه هايي دانست كه تلاش مي كنند گزارش منفي ارائه دهند. وي از «موانع رواني» در مسير كاهش قيمت مسكن به خاطر برنامه هاي دولت ياد كرد و گفت؛ در برخي گزارش هاي رسانه يي كه حتي تلاش كرده بودند واقعيت را جلوه ندهند و با اين رويكرد رفته بودند كه اين كاهش قيمت درست نيست، باز هم در متن گزارش مواجه مي شديم با اينكه در برخي جاها شاهد كاهش قيمت مسكن بوده ايم؛ چنان كه به رغم تلاشي كه شده بود تا گزارش منفي باشد، ولي بيان شده بود اين كاهش وجود داشته و در واقع كاهش تا 30 درصد در بعضي از مناطق واقعيت دارد.
رد خروج توتال از ايران
در حالي كه چند روزي از اظهارات رئيس شركت نفت و انرژي توتال درباره انصراف اين شركت از سرمايه گذاري در ايران مي گذرد و گمانه زني ها درباره چگونگي جايگزيني اين شركت در پروژه عظيم پارس جنوبي ادامه دارد، الهام خبر انصراف اين شركت از سرمايه گذاري در ايران را رد كرد.
الهام در اين باره گفت؛ گزارش هايي آمده كه در نشستي كه در ارتباط با انرژي در اسپانيا برگزار شده بود يكي از مديران برجسته اين شركت (توتال) گزارشي در مورد سرمايه گذاري در منطقه به ويژه در مورد جمهوري اسلامي داده و بر اهميت سرمايه گذاري در ايران تاكيد كرده است.
اظهارات آقاي الهام در حالي عنوان شده است كه رئيس شركت توتال فرانسه به فايننشال تايمز، چاپ لندن، گفته بود از آنجا كه سرمايه گذاري در ايران با خطرات سياسي همراه است از اين كار صرف نظر خواهد كرد.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]