واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ديدار رئيس جهاد دانشگاهي خراسان شمالي با مقامات علمي تركمنستان
بجنورد - خبرگزاري مهر: رئيس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي با مقامات علمي و رؤساي دانشگاه هاي مطرح تركمنستان براي تبادل علمي انرژيهاي نو ديدار كرد.
به گزارش خبرنگار مهر از بجنورد، در اين ديدار كه ظهر امروز با حضور نماينده وزارت خارجه تركمنستان و نماينده سفارت ايران در تركمنستان صورت گرفت بر تعامل علمي ميان دو كشور تاكيد شد.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي در ديدار با مشاور ارشد دانش و تكنولوژي رئيس جمهور تركمنستان و رئيس انسيتوي خورشيد اين كشور با اشاره به نامگذاري امسال به نام نوآوري و شكوفايي از سوي مقام معظم رهبري و تشريح فعاليتهاي جهاد دانشگاهي گفت: با تلاش مضاعف و استفاده از توان علمي و همكاري هاي مشترك مي توان خدمات قابل توجهي را به دو كشور ارائه كرد.
دكتر رضا شاهين فر افزود: با توجه به تجربيات گذشته در صورت همكاري علمي در زمينه انرژي هاي نو مي توان در اين زمينه در عرصه بين الملل پيشرو بود.
مشاور ارشد دانش و تكنولوژي رئيس جمهور تركمنستان و رئيس انسيتوي خورشيد اين كشور نيز ضمن اعلام آمادگي همكاري ميان اين دو مركز دانشگاهي برگزاري سمينارهاي مشترك ميان دو كشور و انجام پژوهش در حوزه انرژي هاي نو را مهم و ضروري خواند.
دكتر مراد رحمانف با اشاره به تعاملات گذشته ميان استان خراسان شمالي و تركمنستان گفت: با توجه به اينكه منابع نفت و گاز تمام شدني هستند و استفاده از آنها براي محيط زيست مناسب نيست بايد به سمت انرژي هايي رفت كه مانند انرژي باد و خورشيد در دسترس هستند.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي همچنين در ديدار با رئيس و معاونان دانشگاه مختومقلي تركمنستان ضمن اشاره به پيشينه مناسبات قوميتي و فرهنگي دو كشور گزارشي از فعاليتها و توانمنديهاي جهاد دانشگاهي ارائه كرد.
دكتر رضا شاهين فر افزود: جهاد دانشگاهي با در اختيار داشتن مراكز آموزش كوتاه مدت و بلند مدت و مراكز مختلف تحقيقاتي و پژوهشي در زمينه هاي مختلف تاكنون خدمات ارزنده اي را به جامعه ارايه كرده است.
وي با اشاره به تنوع فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي و تجربه چندين ساله اين نهاد در اين امرافزود: با تبادل علمي اين دو مركز آموزش عالي مي توان ضمن استفاده از توان علمي اساتيد و اعضاي هيئت علمي و تبادل تجربيات، فعاليتهاي مشتركي را در عرصه برگزاري سمينارها، تعريف پروژه هاي پژوهشي مختلف، انتقال يافته هاي علمي طرفين و تدوين دوره هاي آموزشي كوتاه مدت و بلند مدت انجام داد.
وي همچنين به برنامه 20 ساله توسعه جهاد دانشگاهي اشاره كرد واظهار داشت: با تنوع فعاليتهاي پژوهشي و تخصصي شدن آنها، ايجاد قطب هاي پژوهشي در دستور كار مقامات عالي اين نهاد قرار گرفته و استان خراسان شمالي نيز در نظر دارد فعاليت هاي حوزه انرژي هاي نو را تا حصول امتيازات لازم جهت ايجاد قطب انرژي هاي نو توسعه دهد.
شاهين فر با اشاره به طرحهاي ارائه شده به سازمانها و مراكز رسمي كشور در حوزه انرژي هاي نو تصريح كرد: تدوين دو رشته دانشگاهي در مقطع كارداني در اين زمينه در خراسان شمالي در حال اتمام است كه پس از بررسي مجدد، جهت طرح و تصويب به دانشگاه جامع علمي كاربردي ارسال خواهد شد.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به پيشينه همكاري استان خراسان شمالي با مراكز آموزش عالي تركمنستان در زمينه انرژي هاي نو، اين واحد براي برگزاري سمينارهاي مشترك و تبادل علمي و برگزاري نمايشگاه هاي تخصصي انرژي ها نو، امكان مذاكره جهت همكاري در زمينه هاي علمي و برگزاري كارگاههاي تخصصي در دو كشور آمادگي دارد.
شاهين فرافزود: با توجه به اينكه توسعه فعاليتهاي اين نهاد در سطح بين الملل به خصوص همسايگان مجاور از اهداف مقامات عالي جهاد دانشگاهي است مي توان مقدمات همكاري هاي همه جانبه را در مذاكرات بعدي بررسي كرد.
در ادامه رئيس دانشگاه مختومقلي ضمن اعلام خشنودي از اين ديدار و با تاكيد بر ارتباطات و مناسبات فرهنگي پيشين دو كشور گفت: پيشينه تاريخي مشترك ايران و تركمنستان به صدها و هزاران سال مي رسد.
دكتر توگيوف چاريار رجبويچ ضمن ارائه شرحي از فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي اين دانشگاه افزود: از ديرباز اساتيد و محققان اين دانشگاه روابط مناسبي را با ايران و استان خراسان شمالي داشته اند كه از جمله آنها مي توان برگزاري سه سمينار مشترك در حوزه انرژي هاي نو در ايران و تركمنستان، اجراي طرح هاي پژوهشي و مبادله اطلاعات علمي اشاره كرد.
همچنين در ديدار تيم علمي جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي با رئيس و معاونان دانشگاه كشاورزي تركمنستان كه با حضور نماينده وزارت خارجه تركمنستان در عشق آباد انجام شد بر ضرورت تعاملات علمي بين الملي نزديك دوطرفه و روابط پژوهشي و آموزشي و زمينه همكاري گسترده در حوزه هاي علمي مختلف تاكيد شد.
قربان دردي همت قلي اوف، رئيس دانشگاه كشاورزي تركمنستان در اين ديدار بيان كرد: اساتيد اين دانشگاه فعاليتهاي مختلفي را در زمينه انرژي هاي نو انجام داده اند كه پس از چند سال توقف در حال حاضر با دستور رئيس جمهور مجددا فعال خواهد شد. وي ضمن اشاره به فعاليتهاي مشترك اين دانشگاه با كشورهاي اروپايي ابراز تمايل خود را براي توسعه همكاري ها ابراز نمود و تسريع در انعقاد تفاهم نامه و آغاز همكاريهاي مشترك علمي در زمينه هاي مختلف را خواستار شد.
سفير ايران در تركمنستان نيز در ديدار با هيئت علمي جهاد دانشگاه واحد خراسان شمالي آمادگي خود را براي هرگونه همكاري اعلام نمود.
همچنين رئيس دانشگاه پلي تكنيك اين كشور در نشستي مشترك ضمن خشنودي از تعاملات مشترك بر تسريع همكاري ها تاكيد كرد.
برگزاري طرحهاي پژوهشي مشترك ميان جهاد دانشگاهي و مراكز علمي تركمنستان، تبادل علمي، برگزاري سمينارهاي علمي و آموزشي و ايجاد تفاهم نامه براي تبادلات علمي در خصوص انرژي ها نو در آينده اي نزديك از جمله دستاوردهاي اين سفر بود.
بنا بر اين گزارش نمايندگان جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي ايران و دانشگاه هاي تركمنستان براي تنظيم پيش نويس تفاهم نامه هاي علمي تعيين شدند.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]