واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: برنامه كنسرتهاي جديد شهرام ناظري در سال 87 اعلام شد انتقاد شديد ناظري از شبيهخوانان و تقليدكاران
جام جم آنلاين: شهرام ناظري با اشاره به اين كه تقليد و شبيهخواني در موسيقي ايراني بيداد ميكند، گفت: من مقلد نيستم و از تكرار خودم نيز پرهيز ميكنم. براي همين هر لحظه ممكن است تغيير كنم و آدم جديدي شوم. چهره آواز ايراني در نشست خبري تور كنسرتهايش در شهرستانها كه ديروز در خانه هنرمندان برگزار شد، تاكيد كرد: در 2 دهه اخير موسيقي ما تقليدي شده است و اين امر در آواز شديدتر بوده و در آن شبيهخواني بيداد ميكند. بعد از چند سال ابتدايي پس از انقلاب كه بسيار خوش درخشيديم، موسيقي سنتي از مدار اصلي خود خارج و دچار ركود شد.
به گزارش خبرنگار ما، ناظري با تاكيد بر اين كه هميشه خواسته كار جديدي را روي صحنه ببرد، افزود: بارها اتفاق افتاده كه مردم در كنسرتهايم ميگويند ما آن شهرام ناظري قبلي را ميخواهيم. آنها از آنجا كه با كارهاي قديمي من در دهه 60 خاطره دارند، ميخواهند من همانها را تكرار كنم. در حالي كه اگر مردم كمي صبر كنند به كارهاي جديد من هم عادت ميكنند.
وي ضمن آن كه از مردم خواست به هنرمندي كه در پي تغيير است، احترام بگذارند، ادامه داد: من هيچگاه يكجا نايستادهام و هميشه حركت كردهام. دليل آن هم اين است كه در وهله اول يك آهنگساز هستم و سپس خواننده.
اين موسيقيدان با انتقاد از رعايت نكردن حق كپيرايت در ايران گفت: آثارم مثل گوشت قرباني در دست همه قرار ميگيرد، بيآن كه براي تكثير آن كسي با من قرارداد ببندد. آنها را پخش و در هر جا كه بخواهند استفاده ميكنند، بدون اين كه من حتي خبردار شوم.
شهرام ناظري دليل كمكاري چند سال گذشته در عرصه موسيقي سنتي را نفوذ باندها و گروههايي دانست كه كاروان موسيقي را به بيراهه بردند و آن را از هنر واقعي تهي كردند؛ اتفاقي كه ركود سنگيني را در فعاليتهاي اين عرصه به وجود آورد. وي در اين باره توضيح داد: اين ركود چند ساله در پايان به نفع اين هنر تمام شد و باندها و گروههاي غيرهنري چون ديگر نفعي نميبردند، موسيقي را به حال خود رها كردند. با اين اتفاق شرايط براي فعاليت پررنگ هنرمندان واقعي فراهم شد كه نتيجه آن را بويژه در اين دو سال شاهد بودهايم.
اين خواننده با اشاره به برنامههاي گروهش در خارج كشور گفت: در نيويورك با تعدادي موسيقيدان آمريكايي، پروژه مولانا را به ثمر رسانديم و در ادامه پروژه فردوسي را نيز اجرا خواهيم كرد. اين تجربه در واقع تلفيقي از موسيقي شرق و غرب است كه با استمرار آن ميتوان افقهاي جديدي را پديد آورد.
وي در و اكنش به اين پرسش «جامجم» كه چرا در داخل و خارج كشور، مواضع متضادي در مقابل رويكرد موسيقي پاپ به شعر كلاسيك فارسي صورت ميگيرد، پاسخ داد: چون شعر كلاسيك از ارزش هنري بالايي برخوردار است، هنوز در ايران معتقدم آن را بايد در بخش موسيقي اصيل و سنتي اجرا كرد و نه در قالب موسيقي پاپ؛ اما در خارج از كشور و در گفتگو با رسانههاي خارجي منظورم از مثبت خواندن رويكرد خوانندههاي پاپ آمريكايي به ترجمه اشعار مولانا، اين بود كه نشان دهم كلام اين انديشمند ايراني تا چه لايههايي از جامعه غرب نفوذ كرده و آنها را متاثر كرده است.
برنامه كنسرت در تهران و شهرستانها
كنسرتهاي شهرام ناظري همراه گروه مولوي در سال 1387 قرار است در شهرهاي قزوين، يزد، اصفهان، شيراز، كرمان، رشت، ساري و تهران برگزار شود. نخستين اجرا در 25 و 26 تيرماه در قزوين روي صحنه ميرود و بعد از آن در 17 تا 22 مرداد نوبت به تهران ميرسد كه گويا اين اجرا از نظر قطعات و اعضاي تشكيلدهنده گروه با ديگر كنسرتها متفاوت است.
كنسرت شهر يزد در روزهاي 25 و 26 مهرماه اجرا ميشود و تاريخ دقيق برگزاري كنسرت در ديگر شهرها هنوز مشخص نيست.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]