واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ماده مخدر "پان پراك" كودكان و نوجوانان را نشانه گرفته است
رييس اداره عمليات مبارزه با مواد مخدر فرماندهي انتظامي استان كرمان گفت: ماده مخدر پان پراك كودكان و نوجوانان جامعه را نشانه گرفته است.
سرهنگ پاسدار ماشاءالله ملايي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا از پان پراك به عنوان مقدمه مصرف مواد مخدر و اعتياد سنگين نام برد.
وي با اعلام هشدار نسبت به عوارض مصرف پان پراك اين ماده مخدر را دروازه مصرف مواد مخدر سنگين و اعتياد قوي ذكر كرد.
ملايي افزود: مصرف اين ماده بوسيله كودكان دبستاني و نوجوانان ميتواند زمينه ساز وابستگي شديد و اعتياد سنگين آنها در آينده باشد.
وي گفت: پان يا خوشبوكننده دهان كه در اصطلاح به پن پرك معروف است از مدتي پيش در قالب آدامس، پودر، قرص، پاستيل و يا به صورت طومار در رنگهاي مختلف به صورت غيرقانوني وارد كشور شده است.
وي افزود: اين ماده مخدر با بسته بنديهاي آلومينيومي، كاغذهاي مثلثي، يا مربع شكل كوچك مانند بستههاي سماق و نمكهاي رستوراني با تصاوير جذاب رنگي هنرپيشههاي هندي و پاكستاني و با ظاهري فريبنده و خوشبو زنگ خطري براي كودكان و نوجوانان محسوب ميشود.
اين كارشناس مبارزه با مواد مخدر اضافه كرد: اين ماده كه تركيبي مانند مخدر معروف به "ناس" دارد تا چند سال قبل در بستههاي پلاستيكي به رنگ سبز شبيه حنا وارد ايران ميشد و بيشتر در بين مهاجرين افغان،پاكستاني و هندي به مصرف ميرسيد.
سرهنگ ملايي گفت: ناس از از برگهاي خشك شده درخت بتل ( ( Betelو تنباكو با آهك مخلوط و كوبيده شده تهيه ميشود.
وي اضافه كرد: ناس از گروه مواد محرك و اعتياد آور همانند كوكايين، كراك، و مسكالين ميباشد كه گاه به غلط به اين گروه از مواد توان افزا گفته ميشود.
او گفت: اين گروه مواد با تاثير بر غدد و ترشح سروتونين و دوپامين باعث تغيير در خلق و خو و رفتار و همچنين تغييراتي در ميزان انرژي آزاد شده دروني فرد ميشود كه در نتيجه فرد احساس پرتحركي و نيرومندي ميكند.
رييس اداره عمليات مبارزه با مواد مخدر فرماندهي انتظامي استان كرمان افزود: مصرفكنندگان به مرور زمان دچار اعتياد به اين گروه مواد شده و مقدمهاي براي تجربه مصرف مواد مخدر قوي تر و وابستگي و اعتياد به آنها مي شود.
وي افزود: پان معمولا در كشورهاي پاكستان و هندوستان و در كارگاههاي كوچك و غيرقانوني به صورت دست ساز و غيربهداشتي توليد ميشود.
سرهنگ ملايي در مورد عوارض مصرف اين ماده اظهار داشت: تركيبات آهكي موجود در اين ماده به علت ايجاد زخم باعث بروز انواع سرطانها به خصوص سرطان دهان، حنجره و لثه يا بيماريهاي لثه ميشود.
وي افزود: عوارض اين ماده به حدي است كه كشور هندوستان مقام دوم سرطان دهان را در دنيا به علت مصرف آن به خود اختصاص داده است.
وي گفت: ساخارين موجود در اين ماده نيز عامل بيماريهاي كليه و سرطان روده بزرگ است و عوارض گوارشي مختلفي در دستگاه تنفسي قلب و عروق ايجاد مي كند.
اين كارشناس مبارزه با مواد مخدر افزود: مصرف اين ماده ممكن است تعادل رفتاري و حركتي فرد مصرفكننده را نيز مختل كند.
سرهنگ ملايي افزود: باور غلط افراد مبني بر اينكه پان باعث استحكام دندانها، لثه، افزايش قدرت بدني، بهبود بيماريهاي ريوي و گوارشي ميشود و از طرفي به علت ايجاد احساس سرخوشي و لذت كاذب در مصرفكننده و عدم باور آن به عنوان يك ماده اعتياد آور موجب استفاده روز افزون آن شده است.
وي خواستار توجه مسئولين آموزش و پرورش ، مديران مدارس و خانواده ها نسبت به استفاده از اين ماده مخدر توسط كودكان و نوجوانان شد.
او گفت: دانش آموزان به عنوان مهمترين گروه هدف اين ماده مخدر به شمار ميروند و مصرف اين ماده سرآغاز اعتياد سنگين تر و مصرف مواد مخدر قوي تر خواهد بود. ك/۳
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]