واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شهربانو اماني در گفتوگو با ايسنا: رقابت بين احزاب به جاي افراد در حال شكلگيري اما حركت آن بسيار كند است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
يك عضو شوراي مركزي مجمع نمايندگان ادوار مجلس شوراي اسلامي گفت: خلاء بسيار بزرگي است كه احزاب نهادينه شده و قدرتمندي در كشور ما وجود ندارند و اغلب آنها براساس اشخاص موثر دور هم جمع شده تشكيل گروه دادهاند.
شهربانوا ماني در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار كرد: با توجه به قبول نكردن احزاب از سوي برخي، هزينه سياسي بالاي فعاليت حزبي، گستردگي و حركت عمقي احزاب هم كمتر به چشم ميخورد در حالي كه اگر احزاب واقعا بر پايه اصل و تفكري شكل گرفته بودند اينگونه نبود؛ هرچند احزاب مانيفست و اساسنامه دارند اما با سستي و كندي جلو ميروند.
وي افزود: احزاب ما به جز چند حزب انگشتشمار، ملي و فراگير نيستند و در اكثر شهرستانها هم پايگاه ندارند و با وجود اينكه سالهاست بحث ارائه مانيفست و برنامهمحوري وجود دارد، اما همچنان شخص محوري به آنها حاكم است. تعداد احزاب و فعاليتهاي آنها در اين شرايط هم باعث ميشود در هر دو جريان تشكلهاي متعدد ايجاد شوند و فضا سطحي و شعاري شود در اين حالت مردم هم يا از انتخابات كنارهگيري ميكنند و يا به شعار راي ميدهند كه در نهايت باعث ميشود تيم برنده پاسخگويي كمتري نسبت به مطالبات جامعه داشته باشد.
اين فعال سياسي تصريح كرد: كانديداها اكثرا مهرههاي تشكيلاتي و حزبي نيستند و عقيده اغلب آنها هم اين است كه حزبي نيستند، همين باعث ميشود برنامه نداشته باشند و به تبع آن مردم گروههاي رقيب، گروههاي حامي و روشنفكران نميتوانند ارزيابي منسجم و درستي از برنامههاي آن كانديدا داشته باشند.
وي ادامه داد: اگر جامعه اعتقاد به نهادينه كردن احزاب داشته باشند، اشخاص هم مجبورند با يك تيم كارآزموده، با تجربه و تشكيلاتي كار كنند و پيش از روي كار آمدن برنامههاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت ارائه كنند به خصوص اينكه در عرصه كنوني زمانبندي به قدري سريع شده كه به راحتي قابل ارزيابي براي گروههاست.
وي اضافه كرد: اگر اشخاصي كه وارد عرصه انتخابات ميشوند تيم و برنامه نداشته باشند، هرج و مرج اتفاق ميافتد، بخش مهمي از مردم مايوس ميشوند و تصور ميكنند برايشان تاثيرگذار نيست. در حالي كه اگر مهرههاي حزبي قدرتمند وجود داشته باشند احزاب روي آنها سرمايهگذاري ميكنند زيرا بعدها بايد درباره آنها پاسخگو باشند و در اين حالت با منافع مردم زوايه پيدا نميكنند.
اماني در ادامه با بيان اينكه " بيبرنامگي در هزاره سوم بلاموضوع است" گفت: اگر كانديدايي برنامه ارائه ميكند، بايد در مورد اجراي آن هم تلاش كند، زيرا شعار دادن بازي با منافع ملي و اتلاف سرمايههاي اجتماعي است. به خصوص در عصري كه زمان عامل توسعه هر كشوري است اگر منتخبي بدون برنامه و قائم به فرد باشد، جز اينكه ايران از توسعه بازداشته ميشود و سرمايه نسلهاي آينده از بين ميرود، سودي ندارد و دوران وي به بحران و دغدغه اجتماعي تبديل ميشود.
وي خاطرنشان كرد: رقابت بين احزاب ما در حال شكلگيري است، اما حركت آن در مقابل شتاب جهاني توسعه دموكراسي بسيار كند و لاك پشتي است. وقتي در انتخابات شعاري از سوي كانديداها داده ميشود ، اين شعار در ذهن مردم نقش ميبندد و از كانديداي منتخب آنها را مطالبه ميكنند. اين در حالي است كه احزاب و گروههاي سياسي، صنفي و مدني بايد وقتي هيجانات سياسي انتخابات فروكش كرد، نسبت به شعار كانديداهاي مورد حمايت خود پاسخگو باشند و اگر برنامهاي براي آن فرد وجود نداشته باشد مساله قابل دفاعي براي آنها باقي نميماند.
انتهاي پيام
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]