تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حکمت را هر کجا که یافتی فراگیر، زیرا حکمت گمشده هر مومن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854112290




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست‌هاي دولت روند افزايش قيمت بازار مسكن در كردستان را متوقف كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سياست‌هاي دولت روند افزايش قيمت بازار مسكن در كردستان را متوقف كرده است
سياست‌هاي بخش مسكن دولت در چند ماه گذشته روند افزايش قيمت بازار مسكن در استان كردستان را متوقف كرده است.

اجراي سياست‌هايي مانند محدود كردن پرداخت انواع تسهيلات، سوق دادن سرمايه‌گذاري بخش مسكن به ساير بخش‌ها و بدون انگيزه كردن دلالان بخش مسكن به خريد و فروش در اين مورد تاثير مهمي در كاهش قيمت زمين و مسكن در استان كردستان دارد.

توسعه بازارهاي رقيب براي بازار مسكن مانند بازار بورس، ساماندهي مسكن، از بين رفتن نياز كاذب بازار به مسكن و ايجاد تعاوني‌هاي مسكن مهر از ديگر موارد مهم و اثر گذار در كاهش قيمت بخش مسكن در استان كردستان است.

از طرفي ديگر كاهش نقدينگي در دست مردم، تمايل مردم به نگهداشتن سرمايه‌هاي خود به صورت نقدي به دلايل وضعيت رواني جامعه و اثرات ناشي از خشكسالي در استان كردستان از ديگر فاكتورهاي قابل بحث در توقف روند بازار مسكن در استان كردستان است.

عده‌اي از كارشناسان معتقدند اگر چه روند توقف افزايش قيمت مسكن و زمين در استان كردستان در كوتاه مدت باعث از رونق افتادن سرمايه‌گذاري در بخش مسكن خواهد شد، ولي در دراز مدت با منطقي شدن روند سرمايه‌گذاري در اين بخش، وضعيت بازار مسكن به حد متعادل خواهد رسيد.

آنان معتقدند با از بين رفتن نياز كاذب و صوري مردم به مسكن به دليل رواج دلال‌بازي در بازار، آينده‌اي بهتر در انتظار بازار مسكن است به طوريكه با جلوگيري از روند كاذب افزايش قيمت‌ها، نوعي آرامش رواني در بازار ايجاد خواهد شد.

بر اساس استانداردهاي وزارت مسكن و شهرسازي، كردستان يكي از استان‌هاي برخودار از تعادل نسبي از نظر وضعيت مسكن است.

بر همين اساس كردستان بر اساس شاخص تراكم واحد مسكوني يك به يك ( براي هر خانوار يك واحد مسكوني ) با كمبود ‪ ۲۸‬هزار واحد مسكوني روبرو است در حالي كه اين آمار بر اساس شاخص‌هاي تراكم جهاني ( ‪ ۱۰۰‬واحد مسكوني براي ‪ ۱۱۰‬خانوار) به ‪ ۱۲‬هزار واحد مسكوني كاهش مي‌يابد.

از طرف ديگر استان كردستان داراي ‪ ۱۱‬هزار و ‪ ۱۰۹‬واحد مسكوني خالي از سكنه است كه اگر به شيوه درستي ساماندهي شود مشكل مسكن استان تا حد زيادي رفع خواهد شد.

همچنين بر اساس آخرين سرشماري نفوس و مسكن كه در سال گذشته انجام شد ‪ ۷۱/۸‬درصد خانواده‌هاي استان كردستان صاحب مسكن هستند.

تعدادي از فعالان و مشاوران بازار مسكن و زمين در سنندج مركز استان كردستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به بررسي وضعيت مسكن در استان پرداختند.

يكي از اين كارشناسان گفت: به دليل سياست‌هاي كارشناسانه دولت مانند كنترل پرداخت تسهيلات بخس مسكن و از بين بردن نياز كاذب بازار به مسكن به نوعي تعادل در بازار مسكن استان ايجاد شده است.

مظفر رضايي به خبرنگار ايرنا افزود: اما در قبال توقف روند افزايش قيمت بازار مسكن، قيمت اجاره بها تا حد ‪ ۳۰۰‬درصد افزايش يافته است.

يكي ديگر از مشاوران املاك سنندج گفت: به دليل افزايش قيمت زمين در سال گذشته از زمستان ‪ ۸۵‬تا زمستان ‪ ۸۶‬بازار مسكن هم اكنون ظرفيت افزايش قيمت را ندارد.

حسين پناهي به ايرنا افزود: از طرف ديگر تغيير مسير سرمايه‌گذاري در بخش مسكن به ساير بخش‌هاي اقتصادي مانند بورس و مواد غذايي نيز تا حد زيادي در توقف قيمت بازار مسكن موثر بوده است.

اميد فهري يكي ديگر از فعالان بخش مسكن سنندج در اين مورد به ايرنا گفت:
فارغ از اين مسايل با توجه به اينكه استان كردستان يكي از قطب‌هاي كشاورزي كشور است و كشاورزان به دليل روبرو شدن با پديده خشكسالي، با كاهش نقدينگي روبرو شده‌اند كه اين عامل نيز تاثير بسزايي در كاهش قيمت‌ها داشته است.

وي معتقد است كه سياست‌هاي دولت در بخش زمين و مسكن بايد به صورت منطقي تدوين شود تا تعادلي در بين قيمت مسكن و اجاره آن ايجاد شود.

به گفته وي به دليل پايين بودن قدرت خريد مردم هم اكنون اجاره مسكن به شدت افزايش يافته است و به صورت يك معضل اجتماعي نمايان گشته است.

وي گفت: اگر دولت بتواند در زمينه اجاره مسكن نيز قانوني را به تصويب برساند كه باعث ايجاد تعادل شود و وضعيت بازار مسكن آرام‌تر خواهد شد.

از طرف ديگر سياست دولت در بخش مسكن مهر نيز به اعتقاد عده‌اي اگر چه در آينده مي‌تواند باعث ايجاد تعادل در بازار مسكن شود اما در حال حاضر تاثير چنداني در توقف افزايش بازار مسكن نداشته است.

آنان معتقدند اگر طرح مسكن مهر تاثير چنداني در كاهش قيمت زمين و مسكن داشت، چرا در نيمه دوم سال ‪ ۸۶‬كه طرح مسكن مهر آغاز شد، با افزايش سرسام آور قيمت مسكن مواجه شده‌ايم.

به گفته آنان نه تنها طرح مسكن مهر عاملي در كاهش قيمت‌ها نبوده است بلكه به دليل وجود هزينه‌هاي جانبي مانند پرداخت حقوق ماهيانه به اعضاي هيات مديره تعاوني‌ها و مدير عامل، پرداخت هزينه اجاره دفتر و به كار گماشتن افراد فاقد تجربه كافي در پست‌هاي نظارت، مهندسي و طراحي اين تعاوني‌ها، ممكن است باعث افزايش قيمت مسكن شود.

با وجود ضعف‌هايي كه در مورد مسكن مهر مطرح شد، به نظر مي‌رسد اين طرح بتواند در آينده‌اي نزديك با خانه‌دار شدن عامه مردم، نوعي آرامش و سكون را در بازار مسكن به دنبال داشته باشد.

تاكنون بيش از ‪ ۲۰۶‬هكتار زمين در قالب طرح مسكن مهر به ‪ ۳۳۲‬تعاوني با ‪ ۲۸‬هزار و ‪ ۴۵۷‬عضو در استان كردستان واگذار شده است.

از ‪ ۵۳‬هزار و ‪ ۹۸۹‬متقاضي مسكن مهر در استان كردستان كه ثبت نام كرده بودند، پرونده ‪ ۴۱‬هزار و ‪ ۹۵۴‬نفر آنان بررسي شد كه سرانجام ‪ ۱۲‬هزار و ‪۳۹۰‬ نفر فاقد شرايط واگذاري مسكن شناخته شده و از فهرست متقاضيان حذف شدند.

از مجموع تعاوني‌هاي مسكن مهر استان تا كنون ‪ ۲۹۷‬تعاوني با ‪ ۲۴‬هزار و ‪۷۱‬ نفر عضو جهت واگذاري زمين به مسكن و شهرسازي استان معرفي شده‌اند.

همچنين تاكنون زمين مورد نياز جهت احداث ‪ ۲۰‬هزار و ‪ ۳۲‬واحد مسكوني در قالب تفاهم نامه از طريق سازمان مسكن و شهرسازي به تعاوني‌هاي مسكن مهر واگذار شده است.

به هر حال عيان است با توجه به وضعيت اقتصادي مردم كردستان كه در سطح متوسط قرار دارند، بازار مسكن و زمين نمي‌بايست اينقدر آشفته و پرتلاطم مي‌بود و دچار تورم مي‌شد اما وجود جمعيت فراوان بخش كشاورزي استان كه هر ساله درآمد حاصل از فروش محصولات خود را كه مقدار كمي هم نيست در بخش زمين و مسكن و ان هم در مركز استان سرمايه‌گذاري مي‌كنند، عامل مهمي در ايجاد تورم در بخش مسكن استان است.

تعدد بنگاه‌هاي مشاور املاك و مسكن در سنندج كه بازار دلالي را رونق مي‌دهد يكي ديگر از مشكلات عرصه مسكن استان بويژه در سنندج است، اين نوع بنگاه‌ها همانند قارچ و بدون نظارت خاصي روز به روز تكثير مي‌شوند.

فراواني اين نوع بنگاه‌ها در برخي از محلات و شهرك‌هاي تازه تاسيس سنندج از جمله شهرك بهاران سنندج به حدي است كه در يك مسير يك كيلومتري از ميدان قانع تا ميدان قباي اين شهرك بيش از ‪ ۸۴‬بنگاه با عنوان مشاور املاك و زمين وجود دارد.ك/‪۴‬
 شنبه 22 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 566]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن