واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: سياست - تعيين اعضاي كميسيون ويژه در صحن علني مجلس
سياست - تعيين اعضاي كميسيون ويژه در صحن علني مجلس
نمايندگان مجلس هشتم دو هفته به تعطيلات تابستاني رفتند و مجلس تا ششم مردادماه جلسه علني نخواهد داشت. به گزارش خبرنگار پارلماني كارگزاران، هياترئيسه مجلس تصميم داشت تعطيلات يك ماه تابستاني مجلس را يكجا اعمال كند اما در نهايت روز گذشته با رايگيرياي كه صورت گرفت 200 نماينده مصوب كردند تا شش مردادماه به تعطيلات دوهفتهاي بروند. به گفته لاريجاني، پس از آن مجلس سه هفته كاري خواهد داشت و مجددا به مدت دوهفته به تعطيلات تابستاني ميروند. مجلس هشتم از هفتم خردادماه به صورت رسمي افتتاح گرديد و حدود پنج هفته تشكيل جلسه داده است، البته در اين دوره مجلس روزهاي جلسه علني از سه روز به دو روز كاهش يافت. نمايندگان تنها روزهاي يكشنبه و چهارشنبه جلسه علني تشكيل ميدهند، اما نمايندگان مجلس هشتم در حالي به تعطيلات تابستاني رفتند كه پيش از آن اعضاي كميسيون ويژه بررسي طرح تحول اقتصادي احمدينژاد و تورم را انتخاب كردند. با راي نمايندگان مجلس غلامرضا مصباحيمقدم، محمدمهدي مفتح، كاظم دلخوش، حميدرضا كاتوزيان، عباس رجايي، محمدحسين فرهنگي، رضا عبداللهي، علياصغر زارعي، جمشيد انصاري، محمدرضا باهنر، محمدرضا تابش، اكبري، علياكبر آقايي، روحالله حسينيان و احمد توكلي به ترتيب حائز اكثريت آرا براي عضويت در كميسيون ويژه شدند. كميسيون ويژه در پي پيشنهاد جمعي از نمايندگان از گرايشات مختلف مجلس و در پي دغدغه و نگراني آنها از طرح تحول احمدينژاد در صحن علني مطرح گرديد و به تصويب رسيد. براساس طرح پيشنهادي احمدينژاد، قرار است يارانههاي بخش انرژي و كالاهاي اساسي حذف و بودجه آن (حدود 90 هزار ميليارد تومان) به صورت نقدي به بخشي از مردم پرداخت شود، اما نمايندگان نگران نحوه اجراي اين طرح، شناسايي دهكهاي محروم جامعه و مسائلي از اين دست هستند. بنابراين با توجه به اينكه احمدينژاد تاكنون جزئيات طرح خود را در اختيار مجلس قرار نداده است نمايندگان تصميم گرفتند با تشكيل كميسيون ويژه موضوع را بررسي كنند.
عهدشكني اصولگرايان و تركيب كميسيون ويژه
اما تركيب اعضاي اين كميسيون در ميان اعتراضات نمايندگان اقليت شكل گرفت. برخي از نمايندگان همچون محمدرضا خباز و علي اديانيراد معتقد بودند اعضاي اين كميسيون بايد از ميان طراحان و پيشنهاددهندگان تشكيل كميسيون ويژه انتخاب شوند اما علي لاريجاني با رد اين موضوع گفت كه هياترئيسه از آييننامه مجلس چنين برداشتي ندارد و نميتوان نمايندگان را براي كانديداتوري جهت حضور در اين كميسيون منع كرد. با استدلال علي لاريجاني و وارد ندانستن تذكرات سرانجام تركيب پيشنهادي فراكسيون اصولگرايان براي كميسيون ويژه در صحن علني به تصويب رسيد. فراكسيون اصولگرايان يك روز پيش از جلسه علني مجلس با تشكيل جلسهاي اعضاي كميسيون ويژه را تعيين كرده بود كه بر اين اساس تصميم گرفته شده بود روساي كميسيون اقتصاد، برنامه و بودجه، انرژي، صنايع، كشاورزي و عمران همراه با رئيس مركز پژوهشها و يكي از نوابرئيس و پنج نفر از اصولگرايان شامل روحالله حسينيان، علياصغر زارعي، محمدمهدي مفتح، كاظم دلخوش و محمدحسين فرهنگي براي عضويت در اين كميسيون انتخاب شوند. در اين جلسه همچنين به پيشنهاد علي لاريجاني دو سهم براي اعضاي فراكسيون اقليت در نظر گرفته شد. ضمن آنكه حضور محمدرضا باهنر نايبرئيس دوم نيز به توصيه رئيس مجلس بوده است.گرچه فراكسيون اصولگرايان تصميم گرفته بود تصميم جمعي در صحن علني اجرا شود اما برخي از اعضاي فراكسيون اصولگرايان همچون اسدالله بادامچيان، محمد ياري، قادري، عثماني و قوامي به عهد خود وفا نكرده و در صحن علني كانديدا شدند كه موفق به كسب آراي لازم نشدند. از فراكسيون اقليت مجلس نيز گرچه سه نفر از اعضا ـ حميد انصاري، محمدرضا خباز و محمدرضا تابش ـ كانديدا شدند اما تنها تابش و انصاري موفق به حضور در كميسيون ويژه شدند.
مخالفت توكلي با كميسيون ويژه
گرچه احمد توكلي كانديداي حضور در كميسيون ويژه نبود و محبينيا منشي هياترئيسه بارها اعلام كرد توكلي كانديدا نيست اما نمايندگان در برگه آراي خود نام توكلي را نوشتند و او با 119 راي عضو اين كميسيون شد. توكلي در حاشيههاي پارلمان درخصوص علت داوطلب نبودن براي عضويت در كميسيون ويژه گفت در همان روزي كه آقاي لاريجاني با بنده در اين مورد صحبت كردند به ايشان گفتم كه لازم به تشكيل كميسيون نيست؛ زيرا اين مثل لايحه اصل 44 نيست كه كميسيون ويژه براي آن تشكيل شود، اين طرح ابعاد بسيار گستردهاي دارد و هنوز هم ابعادش مشخص نيست و فقط ميدانيم كار مهمي است. توكلي گفت: علت اينكه خودم داوطلب نبودم و اين مسووليت به گردنم گذاشته شد، آن است كه كميسيون ويژه در شرايطي كه كميسيونهاي تخصصي اول كارشان است، لازم به تشكيل نبود. نماينده تهران در مجلس درباره كميسيون ويژه بررسي طرح تحول اقتصادي دولت با بيان اين مطلب گفت: كميسيونهاي تخصصي از ابعاد مختلف ميتوانستند از دولت استعلام و اطلاعات در مورد طرح جمع كنند و سپس كار كارشناسي روي آن صورت گيرد و در آن زمان مشخص شود كه اين طرح وافي به اهداف صحيح است يا نه. توكلي افزود: به همين دليل كميسيون ويژه اولين قدمش جمعآوري اطلاعات است و بايد از دولت بگيرد كه ممكن است اكنون دولت اطلاعات آمادهاي نداشته باشد و كار هنوز به تماميت نرسيده باشد. توكلي درباره تهيه و آماده كردن فرمهاي يارانهها كه ميخواهد به صورت نقدي پرداخت شود، گفت: مطمئنا دولت اطلاعاتي را تاكنون جمعآوري كرده؛ اما ما كه خواستهايم چيزي به ما منعكس نشده است و خبرهاي غيررسمياي كه داريم اين است كه پژوهشهاي دولت هنوز به اتمام نرسيده است.نماينده تهران افزود: البته اينكه دولت بخواهد به وسيله پرسشنامه وضعيت درآمدي و هزينههاي خانوادهها را به دست آورد، حتي اگر يارانهها نخواهد هدفمند يا نقدي شود، براي كشور ضرورت دارد اما اگر قرار باشد بدون كار كارشناسي كافي كه همه جوانب را ببيند و تنها با راهبنداز جابنداز كار را پيش ببرد، كار خوبي نيست.
انتخاب نمايندگان ناظر در شوراها
روز گذشته روز انتخابات در مجلس بود. تنها دستور جلسه علني مجلس انتخاب اعضاي كميسيون ويژه و پس از آن اعضاي ناظر در شوراها بود. براساس اين رايگيري، نكونام و مقيمي ناظران مجلس در هيات نظارت بر مسافرتهاي خارجي كاركنان دولت شدند، علي مطهري و بيژن نوباوه عضو هيات نظارت بر صدا و سيما شدند، محمدحسين فرهنگي و قاضيزاده ناظران مجلس در شوراي عالي اداري و منصوري رضي و علي كريمي ناظر بر هيات عالي گزينش شدند. همچنين با راي 104 نماينده مجلس، كامران عضو ناظر در هيات نظارت بر مطبوعات شد.ميرتاجالديني و سوداني هم ناظران كميته حمايت از انقلاب اسلامي فلسطين شدند.
پنجشنبه 20 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]