واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آيا سرعت اينترنت با دولت الكترونيك همخوان است؟
پس از صرف شام ميخواهم به ايميل خود سري زده و نامههاي خود را بخوانم. اين كار حدود ده دقيقه طول ميكشد. بعد از آن هم ميخواهم به چند سايت دولتي و روزنامه سربزنم. زمان به كندي پيش ميرود. مايوس شده و صبر و انتظار حوصلهام را سر ميبرد. يك فنجان چاي ريخته و با عجله سراغ رايانه ميروم تا مبادا زمان از دست برود و پول زيادي تلف كنم. هزينهها سر سامآور است. هم هزينه اتصال به خط تلفن و هم هزينه خريد كارت اينترنتي. خط پرسرعت اي دي اس ال را هم تجربه كردهام كه دستكمي از ديال آپ ندارد. استفاده از اينترنت را به نيمههاي شب موكول ميكنم. در حاليكه در پاي رايانه چرت ميزنم باز نتيجه همان است كه بود. فرداي آن روز با خماري و تاخير به محل خدمت ميرسم. اين داستان تلخ استفاده از اينترنت در ايران و در شهرستان بناب است. نميخواهم سرعت اينترنت ساير كشورها را به رخ مسئولان بكشم. اما با اين بار كج قافله به منزل نميرسد. اين مسئله هيچ تناسبي با دولت الكترونيك ندارد.
جنگ لفظي بين وزارت ارتباطات و فنآوري و اصحاب رسانه در گرفته است در حاليكه مسائل معيشتي و تورم و تامين برق شهرها در اولويت است صحبت از اينترنت و سرعت آن به اولويت چندم بدل ميشود. از آنجا كه اساس اداره امور كشور بر برنامهريزي - تامين و تقسيم منابع و تقسيم كار استوار است معضل موجود ميبايست مدتها قبل ذهن مسئولان آيسيتي كشور و استاني را به خود مشغول ميداشت. پاسخ به پرسشهاي زير ميتواند راهگشا باشد:
- آيا كاهش پهناي باند و كم فروشي آن ناشي از اتخاذ يك تصميم سياسي و اقتصادي است يا اينكه ريشه سخت افزاري دارد؟
- آيا هدف دولت از كاهش پهنا و افزايش بهاي آن سودآوري است؟
در اين صورت در پايين دستها همچنانكه در اول مطلب شرح آن رفت به كاهش بهرهوري ميانجامد. اگر مشكل سخت افزاري و فني است پس اين كارشناسان و نخبههاي علمي كه روزگاري جزو برترينهاي كنكور بوده و جذب شركت مخابرات آن روز شدهاند چكار ميكنند؟
- اگر توان مالي و تكنولوژيكي كم است ميتوان شريك داخلي و در صورت نبود آن شريك خارجي گرفت با وضع موجود كارها به سختي پيش خواهد رفت و عقب ماندگي علمي و اقتصادي را در مقايسه با اوضاع فعلي جهاني پيشرو خواهيم داشت.
بناب - اسد سلامتي
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]