واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير نفت عنوان كرد: بنزين با نرم افزار مهندسي توليد مي شود // تاخير در بخش دريايي فاز 9 و 10 براي بومي سازي وسايل آن است
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: وزير نفت گفت: در خصوص فاز 10، با توجه به تلاش وزارت نفت براي بومي ساختن كالاهاي مورد نياز پروژه به پيمانكار فرصتي داده شده تا كالاي مورد نياز آن را از داخل تهيه كند و اين دليل تاخير به وجود آمده در تكميل پروژه است.
به گزارش روز جمعه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، اعزامي به عسلويه ، غلامحسين نوذري وزير نفت روز پنجشنبه در مراسم آغازين ساخت فاز 12 پارس جنوبي در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه چرا به جاي تبادل محصولات نفتي ايران با كشورهاي پيشرفته در ازاي پول هاي بي ارزش آن ها، تكنولوژي آن ها را درخواست نمي كنيم، اذعان داشت: هر مبادله اي در جاي خود با ارزش است ولي همواره نگاهمان به بومي سازي و ارتقاي تكنولوژي داخلي و استفاده از كالاهاي داخلي در صنايع بوده است.
همان طور كه توانسته ايم از سال 64 تا امروز خريد كالا از داخل را از حدود 700 ميليون دلار به سه ميليارد و 400 ميليون دلار برسانيم.
وي افزود: دريافت تكنولوژي در زماني كه مي توان از توانمندي هاي داخلي استفاده كرد پر كردن جيب بيگانگان است.
**ساخت تمدن جديد صنعتي
وزير نفت از ساخت تمدن جديد صنعتي در تنبك ( سايت دو پارس جنوبي) خبر داد و گفت: در سايت دو پارس جنوبي منطقه كنگان توليد سالانه 36 ميليون تن LNG مد نظر است كه حجم وسيع گاز به صورت مايع در مي آيد و ارزش اين توليد براي شهرك هاي جديد كه ساخته مي شوند، امكانات و خدماتي كه براي آن ها به وجود مي آيد و نيز صادرات آن بيش از حد توجه است.
وي تصريح كرد: قبلا در منطقه پالايشگاهي آبادان، توليد 300 هزار بشكه نفت فرهنگ آنجا را دگرگون ساخت اكنون توليد 36 ميليون تن LNG در سال، قطعا فضاي كار و فرهنگ و اقتصاد را دگرگون خواهد كرد و اين به معني ساخت تمدن جديد صنعتي است.
** حفاري آزمايشي سكوي البرز در درياي خزر
نوذري از حفاري آزمايشي سكوي البرز در درياي خزر خبر داد و گفت: حفاري آزمايشي اين سكو انجام شد، حدود 100 متر حفاري شده است و سكو آماده جابجايي است فقط بحث در خصوص ساخت شناورهاست كه پس از اتمام ساخت آن ها سكو را به بلوك حفاري منتقل خواهيم كرد.
** نحوه استفاده از سرمايه خصوصي
وزير نفت ابراز داشت: از طرف وزارت نفت طرحي داده ايم جهت تشكيل صندوق سرمايه گذاري پارس جنوبي يا بانك توسعه صنعت نفت ، براي جمع آوري سرمايه هاي خرد و استفاده از آن ها در پروژه هايي كه منافع جدي و بيشتري دارند مانند فازهاي پارس جنوبي.
وي از توافق وزارت نفت با بانك مركزي در خصوص تشكيل صندوق توسعه پارس جنوبي خبر داد و اظهار داشت: براي اين امر به طور مداوم با بانك ها در مذاكره ايم تا بتوان از طريق تشكيل اين صندوق، سرمايه هاي داخلي را جذب كنيم.
**جذب سرمايه در صنايع نفتي
نوذري در خصوص جذب سرمايه در صنايع نفتي گفت: در ساخت پالايشگاه اصفهان پنج درصد سهام آن عرضه شد و در مدت كوتاهي به فروش رفت.
وي تصريح كرد: صنايع مربوط به صنعت نفت همواره توجيه اقتصادي دارند و مشاركت زيادي را مي طلبند.
** كفايت ميزان نفت در بازار
وزير نفت گفت: در حال حاضر اوپك تمام توانش را به بازار آورده است و نفت بيشتري وجود ندارد كه به بازار بيايد چون، قيمت نفت قيمت مناسبي است و به اندازه كافي هم نفت در بازار وجود دارد.
وي اظهار داشت: در سه ماهه سوم سال ميلادي حدود يك ميليون و 200 هزار بشكه نفت توليدي را ذخيره سازي كرديم و در سه ماهه چهارم ميلادي پيش بيني مي شود 500 هزار بشكه ذخيره شود.
وي ابراز داشت: با اين شرايط نياز به توليد نفت بيشتر، در بازار نيست و در صورت نياز بيشتر بايد در كشورهاي داراي پتانسيل، سرمايه گذاري مناسب انجام شود تا براي تامين انرژي در آينده گام برداشت.
** مشاركت در پروژه LNG
غلامحسين نوذري به بازار مناسب LNG اشاره داشت و تاكيد كرد: هر كس از پروژه ايران LNG سهمي بخواهد بايد به اندازه دو برابر در فاز بالا دستي كه همان فاز 12 است سرمايه گذاري كند.
** توليد بنزين با نرم افزار مهندسي:
در پاسخ به سوال خبرنگار ايسكانيوز كه در صورت گسترش تحريم ها آيا با توليد بنزين مشكلي هست، گفت: سياست وزارت نفت يك سياست پيشگيرانه است و در حال حاضر شرايط بازار بنزين طوري است كه كشورها دنبال مشتري هستند پس براي تامين بنزين مشكلي نداريم.
وي افزود: اگر تحريم ها به گونه اي شد كه تامين نياز از اين طريق حاصل نشد از طريق نرم افزار مهندسي كه در واحدهاي شركت نفت طراحي شده است بنزين مورد نياز خود را با كيفيت بالاتر توليد خواهيم كرد.
وي ادامه داد: كارهاي پژوهشي توليد نرم افزاري بنزين انجام شده است و حتي با كيفيت بالاتر از بنزين كنوني، جواب داده است.
**تاخير در بخش دريايي صرفا به دليل بومي ساختن وسايل
غلامحسين نوذري در پاسخ به سوال خبرنگار ايسكانيوز كه دليل تاخير بخش دريايي فاز 9 و 10 چيست، اذعان داشت: براي تامين گاز فاز 9 مشكلي نيست و با جايگزيني سكوي فاز هفت مي توان گاز فاز 9 را تامين كرد و با جايگزيني فاز 9، گاز فاز 10 تامين مي شود.
وي ادامه داد: در خصوص فاز 10، با توجه به تلاش وزارت نفت براي بومي ساختن كالاهاي مورد نياز پروژه به پيمانكار فرصتي داده شده تا كالاي مورد نيازش را از داخل تهيه كند.
وي افزود: در بخش دريايي پروژه چاه هاي فاز، حفاري شده اند و تا سطح برداشت رسيده اند؛ به محض تامين كالاهاي موردنياز، ورود به مخزن براي دكل حفاري به موقع انجام مي شود./06/110
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]