تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837711742




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

الزام شهرداري به پرداخت كمك به بازماندگان حادثه سعادت‌آباد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: الزام شهرداري به پرداخت كمك به بازماندگان حادثه سعادت‌آباد
سخنگوي شوراي شهر تهران با تاكيد بر لزوم كمك شهرداري تهران به بازماندگان حادثه ريزش ساختمان در سعادت آباد اين اقدام را اخلاقي و انساني خواند و گفت: اگر جوانان فوت شده در حادثه سعادت آباد تهراني بودند، باز هم همين طور برخورد مي‌كرديد؟

به گزارش رجانيوز به نقل از ايسنا، در جريان بررسي طرح «الزام شهرداري تهران به پيگيري و ارائه گزارش مستندات لازم در مورد حادثه تخريب ساختمان مسكوني واقع در سعادت‌آباد و كمك به بازماندگان كارگران متوفي در حادثه مذكور»، حسن بيادي ـ نايب رييس شوراي شهر تهران ـ كه امروز در غياب مهدي چمران رياست يكصد و دوازدهمين جلسه علني شورا را بر عهده داشت، تصريح كرد: حقوق آسيب ديدگان در اين حادثه بايد به دور از اختلاف‌نظرهاي سازمان‌هاي مختلف حفظ شود.

وي با اشاره به نامه‌ها و اعتراض‌هاي متعدد همسايگان ساختمان تخريب شده در سعادت‌آباد طي سال‌هاي گذشته به مراجع متعدد، تصريح كرد: شهروندان اين محله، بارها و بارها در مورد ريزش اين ساختمان و حوادث احتمالي آن و با لحني التماسي كمك خواستند، اما هيچ جا به اين تذكر گوش ندادند و بايد در حال حاضر، به دور از سياسي بودن يا نبودن برخورد با اين اتفاق، به حادثه‌ديدگان كمك كنيم.

بيادي در ادامه خاطر نشان كرد: نمي‌توان گفت كه تمام مهندسان ناظر ساختمان‌ها، خطاكار هستند، چرا كه بسياري از آن‌ها محترم و درستكار هستند و چنانچه اين اتهام را به جامع مهندسان ناظر وارد كنيم، ضربه محكمي به همه آن‌ها خواهيم زد، در حالي كه افراد خاطي بايد با جديت مجازات شوند.

وي افزود: شهرداري تهران در حال حاضر با هزاران پيمانكار در ارتباط است و نبايد اين طور باشد كه هر كسي خطا كرد، شهرداري پاسخگوي آن‌ها باشد، بلكه هر كس بايد پاسخگوي مسووليت خود باشد.

همچنين رسول خادم ـ رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران ـ با تاكيد بر اين مطلب كه اقدام شهردار تهران در كمك مالي به بازماندگان اين حادثه اقدامي اخلاقي و فراتر از وظايف شهرداري است، تصريح كرد: نبايد پيگيري اين موضوع، فقط از طريق شهرداري باشيم و جايگاه شوراي شهر تهران ايجاب مي‌كند كه كليه دستگاه‌هاي مسوول در اين حوزه را نسبت به همكاري با يكديگر ملزم كند.

وي با تاكيد بر اين مطلب كه نبايد ابعاد اين مسئله كمرنگ و يا فراموش شود، گفت: بسياري از دستگاه‌هاي مسوول در اين حوزه، تا به حال به هيچ وجه پاسخگو نبوده‌اند.

وي با اشاره به طرح دو فوريتي فوق كه به تصويب شورا نيز رسيد، از اعضا خواست با نگاه جامع‌تري نسبت به اين اتفاق، نگاه كنند.

وي افزود: اگر چه حادثه‌ديدگان اين اتفاق در شهرستان ديگري ساكن بودند، اما به منزله بخشي از شهروندان تهراني، تلقي مي‌شوند و نبايد نسبت به آن‌ها بي‌اعتنا بود.

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران گفت: تاخير چهارساله براي ارائه حكم تخريب از سوي مراجع قضايي، به هيچ وجه توجيه‌پذير نيست و بايد پرسيد كه چه كسي پاسخگوي اين موضوع است.

حمزه شكيب ـ رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران ـ هم تاكيد كرد: بعد از ارائه طرح جامع و تفصيلي شهر تهران، ديگر شاهد فروش مازاد تراكم در شهر تهران نيستيم و همه تراكم‌ها به شكل مجاز ارائه مي‌شود.

وي خطاب به شهردار تهران تاكيد كرد: از مجموعه مديريت شهري مي‌خواهيم كه همكاري‌هاي خود را با ساير مجموعه‌هاي اجرايي را حفظ كند و نسبت به عكس‌العمل منفي طرف مقابل دلسرد نشود و به پيگيري‌هاي خود ادامه دهد.

وي با اشاره به آيين‌نامه اجرايي ماده 33 قانون نظام مهندسي، خاطر نشان كرد: اجراي توافق‌نامه‌ها نيازمند ابزار است و تا زماني كه مصالح استفاده شده در ساختمان‌ها غيراستاندارد است و كارگران ما ماهر نيستند، نمونه‌هاي اين حادثه باز هم اتفاق مي‌افتد.

شكيب ادامه داد: قطعا مهندسان ناظر اين ساختمان، در اين حادثه مقصر بودند، اما نبايد تقصير آن‌ها باعث رفع مسووليت شهرداري تهران شود. چرا كارشناسان شهرداري تهران پس از حضور در محل و بازرسي ساختمان، متوجه ايرادات آن نشده‌اند؟

در ادامه اين جلسه همچنين خسرو دانشجو ـ سخنگوي شوراي شهر تهران ـ تاكيد كرد كه زمان تراكم‌فروشي در شهر تهران، با توجه به تصويب طرح جامع و تفصيلي تمام شده است و بر اساس پهنه‌هاي مختلف شهري، تراكم‌هاي مجاز ارائه مي‌شود.

وي خاطر نشان كرد: بايد به قوه قضاييه فرصت بدهيم و نبايد با دخالت‌ها، فضا را براي قضاوت درست ببنديم. مهندس ناظر، ‌مالك و پيمانكار بايد پاسخگو باشند و اين كه شوراي شهر فقط يك بخش را به عنوان مجرم اصلي پررنگ‌تر نشان دهد، اشتباه است.

وي با تاكيد بر اين مطلب كه قوه قضاييه اين موضوع را بايد با جديت پيگيري كند، گفت: اگر اين اتفاق براي جوانان تهراني افتاده بود، آيا باز هم همين رفتارها را مي‌كرديد؟ اما حالا كه جوانان مظلوم شهرستاني جان خود را از دست داده‌اند و بخشي از شهر سياه‌پوش شده، بايد هرچه زودتر نسبت به پيگيري اين مسئله اقدام كنيم و در اين حال، فضا را براي اظهارنظر كارشناسي باز بگذاريم.

در ادامه اين بحث و بررسي، حبيب كاشاني ـ خزانه‌دار شوراي شهر تهران ـ گفت: تهيه گزارش 15 روزه توسط شهرداري امكان‌پذير نيست، چرا كه اگر قرار باشد، شهرداري را ملزم به همكاري با قوه قضاييه، سازمان نظام مهندسي و ساير مراجع كنيم، گزارش آن 15 روزه آماده نمي‌شود. بهتر است، شهرداري تهران موارد مورد نظر خود را از همه جوانب بررسي كرده و نتايج مطالعات خود را در همكاري خود با قوه قضاييه ارائه دهد.

كاشاني تصريح كرد: در حالي كه صدور مجوز براي يك حكم تخريب از سال 83 تا 87 طول مي‌كشد، چه طور شهرداري تهران مي‌خواهد، ظرف 15 روز اين گزارش را ارائه دهد.

وي ادامه داد: 15 روز بعد من مرده، ‌شما زنده، خواهيد ديد كه اين گزارش تا آن زمان تهيه نمي‌شود و بهتر است كميته‌اي تشكيل شده و شهرداري تهران به خانواده‌هاي عزادار براي هزينه‌هاي مختلفشان كمك مالي كند.

همچنين محمد علي نجفي ـ عضو كميسيون برنامه و بودجه شورا ـ گفت: به دليل آن كه عملكرد دستگاه قضايي معمولا در صدور حكم به طول مي‌انجامد و مشخص نيست كه در طي اين فرآيند، مجرمان مجازات شوند و يا اين كه موضوع به فراموشي سپرده شود، بهتر است، شهرداري تهران با همكاري ساير دستگاه‌هاي مرتبط به نيابت از شوراي شهر و خانواده‌هاي اعزادار در كميته‌اي مشخص اين موضوع را پيگيري كند.

در ادامه اين جلسه، احمد مسجد جامعي ـ رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران ـ به بدگماني و احساس ناامني مردم شهر تهران نسبت به ساختمان‌هاي در حال ساخت اشاره كرد و گفت: احساس امنيت نسبت به صلاحيت سازندگان ساختمان و امنيت سازه ساختمان جزو حقوق شهروندي است و بايد اين احساس آرامش در همه خانه‌ها احساس شود.

وي ضمن تاييد مصوبه شورا در مورد كمك به خانواده‌هاي متوفيان حادثه ريزش ساختمان در سعادت آباد گفت: بهتر است در مورد كمك به بازماندگان، دست شهردار تهران را باز بگذاريم، تا اين اقدامات و كمك‌ها به شكلي فوري به آن‌ها ارائه شود.

عليرضا دبير ـ منشي شوراي شهر تهران ـ نيز در اين جلسه تاكيد كرد: حادثه اتفاق افتاده در سعادت‌آباد به دليل حجم بالاي مرگ و مير و شدت تخلفات، سر و صداي زيادي كرد، اما در حال حاضر در گوشه و كنار شهر تهران، نمونه‌هاي زيادي از گودبرداري‌هاي غيراصولي و ريزش ساختمان روي سر مردم وجود دارد كه به گوش هيچ كس نمي‌رسد و بايد در مورد اين حوادث، تصميم جدي گرفته شود.

در اين جلسه رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران، گزارشي را درباره حادثه ريزش ساختمان در سعادت‌آباد كه منجر به مرگ 17 كارگر جوان شد، ارائه كرد و گفت: متاسفانه علاوه بر نامه‌ها و اعتراضات متعدد ساكنان و همسايگان اين ساختمان، كارشناس دادگستري در سال 78، نسبت به رخ دادن اين فاجعه مصيبت بار چندين بار هشدار داده بود.

وي در تشريح اتفاقات و روند صدور مجوز و پروانه اين ساختمان گفت: صدور پروانه اين ساختمان در سال 1370 بوده و در دو تاريخ ديگر، صدور پروانه تغيير كرده و بر تعداد طبقات آن افزوده شده است.

شكيب تصريح كرد: نكته جالب در مورد اين ساختمان اين است كه در سال 76، مالك در مورد دريافت تراكم بيشتر براي ساختمان، تعهد محزري داده است كه در صورت اعتراض همسايگان، اضافه تراكم‌ها تخريب و پروانه آن باطل شود.

وي افزود: در سال 1378 همسايه‌ها شكايت مي‌كنند، اما به نتيجه مشخصي نمي‌رسند و بالاخره مالك اين ساختمان در سال 79 پايان كار ساختمان را مي‌گيرد.

رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران افزود: در سال 1383 و در جريان زلزله‌اي معرف به «بلده»، بخش جنوبي ساختمان نشست مي‌كند و در نهايت در سال 87 مجوز تخريب صادر مي‌شود.

وي به مهندس ناظر اين ساختمان كه يك خانم و جزو كارمندان شركت نوسازي عباس‌آباد و مالك دو دانگ از اين ساختمان بوده است، اشاره كرد و گفت: اين خانم اعلام كرد كه عمليات ساختماني، كاملا مطابق با مشخصات مندرج در پروانه ساختماني بوده است، در حالي كه اين سخنان صحت نداشته و تمام نقشه‌هاي ساختماني فرماليته بوده است.

شكيب به راي‌هاي متعدد تخريب براي اين ساختمان در سال 86 اشاره كرد و گفت: در تيرماه سال 87، قراردادي بين شهرداري منطقه دو و يك شركت پيمانكار منعقد شد و مبلغ اين قرارداد براي تخريب ساختمان، 144 ميليون تومان بوده است.

به گفته شكيب، متاسفانه در اين مدت، با وجود اين كه دستگاه نظارت ستاد پيشگيري و نظارت بحران منطقه دو حاضر بوده، اما تاكنون هيچ گزارشي در اين باره ارائه نشده است.

پس از سخنان حمزه‌ شكيب، مازيار حسيني ـ رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ـ كه براي ارائه گزارش خود در مورد حادثه ريزش ساختمان سعادت‌آباد، با تاخير در جلسه حاضر شد، گزارشي تقريبا مشابه گزارش رييس كميسيون توسعه و عمران شورا را ارائه كرد.

حسيني با اشاره به اين موضوع كه ساختمان مورد نظر در سعادت‌آباد در سال 79 پايان كار خود را اخذ كرده، اما از يك سال قبل، خانواده در آن سكونت داشته است، افزود: در آن زمان، خريداران ساختمان از مالك اصلي شكايت مي‌كنند و حتي ديده شده كه در ستون اين ساختمان، پاكت سيمان جا مانده است.

حسيني افزود: ستون‌هاي اين ساختمان به هيچ عنوان استحكام لازم را نداشته و در زمان ريزش، در واقع پنج سقف روي هم ريخته است و طبق بررسي‌هاي به عمل آمده، به جاي استفاده از 24 ميلگرد در ستون‌ها، از 12 ميلگرد استفاده شده بود.

وي به كيفيت بتون استفاده شده در اين ساختمان اشاره كرد و گفت: بتون هرچه از زمان استفاده آن مي‌گذرد، بايد سفت‌تر شود و به مرور زمان ماهيت سنگ پيدا كند، اما بتون‌هاي استفاده شده در اين ساختمان، در زمان تخريب، تبديل به خاك شده بودند.

رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران خاطر نشان كرد: معمولا حوادث اين چنيني در كثري از دقيقه اتفاق مي‌افتد؛ اما اين ساختمان در كثري از ثانيه تخريب شده است و زلزله هم نمي‌توانست، اين ساختمان را اين گونه تخريب كند.

وي گفت: اين حادثه براي مديريت بحران شهر تهران، نوعي مانور علمي محسوب مي‌شود، چرا كه به هيچ وجه در گذشته سابقه نداشته كه يك ساختمان كه در آن بتون آرمه استفاده شده، به اين شكل تخريب شود.
 سه شنبه 18 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن