واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزيرخارجه آلمان : به راه حل ديپلماتيك درموضوع هستهاي ايران اعتقاد دارم
در اين نشست كه با موضوع نفوذ آلمان و تاثير آن در صحنههاي بينالمللي برگزار شد ، فرانك والتر اشتاين ماير افزود: چيزي كه در حال حاضر شرايط را درباره مناقشه اتمي سخت ميكند، اين است كه كدام يك از اينها تهديد و كدام ان يك خطر واقعي براي ايجاد مناقشه نظامي است .
وي گفت : اگر يك مناقشه نظامي ايجاد شود بيثباتي كل منطقه را در بر خواهد گرفت .
وزير امور خارجه آلمان در خصوص نقش اين كشور در حل مساله اتمي ايران گفت : درست است كه تاكنون به راه حلي نرسيدهايم ولي ما در دو چيز به هدف رسيديم . يكي انسجام جامعه بينالمللي كه در ان روسيه و چين را وارد كرديم و ديگري جلوگيري از درگيري نظامي .
وي با بيان اينكه بطور مكرر به ايران پيشنهاد صحبت و بعد مذاكره داده شده است ، گفت : حق مسلم ايران استفاده صلحآميز از انرژي اتمي است ولي اين كشور بايد ضمانت بدهد كه برنامه هايش به سمت سلاحهاي هستهاي منحرف نشود.
وي نقش كنوني آلمان را ميانجيگري عنوان كرد و گفت : اولين واكنش ايران به پيشنهاد اروپا رضايت بخش نبود ولي اخيرا پيامهايي دريافت ميكنيم كه حكايت از امادگي اين كشور براي مذاكره دارد و ما در حال ارزيابي ميزان جدي بودن ايران در اين رابطه هستيم .
وي با اشاره به اينكه براي اولين بار در زير اين پيشنهاد امضاي وزير امور خارجه آمريكا هم قرار دارد،گفت : ايران در حال بررسي اين پيشنهاد است ، خوش بيني من به يك راه حل احتمالي ديپلماتيك ساده لوحانه نيست .
وزيرامور خارجه آلمان ادامه داد:آمريكا كوششهاي خود را درسال اخر زمامداري بوش در خاورميانه و درباره ايران تشديد كرده است و اگر چه آمريكا و اسراييل عنوان كردهاند كه همه گزينهها روي ميز است ولي من اين احساس را ندارم كه با وجود فعاليتهاي ديپلماتيك به سمت جنگ ميرويم .
وي درباره حضور سربازان آلماني درافغانستان گفت : نميتوان تاريخ پايان اين حضور را مشخص كرد وما همراه ناتو خواهيم بود، ولي ما بايد با بازسازي ارتش و پليس ، دولت افغانستان را مسوول امورامنيتي خود بكنيم و به اين كشور در بخش كشاورزي كمك كنيم .
اشتاين ماير درباره عراق نيز گفت : چيزي كه ما در ماههاي اخير ديده ايم افزايش خشونت بين شيعه و سني است .ولي آينده مشخص نيست .
وي با بيان اينكه قدرتهاي جديدي مانند چين و هند و حتي برزيل ، افريقاي جنوبي و مكزيك وارد عرصه بينالمللي شدهاند ، گفت : دنيا به دنبال يك نظم جديد است و يكي از نتايج سياستهاي آمريكا در خاورميانه قوي شدن ساير كشورها بود.
وي خواستار مشاركت كشورهاي فراآتلانتيك در حل بحرانهاي مهم دنيا شد و گفت : تا سال ۲۰۰۹اگر نتوانيم موفقيتهايي كسب كنيم وضعيت بسيار وخيم تر خواهد شد و در خيلي از مسايل نيز شاهد تشديد اوضاع خواهيم بود.
وي گفت : امنيت خاورميانه و گرجستان با امنيت اروپا مرتبط است و ما بعد از سال ۲۰۰۱متوجه شديم كه با ابزار نظامي نميتوان مسئله تروريسم را حل كرد.
وي درباره مسئله اسراييل و فلسطين گفت : بايد شمار افراد و اشخاصي را كه ممكن است در روند صلح اخلال ايجاد كنند كاهش دهيم و به همين دليل نيز سوريه را وارد بحث و گفت وگوها در اينباره كرديم .ضمن اينكه شهركسازي ها از سوي اسراييل دركرانه باختري مانع كسب يك توافق است .
وي درباره تلاش آلمان براي كسب كرسي دايمي درشوراي امنيت سازمان ملل گفت : ما خواستار اصلاحات در اين سازمان و شوراي امنيت هستيم و مصمم به داشتن يك كرسي درشوراي امنيت ميباشيم .شوراي امنيت بعد از جنگ جهاني دوم با توجه به شرايط جهاني شكل گرفت و جوابگوي نيازهاي امروز جهان نيست .
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]